tomek1 Napisano 20 Maja 2008 Napisano 20 Maja 2008 Lesio, ładnie ubarwione U mnie załamanie pogody i ...po braniach
Krystek Napisano 20 Maja 2008 Napisano 20 Maja 2008 Gratuluję wszystkim rybek. U mnie dziś feeder od godz 18 do 21. Efekt to 16 leszczy, dwie płotki i jeden jazgarz.
P Napisano 20 Maja 2008 Napisano 20 Maja 2008 Witam wczorajszy wypad ze splawikiem ogolnie udany Po raz kolejny spotkalem sie z Welfronem nad woda - on spiningowal Ja siedzialem Mimo zabawy weekendowej pracownikow tamy we Wloclawku ktorzy zmieniali poziom wody jak leci mialem kilka bran Na brzegu wyladowala tylko jedna rybka - klenik taki na oko 40 cm Pozniej juz tylko bobr chcial kolo mnie plynac ale uznal ze nie jestem wart jego towarzystwa a poznie jacys idioci plywali sobie lodka w poprzek Wisly z jednej strony na druga - jak nie stracili sruby na zalanych glowkach po ktorych plywali z obrotami na maxa to sam nie wiem, chyba jednak glupi maja szczescie
bool Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Tak jak obiecywałem jeszcze dwa zdjecia z sobotnio niedzielnego wypadu ten miał 35cm pzdr Bool
Benten Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Ten wziął na chlebek http://images31.fotosik.pl/259/291048ad92064f37med.jpg
ja Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Ten wziął na chlebek No piękny, pewnie pływa dalej W niedzielnym rosole
Lesio Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Dzisiaj brzydka pogoda, silny północny wiatr, spora fala, zmieniłem zupełnie miejsce połowu, ale nie było tak źle: Największy - 36cm. http://pl.youtube.com/watch?v=RIMfPJgtNqM
hexman Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Lesio, nie chcę się powtarzać Dzisiaj na chwile zawitałem na Kopalniok i troszkę połowiłem , a na koniec złamałem bata... ahh te 8metrów pecha Jutro z rana wyjazd na to samo miejsce i zobaczymy co sie będzie działo .
macias Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Lesio - dajesz rade. Nie w każdym łowisku można spotkać tyle ładnych okoni.
Dyman Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 hexman Nie tylko ty masz takiego pecha, ja jak zacinałem tez strzeliła mi wędka. No nie była to 8 metrów no ale szkoda jak cho...Cóż nie połowiłem wczoraj niestety ale jutro świeto wiec wyskocze.
hexman Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Nie tylko ty masz takiego pecha Cieszę się no ale szkodaZawsze szkoda, ale to już 3 wizyta w serwisie od marca mam nadzieję ze w tym roku już ostatania Moze te wedki sa zbyt delikatne.. a moze ja mam za dużo siły . No ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem
Lesio Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Nie w każdym łowisku można spotkać tyle ładnych okoni. Tyle, że to łowisko uchodzi powszechnie za bezrybne i generalnie takie jest, presja wędkarska i nie tylko, przez całe lata zrobiła swoje. Teraz jest okres, kiedy okonie z całego 'bajora', w tym te duże samotniki gromadzą się w stada i ostro polują, wystarczy dobra znajomość łowiska, łódź i oczy szeroko otwarte. Na razie podchodzą całkiem przyzwoite, ale nie mogę trafić na te większe - prawdziwe 'garby', od 45cm w górę.
Krystek Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Dziś na rybkach od 5 do 10. Jedyne co wylądowało w siatce to 4 leszcze i 2 płotki
trini Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Lesio pogromca okoni Fajnie jest popatrzyeć z rana na takie okazy
tomek1 Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Dzisiaj na chwile zawitałem na Kopalniok i troszkę połowiłem Masz kartę?
Gość omen93 Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Ja dziś z tatą wybrałem sie na jezioro glinik.Byliśmy od 4 rano .Lipa-jeden okoń 30 cm,sporo drobiazgu. Leszcze na tarle ostatnie dni maja powinny być już ok Jutro po połuduniu spróbuje zawalczyć z linem.
hexman Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Masz kartę? Wykupiłem tygodniówkę Dzisiaj ponownie byłem, tylko na DSa, wynik to kilka płotek, i cała masa okoni. ogólnie lipa. Jutro kolejny wypad
witek150 Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Dzis kupe ploci z gruntu jedna taka ladna na 20 cm a tak to cienko ale wypad udany mimo tego ze niebo bylo zachmurzone to pojechalismy i nawet nie kropilo jutro jak nie bedzie padac to powtorka ale juz na PZW Pozdrawiam
Lesio Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Dzisiaj kolejna okoniowa porcja. Pod wczorajszym filmikiem na youtube dopisał mi się jakiś 19-latek, prawdopodobnie czytelnik/użytkownik niniejszego forum, kwestionując jego wielkość. Wpis usunąłem i zablokowałem możliwość komentowania filmiku, aby odciąć wszelkie trolle od jedzenia. Co do zasady nie robię zdjęć ryb z miarką, bo to ani ładne, ani estetyczne, poza tym trudne do wykonania, gdy ryba jest żywa (brakuje trzeciej ręki), ale ten jeden raz zrobiłem wyjątek: - mały w dużej dłoni: - a to całe 28cm. Tutaj jeszcze dwa z drobnicy, wszystkim nie robiłem zdjęć: Ten był dzisiaj największy - o wiele bardziej wygrzbiecony niż wszystkie poprzednie, nawet tamta 40-stka optycznie wydaje się mniejsza, ale pozory mylą, on miał 'tylko' 38cm: Nie ważyłem go, ale wydawał się najcięższy z dotychczas złowionych. Miałem też na kiju takiego okonia, o którego mi od początku chodzi, ale się spiął. Niedługo skończą się dobre brania okoni i przestanę nimi przynudzać
bboobb Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Niedługo skończą się dobre brania okoni i przestanę nimi przynudzać Nie krępuj sie i przynudzaj nadal. Miło popatrzeć na takie garbuski Też bym tach chciał
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.