adrian166 Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 dobrze bedą ci braLY w czxerwcu i lipcu na kulki proteinowe i na biale robaki i tez na ciasto z aromatem waniliowym jezeli chodzi o karpie:)
salmo3 Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 Witam mam do was pytanie łowie nad zalewem sulejowskim do tej pory łowiłem leszcze szczupaki sandacze itd. Postanowiłem poprubowac troche na proteinke w poszukiwaniu miśków ale mam problem.a mianowicie jestem poczatkujacym karpiazem i nie bardzo wiem gdzie ich szukac i jhakich zestawów urzyć ?
wozwierz Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Kolejne "dobrze" postawione pytanie...szukaj ich tam gdzie występują. Nie ma złotej recepty. Łowię przeważnie na malutkim śródleśnym jeziorze i zlokalizowanie żerowisk karpia zajęło mi prawie rok- były strzały ale żeby je odszukać - ścieżki, żerowiska, wyciągnąć je z zaczepów- trochę to trwało- najlepiej jak poświecisz kilka dni na obserwacje wody- Zalew Sulejowski jest całkiem spory i musisz je samemu odszukać w okolicy, gdzie będziesz łowił. Jak już je zaobserwujesz - to zacznij nęcić- a to już zależy od miejsca, ilości białorybu, zasobności portfela. Po prostu musisz sobie zrobić miejscówkę. Zestawy zależy ile mułu na dnie ale im prościej tym lepiej pozdrawiam
salmo3 Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Dzieki ale moze ktos z was łowił juz karpie w zalewie sulejowskim i wie gdzie najlepiej ????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.