trini Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Lesio - no w końcu Cię zobaczyłam Piękne węgorze - z podziwem oglądam zdjęcia Patryk, najszczersze gratulacje rekordowego okazu! Brawo
Pilker_89 Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Patryk gratuluję!! Lesio, czy Ty aby troche nie przesadzasz, większość się tu męczy żeby chociaż coś połapać, a Ty co wyjazd ciągniesz kilka węgorzy i to jeszcze takie świnie... GRATULUJE!
sandacz Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Mimo pogody wybralem sie na spinning. Wytrzymalem pol godziny, jestem caly mokry, bez brania ale szczesliwy
hexman Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 bez brania ale szczesliwy I to najważniejsze to właśnie kwintesencja wędkarstwa . Ja jutro rano wybieram się na Mistrzostwa Okręgu . Zobaczymy co sie będzie działo... Ale patrząc na ostatnie zawody ( 2 tygodnie temu) będzie nieciekawa sytuacja Ale powalczymy, zobaczymy
DAWID Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 trzymamy kciuki iżyczymy jak najwyższej lokaty
Gość greg37 Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Ja się z wami nie bawię! Idę do pani naskarżyć!
hexman Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 DAWID, będę walczył do końca I nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
stu6-60 Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 będę walczył do końca Uwazaj na sedziow . Pozdro-Radek.
tomek1 Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Pytam, bo miałem ostatnio kilka dziwnych brań na ukleję i chociaż u mnie węgorza nie ma zbyt wiele to właśnie jego podejrzewałem. Dobre brania u Ciebie mogą wskazywać, że się nie myliłem i węgorz teraz aktywnie żeruje. Zacięcia miałem puste zapewne z powodu umiejscowienia haka (za grzbiet) Spróbuję się przymierzyć typowo pod węgorza i zobaczymy Muszę pokombinować ze zbrojeniem i wielkością przynęty. Piątkowy wieczór pod względem pogody wygląda zachęcająco Pokombinowałem i okazało się, że miałem rację.
artech Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Gratulace dla wszystkich co polowili. Ja wczoraj próbowałem się z moimi pstrągami, niestety udało mi się wciągnąć tylko dwie rybki, w tym jednego okonia Pmimo okropnej pogody, było bardzo dużo wyjść i sporo brań. Dwa okołowymiarki spadły mi podczas holu. To chyba przez zastosowanie plecionki. Woda na mojej rzeczce opadła do poziomu jakiego tam jeszcze nie widziałem w dołkach do kolan, za przeszkodami stały ryby a znalezienie metrowego dolka to sukces. Ale ja z nimi jesze zatańczę
Lesio Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Pokombinowałem i okazało się, że miałem rację. Gratuluję węgorka! Ja ostatnie sztuki złowiłem na zestaw spławikowy, przy uzbrojeniu żywca za grzbiet, ale haczyki stosowałem mniejsze - Nr 2 lub 4.
tomek1 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Gratuluję węgorka! Ryba niezbyt duża, ale jaka satysfakcja, że analiza sytuacji okazała się słuszna
dawid450 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o mnie to miałem wczoraj w nocy niezłą frajdę z dog-fishami. łącznie złowiłem 7 a kij co chwila wyginał się do granic możliwości Pierwsze branie nastąpiło po 7 minutach po zarzuceniu zestawu z dwoma hakami I tak co chwila branie i branie Przynęta się skończyła i pozostały tylko głowy od makreli... więc na to zarzuciłem na 2 wędki. Nagle branie czuję maksymalny opór ryba odjeżdża... przez moment myślałem że to jakiś "potwór z głębi oceanu" postanawiam ściągnąć zestaw bo zrobił się luz... zestaw już bez haka:/ odgryzła... Następnie kolejne branie ściągam kolejnego dogfisha i o dziwo! W paszczy trzyma jeszcze nie przetrawionego kraba który trzyma mój hak... Najwidoczniej krabik sobie spokojnie jadł i sam został pożarty;D Pozdrawiam
_barti_ Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Byłem dzisiaj. Ochrzciłem DS-a. Pierwsza rybka na niego leszcz 40 cm Potem wziął 38cm i sporo 30-35cm. Kilka dorodnych płoci. Super.. z DS-a jestem naprawdę zadowolony.
stu6-60 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 dawid450, no to "graty" za "pieski" . Pozdro-Radek.
tomek1 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Przy okazji zakupów na jutrzejsze zawody spławikowe- trochę spinningowania. Wyniki słabiutkie, choć w tym miejscu wyjąłem kilka okonków i małego szczupaczka
sandacz Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Dzisiaj 2 godzinki nad jez. Brdowskim. Wynik to 8 leszczy, 4 plotki i 2 krapie, 7 sporych ryb spielo sie praktycznie zaraz po braniu Fot nie mam, oczywsicie C&R
witek150 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Dzis na rybach test nowego kolowrotka Wynik ok 30 plotek i jeden okon Pozdrawiam
hexman Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 stu6-60, sędziowie byli w porządku dzisiaj Co do wyników to juz trochę gorzej... Przez połowę zawodów wiatr wiał dosyć mocno. A co za tym idzie, łowienie tyczką było nie lada wyczynem samym w sobie . A wracając do wyników-ja miałem 90gram, ale nie byłem ostatni! Ostatni wynik w moim sektorze to 25gram, a pierwszy coś ok 300gram . Takich rybnych zawodów nie widziałem już dawno . Obawiam się, że jutro będzie jeszcze gorzej, bo ryba naje się dzisiejszej porcji zanęt, i jutro będzie nieskora do współpracy(w sumie dzisiaj tez nie była ) Na sektor padło kilka leszczyków. Ja miałem w siatce 3 jazgierki i okonka . Zobaczymy co będzie się działo jutro
Gość omen93 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Wypadzik z rana na j.glinik , kilkanaście leszczyków ok. 25 cm. Trzy większe 38,40 cm. Jeden 49 cm. Coś konkretnego mi się spieło hm.....tak bywa. I tak wypad całkiem przyzwoity
patbaj Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 ja delikatnie na Bystrzycy w ciągu godzinki 2 okonki ok 20 cm., psina do wody i po rybach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.