torro Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Witam panowie jakie wyniki na Warcie z początkiem maja ? U mnie [glow=red]marnie [/glow]kilka okoni na niedużą gumę plus dwa szczupaczki n.w. - obrotówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 z 7 szczupaczków przeważnie 30-40cm, okonie ok. 20cm sztuk ok.10. Ogólnie słabiutkio czekam na mamuśki tych rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torro Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Witam , na którym odcinku Warty łowisz ? Ja regularnie katuję Czerwonak , Owińska . Wczoraj miałem na kiju bolenia ( niebiesko-biała obcięta guma ) ale spiął się , chyba nie był duży ale wybrał trochę żyłki , i kołowrotek zaterkotał ładnie... No i zauważyłem że sumy mocno rozrabiają ( chyba skubańce wiedzą że mają jeszcze urlopik ..) i nie muszą obawiać się wędkarzy ( etycznych ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Starołęka, nie pogardzę też północnymi rejonami Poznania, lub centrum. Jutro jadę do Lubonia. Zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torro Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 gdzie w Warcie w okolicach Poznania szukać kleni? kyrtap - najlepsze Krajkowo . Znajomy ( w czwatek - Boże Ciało ) na białe robaki złapał klenia około 45 cm . Ja miałem na malutki wolbler jakieś miejszego ale się spiął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torro Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 I jak wyniki Robal ? Ja w czwartek zaliczyłem wycieczkę do Krajkowa . Miałem na wolblerku klenia ale spadł mi pod nogami . Z drapieznikiem generalnie cisza . Trze się leszcz ( duży ) robi sporo hałasu i dostarcza drapieznikom pokarmu ( ikra ) stąd ta cisza . Tak myślę . Pozdrawiam . W niedzielę zaliczam Radzyny , mam nadzieję że "odbiję sobie marne jak dotąd brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Mam zamiar jechać do Mosiny i może zahaczyć o Krajkowo jutro, a na Radzynach nie byłem ale własnie gadałem z kumplem i mówił że jest tam dużo leszcza płoci szczupaka i OKONIA więc na pewno będę tam w wakacje. Póki co na spining cieńko. A na jakiego wobka łowileś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo11 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Witam wszystkich . To mój pierwszy post . Radzyny to przede wszystkim sandacz . Teraz niestety nie bierze - o dziwo ma jeszcze ikrę . Poczekam jeszcze z miesiąc . Okoń dawno się tam skończył , trzeba dużo cierpliwości żeby coś złapać . Co do szupaka to faktycznie się trafia . Leszcz , owszem , ale taki do 35 cm . Zostaje duża płoć , choć też niewiele . Ostatnie 2 weekendy na Radzynach i tylko jeden sandaczyk 52 cm i do tego z ikrą !!! Miejscowi mówią o linach i karpiach łapanych na początku maja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Łowił ktoś ostatnio na Warcie w okolicach Śremu? Konkretnie chodzi mi o grunt, DS. Przejeżdzałem niedawno w tamtych okolicach, rzeka wygląda zachęcająco, miejscówki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Panowie jaki jest obecnie stan wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Ja jestem ze Śremu ale nie łowie zbytnio na feedera. Ostatnio łapałem może z 2 miesiące temu ale brały same krąpiki. Przy obecnym stanie wody niema sensu nawet próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Osobiście nie byłem nad Wartą, ale słyszałem że poziom jest b. wysoki. Z łowieniem ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Warte w Poznaniu przekraczam 2 razy dziennie. Poziom wysoki - rzeka rozlana od wału do wału - nie do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitpower Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam, odgrzewam kotleta, jakieś info z Warty? okolice Jaszkowo w dół do Mosiny?interesuje mnie metoda spin i troll podpowiem,że głębokość średnia na tym odcinku to 1m, temperatura wody 22*C i ogólnie dno muliste w 99% Parę dołków znalazłem, z kamienistym dnem,parę miejsc po 3m to biłem prawo. Prędkość prądu 6Km/h,efektów zero, bolek atakuje, zębaty wymiarowy dał nogę. pozdrawiam PIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitpower Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam, krótki rekonesans odcinka centrum Poznania>>>>Czerwonak, Syf i smród taki,że głowa boli od mostu na Lechickiej.Może przez te upały tak capi.Ale śmieci to od ch.... pozdro PIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Od mostu na Lechickiej na północ jest syf straszny to się zgadza, dlatego prawie nigdy tam nie jeżdzę na ryby. Zresztą w wodzie jest tam chyba więcej podpasek i kondomów niż ryb. I jeśli ktoś łowi na żyłkę to musi się liczyć ze zmianą jej zabarwienia Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigus Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam kolegów z Poznania. Niebawem mam zawody nad rzeką Wartą i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy: - czy w rzece jest dużo uklei? - jeśli tak, to czy da radę je łowić regularnie? - czy na zawodach na których bywacie (na tej właśnie rzece) łowicie, lub inni zawodnicy łowią ukleje? - jakie osiągają wyniki? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Kolego uklejki jak wszędzie są, jednak to czy będą żerował czy nie to zależy do pogody - jeśli niema słońca możesz zapomnieć o uklejach. Nie masz co się nastawiać tylko na uklejki bo kiepsko na tym wyjdziesz. Tyczka to podstawa, zawsze jakiejś drobnicy nałapiesz a uklejkami to se możesz d..e podetrzeć a nie zrobić konkretny wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigus Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety nie posiadam tyczki ani bolonki tylko baty. 2 po 6m, 1 7-metrowy i dużo krótszych, dlatego pytam o uklejki bo wiem, że batem w rzece ciężko jest coś wydłubać. Jaki sposób łowienia polecasz z powyższym sprzętem?? Da się coś wogóle zdziałać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitpower Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Witam, ] ludzie, czy jest tak bardzo ciężko coś tu skrobnąć po wyprawie na ryby tym temacie? Czy,może łowiący na Warcie, to służby KGB i nie chcą się zdradzić? Ludzi , wędkarzy, itd. na Warcie co nie miara, a info jak za komuny.. MASAKRA.... Oto moja krótka relacja, Luboń>>Puszczykowo, trolling,zero efektu. Z Jeziorska chyba upuszczają wodę, bo nurt kosmicznie szybki, woda zielona jak po zakwicie, oraz śmietnik (chyba z tamy) wędruje. Głębokość Warty 1,3m, w większości 60-90cm. http://www.fotosik.pl/u/pitpower/album/960877 pozdrawiam PIT P.S do szanownego Pana z proca zanętową w okolicy Puszczykowa, któremu chyba upał mózg wypalił, co doprowadziło do uszkodzenia żelkotu w mojej burcie. Jak chcesz zgłosić fakt uszkodzenia ciała, na policje, proszę bardzo. Tylko, jak drugi raz będziesz celował, to tak bym nie mógł zejść z łodzi, bo ci nogi z D4 powyrywam teraz, i nie skończy się jak w niedziele na skomleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogols Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Dziś tj. dnia 16.09.2011 woda na warcie już sie oczyściła w porównaniu do innych dni i odrazu są efekty dziś koło godziny 13 (przed obiadkiem) wybrałem się nad wartę i złowiłem ładnego leszczyka (3.20kg później może wrzuce foto) więc ryby zaczynają brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Kolego gdzie leszczyki takie łowisz?? W okolicach Wronek?? Jak głeboko na twoim odcinku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hols75 Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Jak wygląda czystość wody po niżej poznania ? W zeszłym tygodniu (24/09) w okolicy Obrzycka płynął jeszcze zielony syf (glon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Jak z leszczem na Warcie okolice Poznania? Dochodzą mnie słuchy, że się ruszył, ktoś może potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puziu Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Pytanie do znających rzekę, czy w Warcie są miętusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi