oI0 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Podobno już skończyli z remontem na Dębe , więc poziom wody i częstotliwość spuszczania wody się ustatkował, tak więc może coś zacznie brać. Muszę się przejechać w przerwach łażenia na Wisłę za sumem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
death6 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam,mam na imię Rafał mieszkam w okolicy Siedlec i do tej pory większość moich wędkarskich wypraw to była piękna rzeka Bug,a że w tym roku z rybami na Bugu raczej słabo więc z kumplem postanowiliśmy spróbować na Narwi.I w związku z tym mam pytanie.A mianowicie szukamy miejscówki gdzie można dojechać samochodem,rozbić namiot i ze trzy dni posiedzieć, a cha o najważniejszym zapomniałem:),jedziemy z żonami,więc fajnie jakby jakaś cywilizacja w pobliżu była, gdyby się paniom siedzieć znudziło.No i jak by jakieś rybki były to też by fajnie było:).Łowię na feedera więc raczej białoryb wchodzi w grę.Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Siedlce Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Jak wyniki z jesieni Panowie? Byłem 3razy z feederem na Łasze (betony) i za każdym razem coś połowiłem. Leszcze - 2 największe powyżej 2kg i kilkanaście mniejszych, płotki (piękne są te z Narwi- grubiutkie). Z tego co mówili miejscowi to na wiosnę było dużo lepiej. Wkurza mnie trochę ich gadanie tj. szacowanie połowów na kilogramy a nie na gatunek i wielkość ryb. Ale z tego co zaobserwowałem to nie wszyscy łowili i nie zawsze- jednak Narew mimo swej rybności też bywa chimeryczna. Słyszałem o historiach gdzie 3dniowa zasiadka kończyła się zerowym wynikiem. W sumie i tak jestem zadowolony bo jak wielu wędkarzy przeniosłem się z Bugu. Tam totalna klapa - na wiosnę jeden kg.leszczak i trochę drobnicy...żal tej fajnej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeo Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Przydałoby się mały update Czy ktoś z szanownej braci może napisać jak wygląda sprawa na Narwi? W weekend wybieram się pomoczyć kija i pewnie nie tylko ja nie pogardzę garścią ciekawych informacji w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 byłem wczoraj. Jeden ładny okonek z gruntu i tyle. Podobno od tygodni jest słabiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 dziś siedem godzin biczowania wody i kilka okonków a liczyłem na szczupłego Jak z szczupakiem w pogorzelcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam... Myślę, że ze szczupłym nie jest źle chociaż sam nie łowię o tej porze ale około 2 tyg. temu wyciągnęli przy mnie takiego ok 4kg oraz z opowieści słyszałem, że się czepiają jako przyłów na boczny trok. Natomiast potwierdzam - sandacz totalny beton chociaż już sierpień to może coś się ruszy. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Tym razem bylem od stanicy PZW w dół rzeki. Fajne miejsca, takie typowo szupakowe. Jak jest powyżej? Na boczny trok pewnie tam sporo zaczepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Szczupłe w Pogorzelcu skubią. Bez gigantów, ale wymiarów można połapać. Z zaczepów to raczej zielsko o tej porze roku. Takich prawdziwych zaczepów to raczej na tym odcinku Narwi nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 lepsze efekty w rozlewiskach, zatoczkach czy w bezpośrednim sąsiedztwie nurtu? Ja łowiłem głównie na obrotówkę. Okonki skubały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Zatoczki to zarosniete. Ja miałem efekt przy trzcinach w pobliżu nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 czy gdzieś za Pułtuskiem (od strony w-wy) są łatwo dostępne miejsca by spędzić piknik z rodzinką (i połowić oczywiście)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Kolego za Pułtuskiem jest już bardziej dzika rzeka więc mniej miejscówek a zwłaszcza na wypad rodzinny. Popatrz na google earth to zobaczysz. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 wiesz z google earth coś tam widać ale też się można oszukać. Jak tam wyniki? ja ostatnio trochę drobnicy plus mały sumek. Generalnie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Nocka w Pogorzelcu (na wyspie) z wtorku na środę i trochę spina w środę od południa. efekt to 2 leszcze i krąp we wtorek wieczorem, piękny odjazd rybki o 3 w nocy, niestety zacięty na pusto (przynęta białe robaki) i ... to wszystko, w środę zupełna pustka. połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soyerek Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 witam, a czy w pogorzelcu lin jest dość częsym przyłowem i jak wygląda aktualna sytuacja z jego połowem(gdzie dokładnie i na co skubie), bo kolega w zeszłym roku chwalił sobie to miejsce za obecność lina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Rzekłbym,że dość częstym pod warunkiem łapania z dala od nurtu w okolicach grążeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-17 Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam! Mam 16 lat i od 3 lat interesuje sie wedkarstwem. Ostatnio planuje wyrobienie karty wedkarskiej, poniewaz zwykle lowilem na prywatnych stawach i nie byla potrzebna ale chce sprobowac na wieksza rybe niz 1,5kg . Wiec chce wyrobic karte i jechac na narew w okolice Różana. Moje pytanie ile kosztuje karta i gdzie wyrobic (powiat ostrow mazowiecka)? Czy sa potrzebne jakies dodatkowe skladki czy cos na narew? A i co najwazniejsze nigdy nie lowilem suma, sandacza, amura a chcialbym i zastanawiam sie gdzie i jak lowic. Moja wyprawe na Narew planuje na wiosne (kwiecien, maj) przyszlego roku (2013). Teraz zbieram kase na sprzet i karte. Poniewaz sprzet mam taki troche .... slaby A i Jaki polecacie sprzet chodzi mi o dlugosc wedek na suma amura i kolowrotki chodzi mi o pojemnosc szpuli ile metrow bede lowil z ladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Jak bedziesz wyrabial karte to zapewne sie dowiesz, ze na wiosne suma i sandacza nie łowimy a na amura lepiej jechac nad jakis zbiornik, na rzece duzo trudniej złowic amura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-17 Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 zle napisalem wiem ze szczupaki sumy (wiekszosc drapieznikow) lowi sie latem np sandacz od 31maja sum od 30 czerwca ale moja wyprawe narazie planuje na okonie , liny, karasie i karpie na te 3 ryby mialy byc poza tematem chce kupic sprzet glownie na nie. A łowic je gdy bedzie tylko mozna. Dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Wejdź na stronę PZW i tam na pewno znajdziesz potrzebne informacje. Odnośnie swojego okręgu jak i składek i opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 w niedziele w Pogorzelcu padło kilka okoni na spin. Na szupaczka jeszcze chyba za wcześnie. I jeszcze ten ruch na wodzie jak na autostradzie (motorowki, ścigacze, narciarstwo wodne)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 I jeszcze ten ruch na wodzie jak na autostradzie (motorowki, ścigacze, narciarstwo wodne)... Zrobi się zimno to Państwo przed tv usiądą i będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Czekam na to ze niecierpliwością. A że stałem się chwilowo posiadaczem silnika elektrycznego, więc w przyszłym tygodniu odwiedzę Pogorzelec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Szczęściarz Ciekawa jestem co na Łasze słychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi