cops Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 wczorajszy wypad na ryby całkiem udany ponownie karp 2.5 kg kilkadziesiąt karasi i jeden jesiotr który poszedł do wody ( malutki ) miałem dwa śliczne brania ale podczas holu jakiegoś potwora poszedł przypon 0.25 a w drugim żyłka 0.22 i chyba czas na kupno żyłki 0.30 do gruntu ale walka była zacieta
kadela Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 łapałem na stawach hodowlanych i chociaż se troche pstrągów poholowałem
Gość wobler129 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Dziś pierwsze zawody spławikowe od dłuższego czasu i poszło dobrze Wygrałem zawody w kategorii Juniorów, lecz seniorów także pokonałem. Miałem najlepszy wynik w dzisiejszych zawodach.
jmk81 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Miałem najlepszy wynik w dzisiejszych zawodach. No proszę Gratuluję wyniku! Jestem pod wrażeniem P.S. Ustaw sobie datę w aparacie
Gość wobler129 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 jmk81 tata robił zdjęcia A data jest od czasu jak brat miał imprezę... popili i ustawili datę i to było 3 lipa i najpierw ustawili siódemkę potem trójkę
tomek1 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Miałem najlepszy wynik w dzisiejszych zawodach. Gratulacje Haczyk rządzi Brawo A na marginesie fajny kanałek
jmk81 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Ja się nie czepiam fakt jest faktem że puchar piękny i masz się czym chwalić i co wspominać. Jeszcze raz gratuluję.
Gość wobler129 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 tomek1 to nie kanał tylko normalna rzeczka - zresztą nie jest normalna - to jest ta moja Tyle że coraz bardziej zarasta...
chomik Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Gratuluje!A rzeka to Obra-plynie kolo mojego bloku ,ostatnio tez dosc czesto chodze sobie na nia porzucac ale ponizej miasta w lesie
marcin20 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Wczorajszy popołudniowy wypadzik nad jezioro Limajno zaowocował szczupakiem, który skusił się na 20cm płoć. Szczupak mierzył równe 80cm
chomik Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Zachęcony wynikami woblera129 poszedłem na okonka na rzekę.Okonków nie było ale był szczupły 54cm a oto miejscówka w której wziął
tompol Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Witam! Pojechalem sobie dzis na Wisle biezaca do Swibna... Mialem watpliwosci o 3 rano czy jechac czy nie bowiem byl wiatr 11 m/s heh No ale jakos zdolalem wywlec zwloki z lozka... Lowilem dwoma feederami - sprezyna, biale dzikuny. Trafiala sie drobnica typu krapie po 20cm, niewielkie wzdregi, okonie i byczki. No ale w koncu udalo sie zlapac cos przyzwoitego... Ponizej zdjecie - 50cm, 1,85kg Pozdrawiam tompol
wiesławek Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Dzisiaj i mi się udało wyskoczyć na rybki pomimo tego że wiało i momentami padał deszcz ale kombinezon wszystko wytrzymał.Jedynym sensownym miejscem gdzie mogliśmy w miarę bezpiecznie powędkować to były wyspy i jak się okazało był to trafiony wybór.Kolega łowił na żywca a ja na gumy łącznie wyjęliśmy około 30 okoni gdzie największy miał 35 centymetrów najlepszą gumą było 5 centymetrowe kopyto Relaxa kolor perłowy,zdjęć niestety nie mam. Dodam że oprócz nas była jeszcze tylko jedna łódka co na Śniardwach jest rzadkością jednak ta pogoda wystraszyła wędkarzy.
stu6-60 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Wczoraj to co lubie najbardziej- morze. wiecej w temacie- lowiska zagraniczne, Irlandia. A dzis w przerwie miedzy deszczem a deszczem - kanalek . Lowilem nie w porcie( byla niezla cizba ) ale na dosc ciekawym odcinku przy jednej ze sluz. Okolo 5km od miejsca zamieszkania. Po zaneceniu, plotki i hybrydy braly " z marszu". Mija okolo 30min i krotka pauza . To oznacza z reguly dwie mozliwosci: 1. napatoczyl sie "zebaty" i ploszy, 2. podeszly "mlode wilki" i tez plosza. Jest branko ,zacinam i...15cm okonek. Wszystko jasne, ale z lowienia koniec . Tak to juz jest na kanalku . Pozdro-Radek.
keri Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 No i dzisiaj wypadłem nad wodę Wiało jak ho ho, deszcz momentami ulewny tak wiec i chęci umknęły na spotkanie z taaaką rybą.
Tomek_N Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Umnie dzis znowu dupa zbita :/ Zero - jeszcze mi wpadl Salmiak do wody i poszedl sie bujac
piotr chorzów Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 To i ja do tematu coś wpisze : 1.Wypad w sobotę o 3:30 na nowe łowisko Pogoria IV jeszcze tam nigdy nie wędkowałem i SZOK wiatr jak jasna ...... fale a raczej napisze FALE jak na morzu, deszcz co godzinkę i ja biedny wędkarz z kijeczkiem do bocznego troku Na efekty czekałem dosłownie 15 sek. brania były od 4 do 12 brały na wszystko zmiany kolorów wielkości i stylu prowadzenia nie przynosiły żadnych rezultatów !!!!! Rozmiar okoni pozostawiał wiele do życzenia najwięcej było takich 10 cm ale pomiędzy nimi trafiały się takie pod 30. 2.Niedziela poprawa pogody wiaterek osłabł ale nadal daje się we znaki fala nieco mniejsza ale prawie czyste niebo i słonko czyli pogoda dla wędkarzy nie koniecznie dla rybek. I przez pierwszą godzinę kilka małych okoników i dwa większe , w momencie jak słońce oparło się o wodę brania stawały się coraz rzadsze i coraz delikatniejsze co przy fali 30cm powodowało zerową widoczność brań. Czyli dzień ładniejszy a efekty gorsze .
rex0 Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 wczoraj byłem to dwa okonki 28.cm. i 27.cm.i tegłupie sumiki karłowate JAK JA ICH NIENAWIDZE!!! łowiłem na grunt ina robaczka czerwonego
Gość wobler129 Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Dziś idę troszkę połowić Castingiem... pierwsze wymachy były marne - wiele splątań ale już jest lepiej i powoli coraz lepiej... uczę się na własnych błędach Będę łowił gumami bo woblerów mi szkoda
sinus Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 no i mnie po przeszło rocznej przerwie udało się wyskoczyć na ryby...w weekend na 3 różne łowiska się wybrałem. efekty: cisza spokój i relaks.... . z rybami gorzej 2 okonki po 15cm i pistolet około 25cm . ale szwagier i mój ojciec po zembatym wyjeli (takie trochę ponad 0.5m). może następnym razem i mnie się uda
Gofer Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 To i ja do tematu coś wpisze :1.Wypad w sobotę o 3:30 na nowe łowisko Pogoria IV jeszcze tam nigdy nie wędkowałem i SZOK wiatr jak jasna ...... fale a raczej napisze FALE jak na morzu, deszcz co godzinkę i ja biedny wędkarz z kijeczkiem do bocznego troku Na efekty czekałem dosłownie 15 sek. brania były od 4 do 12 brały na wszystko zmiany kolorów wielkości i stylu prowadzenia nie przynosiły żadnych rezultatów !!!!! Rozmiar okoni pozostawiał wiele do życzenia najwięcej było takich 10 cm ale pomiędzy nimi trafiały się takie pod 30. 2.Niedziela poprawa pogody wiaterek osłabł ale nadal daje się we znaki fala nieco mniejsza ale prawie czyste niebo i słonko czyli pogoda dla wędkarzy nie koniecznie dla rybek. I przez pierwszą godzinę kilka małych okoników i dwa większe , w momencie jak słońce oparło się o wodę brania stawały się coraz rzadsze i coraz delikatniejsze co przy fali 30cm powodowało zerową widoczność brań. Czyli dzień ładniejszy a efekty gorsze . Witam ! Cenne info, wybiorę się niebawem ze spinem. Od której strony rzucałeś ? Czy spotkałeś może jakiś wędkarzy ustawionych już na białą rybę ? Jeśli tak to na jaką. Jeśli masz taką wiedzę to powiedz jaka w ogóle ryba występuje w tym zbiorniku i czy były juz jakieś zarybienia. Dzięki serdeczne. POZDRAWIAM !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.