Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 340
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dobra to troche zwiekszymy przedział od 200 do 300 zł .. najwyzej troszke dozbieram :P Najlepiej zeby wypowiadajace sie osoby miały troche praktyki z kijem ;]

Napisano
Byłem zainteresowany kupieniem i odradził mi go zaprzyjaźniony sprzedawca. Dobry kijek ale w wyższym CW. Polecał mi natomiast w tej kategorii cenowej wybrać jakiś Mikado.
Zapewne Mikado które właśnie ma na sklepie :mrgreen: ,a tego PM trzeba ściągać stara zagrywka sprzedawców :wink:
Napisano

No masz racjie Cinek poczytalem o tych spiningach ale jednak te 5- 20 g to jakos do mnie nie idzie cos delikatniejszego .. moze ktos jeszcze sie wypowie .. :P Bo tak tylko 2 osoby ?:P

Pozdrawiam meme

• 1 month later...
Napisano

Witam!!... Mam zamiar zakupic spinning kleniowo-jaziowy. Bede łowił na rzece Warcie i w kanałach.. I tu zaczynaja sie "schody".... Jakie bedzie odpowiednie cw. oraz długosc??

Moge wydac tak max.200 zł ... Moze podajcie firme lub konktretny model..xD

Z góry dzięki za pomoc..

Pozdrawiam!!

Napisano

PowerMesha 2.7 3-18 mam, to nie jest w żaden sposób parabolik.

Typowy klenio-jeź.

Jak ktoś chce kupić w dobrej cenie, to jestem otwarty, bo mam film na inny kij Daiwy, o znacznie większym c.w. Typowy szczupak.

Napisano
Bede łowił na rzece Warcie
mi na warcie na kleniach i jaziach sprawdził się mikado Temptation UltraFast Light cw do 18 g 2,7 cena....hmmm nie pamiętam ile za niego było bo byl to prezent ale w sklepach internetowych widziałem po 170 do 190
  • 1 month later...
Napisano

W mijającym sezonie spinowałem Kongerem aviatorem (cw8-30)+Jaxon tronx często trafiały sie klenie i dlatego chciałbym zakupić coś lżejszego. Niepowiem by z takim sprzętem były jakieś kłopoty (kijek kongera jest bardzo mocny)ale chciałbym wydłużyć zasięg rzutów małymi przynętami

Do kijka i kołowrotka żyłka max 0,18-0,20 , wędkuje w wisełce w której jest dość dużo zaczepów

Co proponujecie lub jakiego zestawienia używacie ...

Napisano

Nie będę Ci proponował jakiegoś konkretnego modelu wędki dużo tego i będziesz miał w czym wybierać. Jeżeli chodzi o parametry to polecałbym coś w granicach 2.75 do 3.00 m cw. do 15 gram o akcji raczej fast. Do tego kołowrotek w Shimanowskim rozmiarze 2500. taki zestaw powinien się ze sobą całkiem nieźle zgrać.

Napisano

myślałem trochę o kijaszku Kongera Tiger cross max cw 3-18g , boje sie troche czy aby taki kijek nie połamał sie na pierwszej wyprawie , może ktoś z kolegów coś napisze o tym wędzisku , kołowrotek myślałem że może coś z rozmiaru 1000 ale to chyba trochę mały i myśle że catana 2500 z przednim hamulcem będzie ok a może coś z innej firmy (zależy mi na trwałości i w miare niewygórowanej cenie)

Napisano

Co do kołowrotków to faktycznie tańsze modele będą ok pod warunkiem, że dobrze nawijają cienką żyłkę i mają precyzyjny hamulec. Nie musi być to kręcioł o jakieś super wytrzymałości bo nie będziesz używał ciężkich przynęt i nie będzie narażony na duże przeciążenia. Co do Kongera się nie wypowiem bo nie miałem go w rękach.

Napisano

Witam

Polecam zestaw Konger World Champion Tango 270 (1-10g) z kołowrotkiem wielkości 3000 (ja uzywam Shimano Twin Power XTR 3000) Mimo że przez lata uzbieralo mi się wiele wedek często znacznie droższych to moje ulubione combo. Najlepszy komfort i precyzja rzutów. Zupełnie nie rozumiem jak można choćby do najlżejszego spiningu urzywać kolowrotka wielkości 2000 - to same wady i problemy....(ogolnie wedka jest wtedy slabo wywazona a nawet przy duzym przelozeniu trudno uzyskac sensowne nawoje / obrot korbką) ale co kto lubi.

Pozdrawiam

marek k

• 2 weeks later...
Napisano

Witam. Co myślicie o kijku długości 2.9 do 10 gram c.w. akcji mod/fast do połowu kleni jazi na Odrze na małe woblerki (ok 4 cm) i malutkie obrotówki (00 do 1)? Taka wędka będzie dawała sobie rade z utrzymaniem wabika w silnym nurcie (przelew), zacięciem i holem??? :?: Wiem, że wędki do 15 dają radę ale chciałem coś lżejszego do bardziej finezyjnego łowienia. :?::?::?:

Napisano

do 10g to raczej jest juz tylko wklejka, co prawda wklejki tez sa sztywne ale na rzeke.. cos 3-15 3-18 niewklejkowatego - tylko. nie wyobrazam sobie obrotowki nr.1 w nurcie kijkiem do 10g