Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miniony tydzień jakoś bez rewelacji :cool:

Poniedziałek 30cm

e4392390d31013d8m.jpg

Środa 40cm

cf609348e2b11517m.jpg

Dzisiaj zmiana miejsca i pierwsze efekty,może już niebawem wejdą te powyżej 40cm :wink:

80091b192b38e91em.jpg

34cm i 37cm

d98ba5019be8a225m.jpg

4f025ec18b3ec9a7m.jpg

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Myslalem ze wieczorkiem powedkuje pod domem a tu mi na lowisku "Titanica" zaparkowali .

Pozdro-Radek.

Może będą odławiać sieciami :mrgreen:
Napisano

stocha, piękne linki :razz:

Ja dzisiaj tylko spiining przez południe- bez brania :roll:

Teraz czas na dzień odpoczynku, bo od niedzieli byłem 6 razy na rybach :mrgreen::lol:

Napisano

Dzisiaj porazka :???: Udalo mi sie zlowic 3 karpie i jak zwykle mase wzdreg. Wprawa bylaby nawet udana gdyby nie to ze stracilem rybe zycia. Duzy karp lub amur zabral sobie z 50m zylki i caly zestaw, z 0.18 na przyponie nie bylem wstanie nic zrobic nawet sie nie pokazal :cry::cry::cry:

1dcb53a9f0301efe.jpg

5ff2c6fbc7f680c4.jpg

Napisano

Gratuluje wszystkim! piekne rybki :wink:

Ja dzis wybralem sie z kolega na dzieckowice na spinning pogoda bardzo zmienna, czasami wychodzilo sloneczko, ale bylo bardzo wietrznie. Lowilismy na twisterki, 2 godziny lowienia daly 3 okonie, najwiekszy mial 20cm, ale podnioslem go na wedce i spadl :evil: mialem juz tak nigdy nie robic bo juz kilka sztuk tak mi spadlo z kija:

Fotki:

1 Rybka wiedzialem ze jest dobrze :mrgreen:

06a83f7b1769630e.jpg

17843fbec170b9b2.jpg

Ostatnia sztuka ktora sie polakomila na motoroil :cool:

a787bd9278d2286e.jpg

Napisano

Dzisiaj szybki wypad nad Ner niedaleko Poddębic. Nad rzeką byłem od 20:00 do 21:20, łowiłem na żywca. Po 21:00 spławik zanurkował szczupak jeździł odczekałem, ale chyba za krótko i wyjąłem pociętego żywca, szybko założyłem drugiego i ciach go do wody, ponieważ już nie bardzo było widać spławik była 21:15 zacząłem zwijać i poczułem opór, szczupak próbował wjechać w faszynę, ale że woda niska i faszyna na wierzchu to mu się nie udało, lądowałem go na kiju, miał 46cm i zahaczony był za sam brzeg nożyczek hakiem 2/0 więc prawdopodobnie trzymał żywca w pół lub dopiero zaczął go obracać.

Napisano

:evil: Wlasnie wrocilem ze skalek w Howth.Relacja jutro bo jestem zly jak ..."sto smokow" :evil: .Wprowadzam 'litra" i lulu. :evil: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Wczoraj od 16 do 21 :) wynik 2 Bolenie a kolega jednego ale znowu nie wymiarowe ale niski stan wody i gruba rapa zaczęła się już pokazywać :lol: Wyszło kilka wymiarowych ale pojedyncze ataki ale do wczoraj była martwa woda i dzisiejsze ataki cieszą ze coś sie ruszyło :mrgreen: Probowaliśmy za sandaczem ale tylko przyłów w postaci jednego okonia którego złapał mój kolega a sandacza nie widać :|

Napisano

Wczoraj od 17 do 21:20 2 gruntówki nad Cybiną, na żywca nic, a na białe połakomił się jedynie okoń 18cm

Napisano

W wczoraj od 21 00 do 01:30 Wisła w Gdańsku zasadzka na węgorza pogoda bajeczne niestety węgarze nie doceniły naszego poświecenia i nie zrozumiały chyba ze mysmy nie przyszli tylko tam posiedzieć i nie dały nam satysfakcji walki podejrzewamy ze po prostu bały się nas, bo w końcu 3 zawodowców i 20 rosówek to drożyna nie do pokonania a teraz tak trochę powagi wieczór bajeczny, ale tylko 4 nie zacięte brania, • ale my tam jeszcze wrócimy:P:P

Napisano

Połów z dzisiejszej nocki, pierwszej w sezonie:

IMG_0551.jpg

1) Kolega z sandaczem (złowił jeszcze ładnego węgorza)

IMG_0555.jpg

IMG_0571.jpg

IMG_0572.jpg

IMG_0573.jpg

2) Moje 3 węgorki, największy 84cm/1,3kg

Napisano

Wybralem sie zrelaksować przed meczykiem nad rz. Kamienną

Efekt około wymiarowy drań, a zarazem rozdziewiczyłem moją Catane ;)

3e352d9b46a6634bm.jpg

DO boju Polacy !!!

Pozdro Krzyś czmycham na mecz ;) !!

Napisano

Dzis bylem na rybach na stawie niedaleko domu. Pogoda dopisala bez wiaterku moglem zalozyc wkoncu delikatny splawik wynik to 5 karasi , 10 ploci i masa kielbi

Fotka najwiekszego karasia: :mrgreen:

46b917af1491c2b3.jpg

Napisano

Dzisiaj Zegrze...

Ryby się potopiły kompletnie, najpierw duchota, potem kilka kropel deszczu, potem znów skwar, i nagle...

Czuć zapach wody jak spod prysznica, powietrze nie rusza się.

Patrzymy - a tam w błyskawicznym tempie do brzegu zbliża się COŚ.

Nagle zaczyna lać. Słońce cały czas świeci. Krople wody sieką skórę przez ubranie, jak szpilki. Lekko boli. Woda z nieba coraz zimniejsza, do brzegu zbliża się fala. Duża fala. Niedobitki na motorówkach już zdążyły zwiać do przystani.

W popłochu wskakujemy do samochodu. Woda wali jak z wiader. Gdzie nie spojrzeć tęcza, woda wzburzona jak w gotującej kipieli.

Niesamowicie było, choć totalnie bez ryb...

Parę zdjęć...

Cisza przed burzą. Cały dzień tak było cicho i spokojnie

IMGP3117.jpg

IMGP3119.jpg

Zaczyna się... W ciągu 2 minut, no góra 3 - na wodzie rozpętało się piekło.

Zwróćcie uwagę na horyzont wody, jedna biała smuga zblizała się do brzegu - nie czekałam aż całkiem przyjdzie, zwaliło by mnie z nóg, uciekłam do samochodu...

szkwal.jpg

IMGP3124.jpg

IMGP3125.jpg

IMGP3126.jpg

Napisano

Właśnie wróciłem z dwu dniowej wyprawy na Wisłe było nawet fajnie............

Efekty:

na spinning zerwany boleń i sandacz, dwa okonki

dwa małe sumy na martwą rybke (nastawiałem się na sandacza)

honor uratował Tata łapiąc o 3.30 rano na łomrzyńskiego killera pięknego bolenia........

e1528aa8e996ce28m.jpg

a oto okonek:

e56649f0b86177fbm.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.