Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam wczorajszy wypad ze splawikiem ogolnie udany

Po raz kolejny spotkalem sie z Welfronem nad woda - on spiningowal

Ja siedzialem

Mimo zabawy weekendowej pracownikow tamy we Wloclawku ktorzy zmieniali poziom wody jak leci mialem kilka bran

Na brzegu wyladowala tylko jedna rybka - klenik taki na oko 40 cm

Pozniej juz tylko bobr chcial kolo mnie plynac ale uznal ze nie jestem wart jego towarzystwa :lol: a poznie jacys idioci plywali sobie lodka w poprzek Wisly z jednej strony na druga - jak nie stracili sruby na zalanych glowkach po ktorych plywali z obrotami na maxa to sam nie wiem, chyba jednak glupi maja szczescie :wink::lol:

Napisano

Tak jak obiecywałem jeszcze dwa zdjecia z sobotnio niedzielnego wypadu

ten miał 35cm

copyofdscf0351hg9.th.jpg

copyofdscf0352oz9.th.jpg

pzdr

Bool

Napisano
Ten wziął na chlebek :mrgreen::wink:

No piękny, pewnie pływa dalej :lol:

W niedzielnym rosole :wink:

Napisano

Lesio, nie chcę się powtarzać :mrgreen:

Dzisiaj na chwile zawitałem na Kopalniok i troszkę połowiłem :wink: , a na koniec złamałem bata... ahh te 8metrów pecha :roll:

Jutro z rana wyjazd na to samo miejsce i zobaczymy co sie będzie działo :mrgreen: .

Napisano

hexman

Nie tylko ty masz takiego pecha, ja jak zacinałem tez strzeliła mi wędka. No nie była to 8 metrów no ale szkoda jak cho...Cóż nie połowiłem wczoraj niestety ale jutro świeto wiec wyskocze.

Napisano

Nie tylko ty masz takiego pecha

Cieszę się :mrgreen:

no ale szkoda
Zawsze szkoda, ale to już 3 wizyta w serwisie od marca mam nadzieję ze w tym roku już ostatania :roll:

Moze te wedki sa zbyt delikatne.. a moze ja mam za dużo siły :lol: . No ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem :wink:

Napisano
Nie w każdym łowisku można spotkać tyle ładnych okoni.

Tyle, że to łowisko uchodzi powszechnie za bezrybne i generalnie takie jest, presja wędkarska i nie tylko, przez całe lata zrobiła swoje. Teraz jest okres, kiedy okonie z całego 'bajora', w tym te duże samotniki gromadzą się w stada i ostro polują, wystarczy dobra znajomość łowiska, łódź i oczy szeroko otwarte. Na razie podchodzą całkiem przyzwoite, ale nie mogę trafić na te większe - prawdziwe 'garby', od 45cm w górę.

Gość omen93
Napisano

Ja dziś z tatą wybrałem sie na jezioro glinik.Byliśmy od 4 rano .Lipa-jeden okoń 30 cm,sporo drobiazgu.

Leszcze na tarle ostatnie dni maja powinny być już ok :wink: Jutro po połuduniu spróbuje zawalczyć z linem.

Napisano

Masz kartę?

Wykupiłem tygodniówkę :cool:

Dzisiaj ponownie byłem, tylko na DSa, wynik to kilka płotek, i cała masa okoni. ogólnie lipa. Jutro kolejny wypad :mrgreen:

Napisano

Dzis kupe ploci z gruntu jedna taka ladna na 20 cm a tak to cienko ale wypad udany mimo tego ze niebo bylo zachmurzone to pojechalismy i nawet nie kropilo jutro jak nie bedzie padac to powtorka ale juz na PZW Pozdrawiam :wink:

Napisano

Dzisiaj kolejna okoniowa porcja.

Pod wczorajszym filmikiem na youtube dopisał mi się jakiś 19-latek, prawdopodobnie czytelnik/użytkownik niniejszego forum, kwestionując jego wielkość. Wpis usunąłem i zablokowałem możliwość komentowania filmiku, aby odciąć wszelkie trolle od jedzenia.

Co do zasady nie robię zdjęć ryb z miarką, bo to ani ładne, ani estetyczne, poza tym trudne do wykonania, gdy ryba jest żywa (brakuje trzeciej ręki), ale ten jeden raz zrobiłem wyjątek:

im13di5.th.jpg

- mały w dużej dłoni:

imgpt1.th.jpg

- a to całe 28cm.

Tutaj jeszcze dwa z drobnicy, wszystkim nie robiłem zdjęć:

im10ve3.th.jpg

im11fi4.th.jpg

Ten był dzisiaj największy - o wiele bardziej wygrzbiecony niż wszystkie poprzednie, nawet tamta 40-stka optycznie wydaje się mniejsza, ale pozory mylą, on miał 'tylko' 38cm:

im14xn2.th.jpg

img3dz0.th.jpg

im15nc6.th.jpg

im16fr1.th.jpg

Nie ważyłem go, ale wydawał się najcięższy z dotychczas złowionych.

Miałem też na kiju takiego okonia, o którego mi od początku chodzi, ale się spiął.

Niedługo skończą się dobre brania okoni i przestanę nimi przynudzać :wink:

Napisano
Niedługo skończą się dobre brania okoni i przestanę nimi przynudzać

Nie krępuj sie i przynudzaj nadal. Miło popatrzeć na takie garbuski :lol: Też bym tach chciał :???:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.