Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kurcze zobaczcie na rany tych karasi czy to wina szczupaka??

Nie to nie jest robota szczupaka, szczupak inaczej atakuje ryby i zostawia inne slady. Albo to sa slady po tarle (te karasie ktore złowiłes mogły sie trzec razem z płotkami i sie poobijały na patykach) albo jakies ptaszysko probowało je dopasc np kormoran.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tomek 1 - jadę do Ciebie na naukę łowienia lina

Jak się sam nauczę to zacznę udzielać rad :wink::lol:

tomek1, śliczny ten linek, naprawdę super kolorki na tej fotce.

Tak łapałem światło do zdjęć, że na stromym leśnym brzegu (resztki suchych liści :???: ) skręciłem nogę w kostce :cry: Teraz mam problemy z chodzeniem, ale czym to jest w porównaniu z satysfakcją ze złowienia i sfotografowania ryby :lol::lol::lol:

Napisano

Lesio, trzecie zdjęcie Twego odpływającego okonia jest świetne :grin:

Pięknie odpływa do swego domku :wink:

Napisano

Lesio gratuluję pięknego garbusa.

Zdjęcia są przepiękne, jestem zachwycona mogąc oglądać takie fotki.

Dzięki :)

Napisano

Wczoraj popołudniowy wypad nad rzekę Kamienna:

5 jazi: 39cm, 44cm, 46cm, 50cm, 51cm.

4 płocie: 28cm, 34 cm x2 i 35cm.

Piękne sztuki. Na jaką metodę? Połączenie spławika z drgającą szczytówką. :mrgreen:

Co nieprzyjemne to jeden jaź miał odgryzione pół ogona a drugi był ciachnięty w okolicach skrzeli, pewnie wydra albo piżmak...

Napisano
5 jazi: 39cm, 44cm, 46cm, 50cm, 51cm.

4 płocie: 28cm, 34 cm x2 i 35cm.

Piękne sztuki.

No piękne, ale gdzie zdjęcia :?:

Napisano

Następnym razem zrobię..... :oops::wink:

Połów udany, ponieważ rzeka przybrała jakieś 50cm a na Kamienną to duuuuuuużo. Jak wiadomo ryba w takiej sytuacji ładnie współpracuje. Wszystko złapane na białe robaczki w wersji śmierdzącej, czyli od czwartku trzymane w "nie najchłodniejszym miejscu" bez trocin.

Napisano

płoć

35cm
jaź
51cm.
musiały być piękne :oops:

Gratuluję, na żywo jeszcze takich nie widziałam. :smile:

Następnym razem pamietaj o fotkach, bo szkoda by było nie uwiecznic tak pieknych ryb :)

Napisano
musiały być piękne

nadal są :wink:

Następnym razem pamiętaj o fotkach, bo szkoda by było nie uwiecznić tak pięknych ryb

To już niedługo. W Kamiennej jest plaga jazi, czasem jak spojrzę na płycizny (oczywiście w okularach polaryzacyjnych) to mi dech zapiera jakie tam są sztuki, 51cm to nie jest aż taki dobry wynik. Ale żeby złapać jazia w tej wodzie trzeba opracować sobie technikę, w tym roku już ją wyszlifowałem. Nęcone od zeszłego piątku (9.05.2008). :wink:

Ktoś chętny na pobicie rekordu WW :?::wink::wink::wink:

Napisano

Tak obok tematu: Trini nie wiem czy dobry skutek by przyniósł konkretny regulamin wklejania fotek. Wielu by nie wkleiło ani jednej fotki z obawy, że coś w nich jest nie tak (panierka, różne wymiary, odrapania, itd).

Jakby Trini ten regulamin miała opracować to by zdjęć z rybami na forum nie było, pasjonowalibyśmy się fotograficznym tematem "Obok jakiego drzewa dziś łowiłeś", a broń Boże, żeby drzewko gałązkę złamaną miało... ale cóż takie Trini prawo, wszak Ona dorosła jest :lol:

Sami idzcie na ryby a dorosłym dajcie porozmawiać

bez obrazy

Napisano
nadal są

nie no ja wiem, mnie chodziło o to, że były jako trofea :lol: Teraz są w wodzie :)

51cm to nie jest aż taki dobry wynik

wow - no to z niecierpliwością czekam na pobicie wyniku 51 :mrgreen:

w tym roku już ją wyszlifowałem. Nęcone od zeszłego piątku (9.05.2008).

no to tym bardziej czekam :mrgreen:

Napisano
Jakby Trini ten regulamin miała opracować to by zdjęć z rybami na forum nie było, pasjonowalibyśmy się fotograficznym tematem "Obok jakiego drzewa dziś łowiłeś", a broń Boże, żeby drzewko gałązkę złamaną miało... ale cóż takie Trini prawo, wszak Ona dorosła jest

ktoś inny pracuje nad regulaminem, który jest bardzo dobry w mojej opinii :twisted:

A wracając do tematu :twisted:

Napisano

A ja wczoraj byłem na 8-mych już międzynarodowych zawodach spinningowych "Zielony szczupak Bukówki". Kapitalna impreza. Co prawda moja drużyna nie zajęła żadnego miejsca, to i tak warto było przyjechać. Piękna okolica, czysta woda, i duże okonie (kilkanaście +30cm przyniesiono do wagi, największy miał 46cm).

No i oczywiście nikt nie złowił miarowego szczupaka :smile: .

Pozdrawiam.

Napisano

Dzisiaj kolejne zawody, ale wynik słabiutki... 50g :cool:

Ale przy gruntowaniu wiedziałem ze zlowienia nie bedzie nic... bo 10 cm blizej brzegu, to 20 cm płycej (na 8-9 metrze). Stanowiska jeszcze bardziej strome :shock: .

Na poczatku prawie 25minut meczyłem się zeby ustawić kosz z podestem na miejscu... :roll:

Ale pózniej było już tylko gorzej :lol:

10 minut przed końcem zaciąłem dużego leszcze (ponad 1kg) ale tylko widziałem jak idzie do powierzchni i wyskakuje ponad 50cm nad lustro wody i tyle go było, ale widok niezapomniany :mrgreen:

Atmosfera oczywiscie świetna. A najlepszy wynik zawodów to bagatela 7600g :shock:

Napisano
Dokladnie tak.

Znajomy proponował mi start w drużynie, ale się nie skusiłem. Jak widzę te strome brzegi na Rontoku, to mi odchodzi ochota :lol:

Napisano
Jak widzę te strome brzegi

To jest prawie ściana :shock::???:

A w jakiej drużynie jeśli można wiedzieć proponowali Ci start?

Ja akurat wylosowałem sektor A(brzeg od strony północnej od pszczyny), ale od południa brzegi wydawaly się lepsze :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.