Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lesio - no w końcu Cię zobaczyłam :D Piękne węgorze - z podziwem oglądam zdjęcia :)

Patryk, najszczersze gratulacje rekordowego okazu! Brawo :)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Patryk gratuluję!! Lesio, czy Ty aby troche nie przesadzasz, większość się tu męczy żeby chociaż coś połapać, a Ty co wyjazd ciągniesz kilka węgorzy i to jeszcze takie świnie... :lol::lol::lol: GRATULUJE!

Napisano
bez brania ale szczesliwy :smile:

I to najważniejsze :mrgreen: to właśnie kwintesencja wędkarstwa :cool: .

Ja jutro rano wybieram się na Mistrzostwa Okręgu :lol: . Zobaczymy co sie będzie działo... Ale patrząc na ostatnie zawody ( 2 tygodnie temu) będzie nieciekawa sytuacja :neutral:

Ale powalczymy, zobaczymy :wink:

Gość greg37
Napisano

Ja się z wami nie bawię! Idę do pani naskarżyć! :mrgreen:

Napisano
Pytam, bo miałem ostatnio kilka dziwnych brań na ukleję i chociaż u mnie węgorza nie ma zbyt wiele to właśnie jego podejrzewałem. Dobre brania u Ciebie mogą wskazywać, że się nie myliłem i węgorz teraz aktywnie żeruje. Zacięcia miałem puste zapewne z powodu umiejscowienia haka (za grzbiet) :roll:

Spróbuję się przymierzyć typowo pod węgorza i zobaczymy

Muszę pokombinować ze zbrojeniem i wielkością przynęty. :wink: Piątkowy wieczór pod względem pogody wygląda zachęcająco :twisted:

Pokombinowałem i okazało się, że miałem rację. :mrgreen::lol:

1aa244eade080748m.jpg

Napisano

Gratulace dla wszystkich co polowili. Ja wczoraj próbowałem się z moimi pstrągami, niestety udało mi się wciągnąć tylko dwie rybki, w tym jednego okonia :shock: Pmimo okropnej pogody, było bardzo dużo wyjść i sporo brań. Dwa okołowymiarki spadły mi podczas holu. To chyba przez zastosowanie plecionki. Woda na mojej rzeczce opadła do poziomu jakiego tam jeszcze nie widziałem :shock: w dołkach do kolan, za przeszkodami stały ryby a znalezienie metrowego dolka to sukces. Ale ja z nimi jesze zatańczę :twisted::twisted:

Napisano
Pokombinowałem i okazało się, że miałem rację.

Gratuluję węgorka! Ja ostatnie sztuki złowiłem na zestaw spławikowy, przy uzbrojeniu żywca za grzbiet, ale haczyki stosowałem mniejsze - Nr 2 lub 4.

Napisano

Jeśli chodzi o mnie to miałem wczoraj w nocy niezłą frajdę z dog-fishami. łącznie złowiłem 7 a kij co chwila wyginał się do granic możliwości :D Pierwsze branie nastąpiło po 7 minutach po zarzuceniu zestawu z dwoma hakami :D I tak co chwila branie i branie :D Przynęta się skończyła i pozostały tylko głowy od makreli... więc na to zarzuciłem na 2 wędki. Nagle branie czuję maksymalny opór ryba odjeżdża... przez moment myślałem że to jakiś "potwór z głębi oceanu" postanawiam ściągnąć zestaw bo zrobił się luz... zestaw już bez haka:/ odgryzła... Następnie kolejne branie ściągam kolejnego dogfisha i o dziwo! W paszczy trzyma jeszcze nie przetrawionego kraba który trzyma mój hak... Najwidoczniej krabik sobie spokojnie jadł i sam został pożarty;D Pozdrawiam

post-4059-14544971776788_thumb.jpg

post-4059-14544971777315_thumb.jpg

Napisano

Byłem dzisiaj. Ochrzciłem DS-a. Pierwsza rybka na niego leszcz 40 cm :mrgreen: Potem wziął 38cm i sporo 30-35cm. Kilka dorodnych płoci. Super.. z DS-a jestem naprawdę zadowolony.

Napisano

Przy okazji zakupów na jutrzejsze zawody spławikowe- trochę spinningowania.

Wyniki słabiutkie, choć w tym miejscu wyjąłem kilka okonków i małego szczupaczka

de092e8592a08656m.jpg

9e49a841583262adm.jpg

Napisano

Dzisiaj 2 godzinki nad jez. Brdowskim. Wynik to 8 leszczy, 4 plotki i 2 krapie, 7 sporych ryb spielo sie praktycznie zaraz po braniu :???:

Fot nie mam, oczywsicie C&R

Napisano

stu6-60, sędziowie byli w porządku dzisiaj :wink:

Co do wyników to juz trochę gorzej...

Przez połowę zawodów wiatr wiał dosyć mocno. A co za tym idzie, łowienie tyczką było nie lada wyczynem samym w sobie :lol::lol: .

A wracając do wyników-ja miałem 90gram, ale nie byłem ostatni! Ostatni wynik w moim sektorze to 25gram, a pierwszy coś ok 300gram :???: . Takich rybnych zawodów nie widziałem już dawno :neutral: . Obawiam się, że jutro będzie jeszcze gorzej, bo ryba naje się dzisiejszej porcji zanęt, i jutro będzie nieskora do współpracy(w sumie dzisiaj tez nie była :lol: ) Na sektor padło kilka leszczyków. Ja miałem w siatce 3 jazgierki i okonka :cool: .

Zobaczymy co będzie się działo jutro :wink:

Gość omen93
Napisano

Wypadzik z rana na j.glinik , kilkanaście leszczyków ok. 25 cm. Trzy większe 38,40 cm. Jeden 49 cm. :wink: Coś konkretnego mi się spieło :neutral: hm.....tak bywa. I tak wypad całkiem przyzwoity :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.