Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bez, bez - ja zawsze jestem maksymalnie wyluzowany - naprawdę.

Widocznie nie masz teściowej. :mrgreen:

Ale bez "brzydkich" określeń wyraziłeś swoje zdanie do tych zdjęć, nie ukrywam że się powstrzymałem od mniej kulturaknych określeń.

A wracając do tematu "jak było na rybach"

Dziś po pracy skoczyłem sobie nad rzekę Kamienną na DSa. efekt.... 1 leszcz 58cm (kasterki plus jeszcze żywe białaski). Brań miałem multum ale to była raczej wyprawa towarzysko - rodzinna. :wink:

Napisano

Może spóźnione ale jest!

Pojechałem w sobotę na stare wyrobiska pożwirowe (Janowice k. Tarnowa-łowisko nie jest zarybiane od lat) nad wodą byłem ze znajomymi o 13.00. Łowiliśmy na spławik każdy w innym miejscu.

- 14.45 zanęta poszła do wody

- 15.00 zaczynamy łowić (zrobiliśmy sobie małe zawody we 3)

- 20.00 koniec zawodów (złowiłem dwa 10cm leszczyki :P i zająłem 3 ostatnie miejsce)

- około 20.30 wyrzuciłem resztę z ok 4kg zanęty (suchej)

- do 23 kilka nieprzyciętych brań i wreszcie na haczyku pojawia się 10cm jazgarz :/

- 'lekko' zdenerwowany założyłem ziarenko kukurydzy i odszedłem od wędki

- ok 00.00 kolega nie zacina ryby na mojej wędce (zacząłem się nią z powrotem interesować)

- do godz 00.30 około 4 nieprzyciętych brań na kukurydze

- 00.30 zmiana na 2 białe robaczki i po pierwszym braniu urywam przypon 0,12 (ryba siedziała na wędce ok 3 sek i odbiła parę razy wiec wiedziałem że cos dużego podeszło)

- szybka zmiana żyłki 0,12 na plecionkę 0,10 i dwa białe robaki na haczyku 12 lądują we wodzie

- 01.45 branie leszczowe (wykładka spławika) i po zacięciu coś ładnego sie wywaliło w miejscu spławika (łowiłem na 1,5m głębokości)-------> SIEDZI

- walka trwała UWAGA do 11.10 czyli dokładnie 9.25h

-11.10 w podbieraku ląduje amur 6,20 kG i 80cm

Niestety nie dało się go wyciągnąć szybciej ponieważ miałem na kołowrotku minimum 4letnią dwudziestkę oraz zbyt miękki kij.

A dzisiaj w nocy w tym samym miejscu tylko 2 leszcze ok 40cm złowione przez mojego tatę oraz sandacz 67cm złowiony na białe robaki ok 3.00 przez znajomego.

Jak będzie możliwość pod koniec tygodnia zamieszczę fotki jeżeli ktoś chce :wink:

Pozdrawiam i przepraszam za moje wypociny :mrgreen:

Napisano

:shock::shock::shock:

Dwudziestka to już kawał żyłki :roll: 9 godzin :shock: Nie wiem co powiedzieć :oops:

Napisano

wczorajsza nocna wyprawa tylko parę karasi :wink: na grunt nic nie miało ochoty brać :wink: oczywiście karasie złapała moja druga połowa na spławik :mrgreen: a ja po raz kolejny z gruntu nici :mrgreen:

Napisano
oczywiście karasie złapała moja druga połowa na spławik :mrgreen: a ja po raz kolejny z gruntu nici :mrgreen:

No i skąd ja to znam :roll: Jak jest wędkarz i wędkarzyca, to z reguły wędkarz siedzi spokojniej :lol:

Napisano

- 01.45 branie leszczowe (wykładka spławika) i po zacięciu coś ładnego sie wywaliło w miejscu spławika (łowiłem na 1,5m głębokości)-------> SIEDZI

Niestety nie dało się go wyciągnąć szybciej ponieważ miałem na kołowrotku minimum 4letnią dwudziestkę oraz zbyt miękki kij.

A dzisiaj w nocy w tym samym miejscu tylko 2 leszcze ok 40cm złowione przez mojego tatę oraz sandacz 67cm złowiony na białe robaki ok 3.00 przez znajomego.

Jak będzie możliwość pod koniec tygodnia zamieszczę fotki jeżeli ktoś chce :wink:

nie ma za co przepraszac ;p

ciekawi tylko na jakim lowisku chodza tak wyglodzone amury ktore polakomily sie na biale robaki. Wprawdzie zdarzylo mi sie kiedys zaciac amura na "miesna" przynete ale bylo to w lowisku pozbawionym jakiejkolwiek roslinnosci czyli zywnosci dla tej pieknej ryby. No i cala noc walki z ryba hmmmmmm :) wiaderko kawy pewnie bylo niezbedne.

pzdr.

Napisano

..wczoraj byłem na rybach z kolegą na grunt ...na czerwone robaki i haki 10.

siedzimy juz z godzine i same kiełbie łapiemy ..następnie ja już złożyłem wędkę a koledze wziął kiełb, zwija go pomalutku a tu nagle czuje DUŻY opór ...po chcwili sie ryba pokazała i okazało się ze to szczupak !! (ok. 55cm) i to prawdziwy cud że się zahaczył na holowanego kiełbia z haczykiem 10. :!::mrgreen: ..niestety był wysoki brzeg i nie było go jak podebrać (kolega miał go na wędce ok. 2-3min) i po chwili przegryzł żyłkę :lol:

nastęnie złapaliśmty jeszcze jednego kiełbia i było tak samo ( tylko żę szczupak był na wędce ok.10sek.) ...dzisiaj idziemy na spinna :!:

Napisano

Ciekawy jestem kto w tzw międzyczasie spał - Ty czy ryba? :lol:

Napisano

W relacji: ryba-zylka=hol,miejsce w ksiedze Guinessa zapewnione :!::mrgreen: .Pozdro-Radek.

Napisano

:shock::shock::shock:

Dwudziestka to już kawał żyłki :roll: 9 godzin :shock: Nie wiem co powiedzieć :oops:

Wiem że strasznie długo ale to w sumie moja życiówka więc nie wiedziałem na ile stać mój sprzęt. Po drugie przez całe 9h wędka była wygięta w pałąk (ciężar wyrzutu 5-20g). Po trzecie to była wędka ( :mrgreen: Rob Master :mrgreen: ) którą dostałem i najprawdopodobniej była wzięta za punkty na BP więc wiadomo jakiej jakości :mrgreen: Podejrzewam że już drugi byłby wyciągnięty dużo szybciej :wink:

Napisano
Wiem że strasznie długo ale to w sumie moja życiówka
Podejrzewam że już drugi byłby wyciągnięty dużo szybciej

Spoko wyrobisz się :wink: Z drugiej strony jak sobie myślę o 6 kilowym amurze na mojej matchówce, która gnie się jak wierzba na karasiu :lol: To może nie 9, ale z pół godziny pewnie by zeszło :roll:

Napisano

nie ma za co przepraszac ;p

ciekawi tylko na jakim lowisku chodza tak wyglodzone amury ktore polakomily sie na biale robaki. Wprawdzie zdarzylo mi sie kiedys zaciac amura na "miesna" przynete ale bylo to w lowisku pozbawionym jakiejkolwiek roslinnosci czyli zywnosci dla tej pieknej ryby. No i cala noc walki z ryba hmmmmmm :) wiaderko kawy pewnie bylo niezbedne.

pzdr.

Co do łowiska to wędkarze na nim dużo nie nęcą bo zazwyczaj łowią na bombki. A odemnie dostał całkiem całkiem:

3kG zanęta na leszcza(nie pamiętam firmy)

0,6kG coś ala pellet (podobno karmią tym ryby na stawach hodowlanych)

puszka kukurydzy

małe pudełko pinki

i zmielone kulki proteinowe o zapachu wanili (dodałem bo musiałem sie pozbyć a proteinek nigdy nie za dużo :grin: )

Roślinność podwodna jest ale mało.

W tamtym roku złapaliśmy na innym łowisku 7 amurków na białe (ale były małe ok 50cm).

Napisano

Dzisiaj wybrałem sie na grunt. O 5.30 zacząłem łapac, do 12.00. Efekt - 1 bękart okolo 35 cm (było juz o nim), 2 płocie około 25cm i 10 leszczy w granicach 30 - 40cm. Brania mozna powiedziec były cały czas ...

Pozdrawiam

Napisano
Kolego możesz powiedzieć ile masz lat i na którym łowisku te amury złowiłeś? :wink:

23 Radłów (dokładnie Wisłok) :wink:

Pozdrawiam

Ps. A jak już sie pojawił ktoś inny z Tarnowa to może napisze co i gdzie ostatnio złapał? :wink:

Napisano
Kolego możesz powiedzieć ile masz lat i na którym łowisku te amury złowiłeś? :wink:

Tzn. te małe w tamtym roku na Radłowie a tego 6,2 hmmm to taka mała tajemnica na pewno nie Radłów, Niwka ani Komorów.

Pozdrawiam

Gość VooDoo
Napisano

Efekt łowienia na bata przed burza.

10 wzdreg i 7/8 karasi takich jak na fotce.

75dbc234b67f848bm.jpg

Napisano

karaś na fotce jest deczko wygłodzony ma dużą głowe nie proporcjonalną do docałości

ja dwie niedziele siedziałem na Zalewie Sulejowskim od czwartej rano do 20.00

konkretnie w Barkowicach Mokrych na 6 wędek (trzech wędkarzy) bez brania trzy wiaderka zanęty trzy puszki kukurydzy trzy paki białych trzy paki pinków trzy paki czerwonych średnich chyba zawiesze działalność wedkarską

ze łzami w oczach Edmund

Napisano

Na rybach byłem ostatnio w niedzielę.

Byłem uczestnikiem zawodów spinningowych mego okręgu. Ryby dopisały średnio ale udało mi się zając miejsce na pudle tzn 3-cie, z czego się cieszę bardzo :grin: .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.