Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nanakara, a na jakim odcinku byłeś ??

Zatrzymalem sie przed mostem na wylocie na krotoszyn...a doszedlem tylko do tego mostu kolejowego

i nie mówiłem że można coś dostać u nas jak poznasz lepiej wode to i efekty lepsze będą

Kiedys czeto jezdzilem nad barycz ale w okolice sulowa...nie omieszkam poznac wody :D jak bede mial pytania to na gg jeszcze poklikamy

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzięki wszystkim. Duży i mały wzięły na żywca, średni - na woblera.

Poobiedni rekonesans przyniósł kolejnego większego garusa, z wrażenia zapomnialem nawet go zmierzyć, złowiłem też trochę takich z przedziału 27-33.

img0314gd2.th.jpg

Napisano

Mysle ze Lesio powinien zostac "wedkarzem Maja" :!: .Swymi okoniami "znokautowal' reszte 'haczykowcow". Jeszcze raz szczere gratulacje :!: .

Pozdro-Radek.

Napisano
Mysle ze Lesio powinien zostac "wedkarzem Maja"

Zgadzam się w całej rozciągłości :lol: Piękne okoniska :lol:

Napisano

a ja dzis byłem pospiningować na drwecy łowiłem na imitacje raczka około 5 cm około 2 godziny biczowania wody nie przyniosło efektów ale wynagrodziła mi to natura która pozwoliła mi natrafic na małego jelonka lezącego w trawie naprawde cudny widok maluch trzęsł sie ze strachu zrobiłem pare fotek telefonem i okrażyłem miejsce w którym leżał :grin: (nie dotykałem go wcale takze matka mysle ze była gdzieś w poblizu i sie po moim pojściu nim zajeła) :lol:

Napisano
nie dotykałem go wcale takze matka mysle ze była gdzieś w poblizu i sie po moim pojściu nim zajeła

To dobrze, bo niektóre matki czując zapach jaki zostawi człowiek głaskający jelonka mogłyby go odrzucić

Gratki dla tych, którzy połowili :)

Napisano

Ja miałem trochę radochy wczoraj wieczorem i trochę goryczy. Radocha bo: hol i wyjęcie pierwszej brzany z rosówki na pickera. Po prostu szok ile ta ryba ma siły, jakie robi zrywy, murowania i odjazdy. Miała ok. niecałe 60 cm a myślałem, że mam do czynienia ze sumem i to ponad wymiarowym.

Gorycz: satysfakcje psuje to, że jest jeszcze maj a nie lipiec czy sierpień. :cry:

Napisano

Siemka

Wróciłem przed chwilą z zasiadki karpiowej (od środy) oto wyniki moje i mojego taty:

http://tnij.org/moje-karpie . 2 pierwsze są moje po 7 kg,reszta taty średnio po 2 kg,na kulki proteinowe,nęcone pontonem itd... Karpie oczywiście powrót do domu. Uważam za przyjemność produkowanie kulek,kupowanie sprzętu,potem wyciągnięcie takiego karpia i wypuszczenie go :) Tata miał branie jedno jakiegoś 2-cyfrowego ale niestety było ciemno,nie widział żyłki i zwiał w trzcine ;/ Z tych wszystkich tylko ten łuskowy złapany był o 17.20,reszta nocą.

Pozdrawiam

Aaaa,było jeszcze 13 kg leszczy z czego 2 ładne bękarty ale nie robiłem zdjęć :P Wujek je zabrał bo lubi rybę :cry:

Napisano

13 kg :/ :/ :/ ??? a wujaszek nie zna regulaminu??? boze:/... lecz,krap,ploc mozna w ciagu 24h brac maks 5kg:/ ... nie ma to jak miesiarze:/

Napisano

Niestety mylisz się,i powinieneś mnie przeprosić :) Nad tym jeziorem leszcz i płoć karłowacieją i nie ma wymiaru ochronnego ani limitu dziennego :???: .

Napisano
13 kg :/ :/ :/ ??? a wujaszek nie zna regulaminu??? boze:/... lecz,krap,ploc mozna w ciagu 24h brac maks 5kg:/ ... nie ma to jak miesiarze:/
Niestety mylisz się,i powinieneś mnie przeprosić Nad tym jeziorem leszcz i płoć karłowacieją i nie ma wymiaru ochronnego ani limitu dziennego

Mysle ze nie tyle przeprosic ,co dodac "miesiarze regulaminowi" :evil: .

Pozdro-Radek.

Gość DareczeK
Napisano

Wczoraj w nocy zrobiłem sobie mały trening zbierania rosówek :lol: Skubańce są szybkie i większość mi pouciekała. Dzisiaj też spróbuje. Pozdrawiam

Napisano
Przytłumione światło i powolne ruchy :wink:
zgadza się najlepiej przesłonić czymś czerwonym, kiedyś były takie latarki z czerwonymi i zielonymi przysłonkami. Niezastąpione przy polowaniu na rosówki.
Gość DareczeK
Napisano

Czerwony filtr zrobiłem sobie z reklamówki :grin:

Dobra teraz wracajmy do ryb :wink:

Napisano

A moim zdaniem musisz kilka dni zanęcić potem jakąś ryba na haczyk i czekać na branie:>:>:> a tak pyzatym to masz wykupiona kartę na poławianie rosówek :>

Gość Holik
Napisano

Lary, pięknie :wink: Urzytkownicy naszego forum się rozkręcają :cool:

Gość DareczeK
Napisano
co do łapania rosówek to np. widły w ziemię i przewód w gniazdko do plusa

Słyszałem , że po takim zabiegu rosówki są znacznie mniej żywotne. A po drugie jest to bardzo niebezpieczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.