Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ta mi się śniło że na działce byłem, zarzucałem na trawkę i spławik stał, pod trawę, tne i szczupłe heheh

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Okoniówką Konger Aviator nie łatwo będzie go wyjac . Po 2 minutach udaje mi sie go oderwac od dna i zacząłem holowac. Kolowrotek skrzypi, wedęczka ledwo trzyma. Podpływa pod brzeg-sum ponad metr tylko jak go podbiore przeciez nie miałem podbieraka.
I to wskazuje na to iż okoniówka Kongera to całkiem przyzwoity sprzęt. :cool:
Napisano

Dzis na ryby wybralismy sie na okoliczny staw, ktory nie jest PZW jest poprostu zarybiany przez kogos kto co wpusci ;) Ja i kolega wybralismy splawiki, gdyz najwiecej bran jest na ta metode (na tym stawie). Wynik chyba ok 50 kielbi :twisted: i jedna plotka ;) Silny wiatr popsul nam wedkowanie, ale mimo to humor dopisywal :cool:

Nasze stanowisko:

fe6d262718a797e6.jpg

Pierwszy (i nie ostatni kielbik) melduje sie na brzegu :mrgreen:

ae2e5069250ac9ab.jpg

Gość VooDoo
Napisano

Dzisiaj 40 minut łowienia i 3 karpie

7f8b795ef38b081em.jpg

Napisano

Dogrywka "na trawniku'.A,propos "na trawniku",co by uniknac niedomowien :smile: .

Osiedle

bdf2b8c0c4b37200m.jpg,

trawnik pod "moim" blokiem

b7188ebaf7698bb7m.jpg

i stanowisko

7f2dd76b3ec06a87m.jpg

:wink: .W oczekiwaniu na wegorka moja cierpliwosc testowaly plotki

bdd9b9972d188f07m.jpg

i "nawiedzona ' kacza mama z dziecmi

8636b91aaa4facd0m.jpg.

Po przerzuceniu zestawu ptaszyska pedzily w strone kregow na wodzie wprawiajac mnie w hustawke nastrojow "nerwowosc"-"smiech"-"nerwowosc' itd. Po zlowieniu "123" plotki

5eba3b2f2e61e2ebm.jpg

wiedzialem ze to "nie dzis" :sad: .Moze jutro :?: .

Pozdro-Radek.

Napisano

marzenie :shock: mając taki trawnik pod domem na rybach bym siedzieł 16 h :wink: na dobę poza 8 godz. które musze spędzić w pracy

Napisano

A swoją drogą jak to mozna mieszkać budynek nie nasiąka nie przecieka ,nie ma wilgoci ,24h na rybach to nie możliwe a co na to rodzinka.

Eden Raj nie to nie może być prawdziwe.

Edmund

Napisano

Wczoraj od 18 do 21:30 najpierw biczowałem Warte-nic potem przeszedłem nad Cybine i zaobserwowałem dużego suma płynął tuż pod powierzchnią. O 21 zaczęły się brania najpierw szczupak na oko 60/70cm ale urwał przynęte- tak to jest jak się łowi bez przyponu stalowego, bo wszystkie straciłem. Nastepny rzut i okoń ale się spiął. Dzisiaj po dostawę przyponów i jadę znowu.

Napisano

Lesio, ten "splawior" na fotce to Twoj czy wnerwionego sasiada ,ktory polamal wedke a akcesoria porozrzucal :?::mrgreen: .A powaznie to gr :!: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Dzis wybralismy sie z kolega z forum Memphisem na spina. Powitala nas wietrzna pogoda, niebo bylo tez dosc zachmurzone. Na 1 miejscowce ostre biczowanie i totalna cisza, zmiana miejscowki skutkuje, atakuje 1 okon :cool: Maly bo maly, ale jest :wink: pozniej juz bylo coraz lepiej, na brzegu wyladowalo 8 okoni najwiekszy ok 17cm kilka sie spielo z haka :neutral: Zmiana kija na szczupakowy lecz nic nie chcialo brac :sad:

Pierwszy okon i daiwa w tle ;)

54d909fc48761da1.jpg

2 okon pozniej juz nie robilem fotek, tylko buziak i do wody :cool:

d357787b6035d84c.jpg

Ktos mi napisal sms i sciagam a tam juz nie ma ogona, tak to jest lowic z opadu :lol:

9b6a57d28867429c.jpg

Spiningowy kijek

aabcea3323d72ef5.jpg

Napisano

Gratulacje dla tych co połowili i zdjęcia porobili :grin: Ja to ostatnim czasy zamiast w tym temacie mógłbym się powypowiadać w : "jak było w pracy" lub " jak było w szkole" :mrgreen:

Napisano

Dzisiaj od 17:15 do 21:15 zlowiłem kaczke- dostała z kopytka robiła odjazdy pod wodę, w końcu odciąłem żyłkę :neutral:. Potem złowiłem żyłke z kopytkiem - przyda się :wink: A i wczoraj złowiłem cały zestaw spławikowy na spinning- spławik Gut-Mix 18g, ciężarki, też zabrałem. Z ryb to miałem jedno uderzenie, ale nie zacięte. Biała ryba dobrze brała koło 21.

Napisano

dziś karpie chyba wzięły się za tarło mimo karpiowej pogody żaden nie chciał współpracować. Za to na godzinę przed planowanym odjazdem zaczeły szaleć japońce- zdążyłem złowić z 10, ale każdy rzut z gruntu to było już po kilku minutach branie(delikatne, trzeba było troszkę poczekać zawsze)

Napisano

Właśnie wróciłem z całonocnej zasiadki- celem były drapieżniki (sandacz), niestety bez wyników. Miejsce akcji: Odra poniżej ujścia Bystrzycy, dokładniej- kanał oczyszczalni. Metoda połowu: żywiec (ukleja) i filecik. Brania niemrawe przez całą noc, bez zacięcia. Ok. 4.30 na dzwonko z konkretnej płoci połakomił się szczupak, ale nawet go nie poczułem- brak stalki. Pięknie żerowały bolenie (dla zainteresowanych: po prawej stronie ujścia kanału, pod samym brzegiem siedzi jeden taki skurczybyk, widzę go już trzeci raz- ja go nie wyciągnę bo umięjętności jeszcze nie te, ale jak ktoś da radę to niech się później pochwali :wink:. Nieznani mi bliżej koledzy łowiący obok białoryb na koszyczek wyciągnęli kilka leszczy, ale bez rewelacji rozmiarowych- delikatnie mówiąc. Ogólnie bardzo przyjemna wyprawa: (gdyby jeszcze sandaczyk sie trafił... :roll:) świeże powietrze, świeża opalenizna, świeża kiełbaska z grilla i piwko- żyć nie umierać :wink:

Napisano
Właśnie wróciłem z całonocnej zasiadki- ............ Ogólnie bardzo przyjemna wyprawa: (gdyby jeszcze sandaczyk sie trafił... :roll:) świeże powietrze, świeża opalenizna,

Opalenizna ??? Do księżyca ??? Pełnia pewnie była ............................... :mrgreen:

Napisano

ESSOX, też jestem z podkarpacia, ale nie przypominam sobie u nas nocy polarnych :mrgreen: a poranne słońce całkiem-całkiem daje radę :grin:

Gość omen93
Napisano

Dziś od rana na stawie , 4 linki najwiekszy miał aż 25 cm!!! :lol: pare japońców 2 karpiki ,jeden coś powyżej 20 cm,a drugi 30 z groszem. :wink:

Napisano

Ja też na nocce byłem ,na zalewie "Tresna" od 16 do 10 efekt 6 karpików(niestety żaden miary nie miał) i dwa ładne leszcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.