Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja 2 godziny temu złamałem moją gruntówke i tak była za kilka groszy i miała z 6 lat.

:mrgreen: Podoba mi sie Twoj "tok myslenia" :mrgreen: .

Pozdro-Radek.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Jak to u mnie ostatnio bywa... małe opóźnienie, ale...

Byłam i se karpia złowiłam :mrgreen: Fakt był taki, iż nastawiałam się na okonia metodą tomka1, no ale skoro nawet bez nęcenia trafił się "łon" to micha i tak się cieszyła :mrgreen: Najlepszy patent odwalił "mój": jak tyś to zrobiła? Ja: normalnie, robale na hak, zarzuciłam, branie, zacinam i holuję :lol::lol::lol:

Niedługo powtórka z rozrywki :wink:

Napisano
akt był taki, iż nastawiałam się na okonia metodą tomka1

To już trochę nie ta pora, ale dopóki piłka w grze... :mrgreen::wink:

Napisano
akt był taki, iż nastawiałam się na okonia metodą tomka1

To już trochę nie ta pora, ale dopóki piłka w grze... :mrgreen::wink:

No kurcze tak, ale kombinowałam bo staw zarośnięty jak "nie powiem co".... Mnóstwo drobnicy, sporo ataków drapieżnika, więc testowałam co i jak.

Ogólnie miał być spin, który dopiero później w ruch, ale lipa totalna, nawet skubnięcia :evil:

Napisano

I mi również udało się dzisiaj połowić po miesięcznej przerwie :mrgreen: Okazów nie było, ale od 18.00 do 19.00 na Wiśle poniżej zapory udało mi się wyciągnąć 20, 30-to centymetrowych podleszczyków i małego (17 cm), ale za to bardzo pięknego karasia złocistego :lol: Zabawa była przednia, nie zepsuły mi jej nawet komary.

hexman zaopatrujemy się u tego samego sprzedawcy :lol:

Napisano
No kurcze tak, ale kombinowałam bo staw zarośnięty jak "nie powiem co"....

Próbować trzeba :wink: Najlepsza pora to koniec kwietnia- pierwsza połowa maja. Teraz okoń otwiera pysk i płynie w chmurę świeżego wycieru :lol::wink:

Napisano

Dziś znów rzeka i znów bez zawodu :mrgreen: Na początek leszcz ok.0,5kg.na obrotówkę nr3 zahaczony tak ja widać... :shock:

da40c2db2bd55a24m.jpg

Póżniej jeszcze 3 wyjęte szczupaki okołowymiarowe i jeden 58cm.Za heroiczną walkę i piękne wyskoki odzyskał wolność :wink:

887fe04acff954bdm.jpg

Oprócz tego kilka okonków i zaobserwowane wielkie jazie...Chyba będę musiał uderzyć raz z żyłką,bez stalki i małym wobkiem :mrgreen:

P.S.Sorrki za jakość zdjęć ale to tylko telefon.

Napisano

Witam.

Byłem od rana w sobotę do niedzieli do 12 na Dolnej Odrze .

Nastawiałem się głównie na suma w nocy,ale zamiast w nocy to był w dzień i nie sum

tylko sumik.

W ciągu dnia sporo krąpi 15-25cm.z gruntu,pózniej troszkę spin.:okonek i szczupaczek(41cm)

Super nie było,ale tragicznie też nie. :mrgreen:

post-4210-1454497178134_thumb.jpg

Napisano

ja za to niefortunnie złamłem bratu spining,widzę że nie tylko ja miałem pechowy dzień zaliczany do najgorszych w tym roku :evil:

Napisano

Z tego co czytam to jakieś fatum.

Ja i mój kolega w sobotę połamaliśmy po spławikówce.

Ewidentnie nasza wina, za dużo płynów w organiżmie.

Napisano

ja z czystej głupoty ale nie będę o tym pisał bo szkoda słów,zamówiłem już nowego spina zanim brat wróci to już będzie w pokrowcu :lol: rzeczywiście jakieś fatum

Napisano

Tym rybą się już totalnie powaliło we łbach.

Wczoraj byliśmy sobie na spławiczek połowić...i co się okazało?

Jedyne brania to całkiem ładne okonie...tylko ,że na ciasto waniliowe (na płoć i leszcza) :]

Napisano

Wczoraj wyprawa z DS-em na zalew Rejów, niestety nie zbyt udana.

Udało mi się złapać tylko 2 leszczyki takie ok 25-30cm :sad:

Ale ogólnie rybka nie brała nikomu.Dzisiaj znów spróbuję coś połapać ale zmienię miejscówkę :wink:

Napisano

dziś o 4.00 regalica w daleszewie. troszkę mocno wiało ale miałem gorącą herbatkę. kilka leszczy, jeden ponad kilogram, parę okoni i taka rybka która nie wiem co to za rasa:) miała około 30 cm i wypuściłem bo nie znam :) leszcza tylko wziąłem na obiad...

Tak to jest nie wymiarowy boleń

Napisano

do bolenia też podobny,

a co do usuwania zdjęć "niewymiarowych" to uważam , że nie ma nic złego w zamieszczeniu

fotki rybki niewymiarowej ,którą pózniej normalny wędkarz(a mam nadzieję , że tylko

tacy się tu wypowiadają :roll: )wypuści na wolność :mrgreen:

Napisano
a co do usuwania zdjęć "niewymiarowych" to uważam , że nie ma nic złego w zamieszczeniu

fotki rybki niewymiarowej ,którą później normalny wędkarz(a mam nadzieję , że tylko

tacy się tu wypowiadają :roll: )wypuści na wolność

Niestety panowie ale wielu wykorzystuje waszą naiwność i z premedytacją zamieszcza fotki nie wymiarowych ryb ,na co regulamin RAPR nie pozwala a nasz regulamin nie pozostawia ani cienia wątpliwości że takie fotki na przyszłość będą usuwane.
Napisano

widzę że jednym zdjęciem wywołałem małą dyskusję, choć tego nie miałem na celu :) oczywiście rybka wróciła do wody ale nigdy wcześniej nie miałem doczynienia z taką rybą więc zamieściłem foto aby się dowiedzieć z ciekawości co to za gatunek, mój błąd nie przeczytałem regulaminu. ale z drugiej strony nie wiedziałem że jest to niewymiarowa ryba bo nie wiedziałem jaki to gatunek. Patrząc na atlasy ryb w internecie nie mogłem dokładnie określić gatunku więc zamieściłem je na forum gdzie są osoby znające różne gatunki ryb praktycznie, które mogły by mi pomóc. koniec z końców dowiedziałem się że to mały boleń i dlatego dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
widzę że jednym zdjęciem wywołałem małą dyskusję,
Dyskusja na ten temat już była ,natomiast proponuje kol.nemoo, zapoznać się z regulaminem ,a umieszczenie fotki nie wiedząc jaki gatunek można było podpiąć pod -jaka to ryba w PZW.Proste
Napisano
a umieszczenie fotki nie wiedząc jaki gatunek można było podpiąć pod -jaka to ryba w PZW

heh i dostaniemy warna za wstawianie zdjęć ryb niewymiarowych zgodnie z 6 pkt naszego reg...

Napisano

Właśnie wróciłem z nad Wisełki kompletnie zero brań nie wiem czy jest to spowodowane niskim stanem wody czy po prostu szczęścia nie miałem jeśli ktoś był dziś nad Wisłą i łapie na spinn niech podzieli się swoimi wynikami, bo nie wiem czy na lubelszczyznie tak aby czy ogólnie wszędzie a może ja coś nie moge trafić na rybe.....

Napisano
Właśnie wróciłem z nad Wisełki kompletnie zero brań nie wiem czy jest to spowodowane niskim stanem wody czy po prostu szczęścia nie miałem jeśli ktoś był dziś nad Wisłą i łapie na spinn niech podzieli się swoimi wynikami, bo nie wiem czy na lubelszczyznie tak aby czy ogólnie wszędzie a może ja coś nie moge trafić na rybe.....
Ja na Wisełce we Włocławku mam podobne wyniki na spinna a chodzę praktycznie codziennie bo mieszkam nad sama rzeka i zero brań.totalna lipa :neutral: Z łodzi na spinna coś jeszcze łapią ( 1kg Bolenie przeważnie a sandacza zero ) ale tez nie dużego i mało ale trafiają sie brania :wink: Poziom jest strasznie niski od kilku tygodni i z ryba ciężko :evil:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.