Homegeon Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 w tym przedziale będzie ciężko, sprawdź ofertę dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 dobra to troche zwiekszymy przedział od 200 do 300 zł .. najwyzej troszke dozbieram Najlepiej zeby wypowiadajace sie osoby miały troche praktyki z kijem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Byłem zainteresowany kupieniem i odradził mi go zaprzyjaźniony sprzedawca. Dobry kijek ale w wyższym CW. Polecał mi natomiast w tej kategorii cenowej wybrać jakiś Mikado.Zapewne Mikado które właśnie ma na sklepie ,a tego PM trzeba ściągać stara zagrywka sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 hmmm Konger World Champion Tango - ale to już jest wklejanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Mikado o którym pisalem ma akcje szczytową i do tego bardzo smukły blank i jest uzbrojony w 10 przelotek przy długości 270 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 jak ma 10 przelotek to pewnie tez wklejanka bo watpie zeby tam byly Fuji new concept .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 nie jest to wklejanka i zapewne nie jest to fuji ale zapewniam Cie ze jest wart pieniążków za niego wydanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 No masz racjie Cinek poczytalem o tych spiningach ale jednak te 5- 20 g to jakos do mnie nie idzie cos delikatniejszego .. moze ktos jeszcze sie wypowie .. Bo tak tylko 2 osoby ? Pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 A co powiecie o wędzisku: CORMORAN CARB-O-STAR X SPINN 2,40m 3-15g lub cormoran black bull s twister 2,6m 3-12g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 ja kupiłem wczoraj Shimano catana 2,40 3-15 zobaczymy jak się sprawdzi na klenie i jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Witam!!... Mam zamiar zakupic spinning kleniowo-jaziowy. Bede łowił na rzece Warcie i w kanałach.. I tu zaczynaja sie "schody".... Jakie bedzie odpowiednie cw. oraz długosc?? Moge wydac tak max.200 zł ... Moze podajcie firme lub konktretny model..xD Z góry dzięki za pomoc.. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Dragon Mastery Ultra Jig 270cm c.w.2-15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 PowerMesha 2.7 3-18 mam, to nie jest w żaden sposób parabolik. Typowy klenio-jeź. Jak ktoś chce kupić w dobrej cenie, to jestem otwarty, bo mam film na inny kij Daiwy, o znacznie większym c.w. Typowy szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Bede łowił na rzece Warcie mi na warcie na kleniach i jaziach sprawdził się mikado Temptation UltraFast Light cw do 18 g 2,7 cena....hmmm nie pamiętam ile za niego było bo byl to prezent ale w sklepach internetowych widziałem po 170 do 190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 W mijającym sezonie spinowałem Kongerem aviatorem (cw8-30)+Jaxon tronx często trafiały sie klenie i dlatego chciałbym zakupić coś lżejszego. Niepowiem by z takim sprzętem były jakieś kłopoty (kijek kongera jest bardzo mocny)ale chciałbym wydłużyć zasięg rzutów małymi przynętami Do kijka i kołowrotka żyłka max 0,18-0,20 , wędkuje w wisełce w której jest dość dużo zaczepów Co proponujecie lub jakiego zestawienia używacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Nie będę Ci proponował jakiegoś konkretnego modelu wędki dużo tego i będziesz miał w czym wybierać. Jeżeli chodzi o parametry to polecałbym coś w granicach 2.75 do 3.00 m cw. do 15 gram o akcji raczej fast. Do tego kołowrotek w Shimanowskim rozmiarze 2500. taki zestaw powinien się ze sobą całkiem nieźle zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Coś tam o sprzęcie pod klenia masz w temacie http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 myślałem trochę o kijaszku Kongera Tiger cross max cw 3-18g , boje sie troche czy aby taki kijek nie połamał sie na pierwszej wyprawie , może ktoś z kolegów coś napisze o tym wędzisku , kołowrotek myślałem że może coś z rozmiaru 1000 ale to chyba trochę mały i myśle że catana 2500 z przednim hamulcem będzie ok a może coś z innej firmy (zależy mi na trwałości i w miare niewygórowanej cenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Co do kołowrotków to faktycznie tańsze modele będą ok pod warunkiem, że dobrze nawijają cienką żyłkę i mają precyzyjny hamulec. Nie musi być to kręcioł o jakieś super wytrzymałości bo nie będziesz używał ciężkich przynęt i nie będzie narażony na duże przeciążenia. Co do Kongera się nie wypowiem bo nie miałem go w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Witam Polecam zestaw Konger World Champion Tango 270 (1-10g) z kołowrotkiem wielkości 3000 (ja uzywam Shimano Twin Power XTR 3000) Mimo że przez lata uzbieralo mi się wiele wedek często znacznie droższych to moje ulubione combo. Najlepszy komfort i precyzja rzutów. Zupełnie nie rozumiem jak można choćby do najlżejszego spiningu urzywać kolowrotka wielkości 2000 - to same wady i problemy....(ogolnie wedka jest wtedy slabo wywazona a nawet przy duzym przelozeniu trudno uzyskac sensowne nawoje / obrot korbką) ale co kto lubi. Pozdrawiam marek k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 A może daiwa powermesh cw 3-18 a do tego catana 2500 z przednim hamulcem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 pagori, Powermesh - bardzo dobry wybór. Myślę, że wielu forumowiczów miało, bądź ma ten kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. Co myślicie o kijku długości 2.9 do 10 gram c.w. akcji mod/fast do połowu kleni jazi na Odrze na małe woblerki (ok 4 cm) i malutkie obrotówki (00 do 1)? Taka wędka będzie dawała sobie rade z utrzymaniem wabika w silnym nurcie (przelew), zacięciem i holem??? Wiem, że wędki do 15 dają radę ale chciałem coś lżejszego do bardziej finezyjnego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 do 10g to raczej jest juz tylko wklejka, co prawda wklejki tez sa sztywne ale na rzeke.. cos 3-15 3-18 niewklejkowatego - tylko. nie wyobrazam sobie obrotowki nr.1 w nurcie kijkiem do 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie chodzi mi o wklejke - to ma być jednolity blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi