Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A Babcia z Tarła brania ryb też przepowiada?

Pewnie najlepsze są brania w czasie, kiedy babcia odbywa tarło :wink:

Sorki za offtopa.

hehe, panowie trochę powagi, aby nie rzucać słów na wiatr proszę wpisać w google "serwinka tarło" i poczytać komentarze ludzi, kobieta owa tak samo jak jej ojsciec a obecnie i corka ma swoisty dar do składania kości i nastawiania zwichnięć (zdjęcia rentgenowskie są potrzebne w cięższych przypadkach). Na tym zakończmy ten temat:)

P.S. brań nie przepowiada!!!

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
kobieta owa tak samo jak jej ojsciec a obecnie i corka ma swoisty dar do składania kości i nastawiania zwichnięć

łooo to mamy klan ortopedów samozwańców - swoją drogą to prawie jak przychodnia w Leśnej Górze z pewnego serialu :razz:

ale prawie robi wielką różnicę :mrgreen:

dobra już nie piszę więcej na ten temat - a raczej nie na temat!

Napisano
dlatego jak nie masz wiedzy z zakresu medycyny to nie krytykuj czegoś o czym nie masz pojęcia :wink:
to coś o czym nie mam wg. Ciebie pojęcia to słowa właśnie Pani Serwinki, jak chcesz to możesz podważać jej autorytet...

krytykuję, ponieważ w szpitalu zdiagnozowano mi złamanie kości łódeczkowatej i zagipsowano całe przedramię, a ta kość jest w 100% zdrowa! Natomiast drugi lekarz, na potygodniowej kontroli zdjął mi gips, zapisał fastum i wygonił do domu! Sami lekarze ze szpitala w niektórych przypadkach mówią-proszę jechać do Serwinki, i nie śmiać się bo uratowała już zdrowie tylu osób że szok. Dziennie przyjmuje 40-80 osób :!: Składała przypadki, w których wg. lekarzy było konieczne leczenie operacyjne i osoby te odzyskały 100% sprawność. Nie wierzycie, to nie, wasza sprawa. Nie raz samochody z rejestracją Wrocławską,Warszawską przyjeżdżają tylko po to, żeby do niej trafić...

Gość omen93
Napisano

Dzisiaj od rana na warcie w czechowie oczywiśćie spining , z początku okonek i króciak szczupły , o 9 godz. w 10 min. dwa brania dwa szczupaki 65 cm prawie 2 kg , i drugi 72 cm 3 kg. :wink:

Napisano

Na oko miała niewiele ponad 40cm :lol:

Dzisiaj niestety zmiana planów i nie byłem nigdzie z wędką... :sad: Ale mam nadzieję, że w tym tygodniu się jesczze wybiorę :mrgreen:

Napisano

Ja dzisiaj byłem na rzece ,,san'' niestety nic nie złowiłem,pewnie bym złowił parę pstrągów ale jak jakiś facet wjechał traktorem koło mnie do wody i piłował go przez cała rzekę to odechciało mi się łowienia ryb,jeszcze zgasł mu na środku rzeki,ten wyszedł ze swojego rupiecia i zaczął go naprawiać,nie wytrzymałem zwinąłem wędkę i pojechałem do domu,paranoja

Napisano

Płotki okonki, ukleje największa płoc 19cm z gruntu.wszystko na białe i wszystko wrocilo do wody.znowu się potwierdziła moja teoria że koło 17:30 biała ryba przestaje żerować nad jeziorem Rusałka nie wiem czemu.pozdrawiam

Napisano

Ach, jak patrze na wyniki niektórych to tylko zazdrosc bierze, no ale nic....! Mam wakacje, dzisiaj pojechalem pierwszy raz w tym roku nad wode i wrzucilem ok 1kg peczaku ..! Trzeba w koncu sie wziasc za rybki!

Gratuluje wszystkim wynikow!

Napisano

z bolenia nic dzisiaj nie wyszło tak wiec zabrałem się za klenie, z wynikiem jeden 36-37cm, jeden kleniuch spięty i ładny okoń 24cm

foto robione z samo wyzwalacza i sobie głowę ciut uciąłem :lol:

ba9ee92f19f9a4b0m.jpg

Napisano

hexman, nieprawda bo miał 43cm(mam zdjęcie z miarką jak ktoś by chciał zobaczyc)a ile ważył to niewiem:(

Napisano
Homegeon napisał/a:

... i sobie głowę ciut uciąłem ...

A to ci sztuczka chirurgiczna

jedź szybko do babci z tarła (czyt. wcześniej) to ci fotkę nastawi tak, że będziesz cały i pamiętaj żaden lekarz tego nie potrafi!

Sorki za offtopa ale ja nie mogę się powstrzymać od popołudnia...

Napisano
Sorki za offtopa ale ja nie mogę się powstrzymać od popołudnia...

A moderka czuwa i pewnie zaraz też coś komuś nastawi za te off'y" bez pomocy babci z tarła :lol::lol:

Napisano

Ja byłem na żwirowni i złowiłem 1 jazgarza,1 linka i spioł mi się leszcz taki około 50cm kolega złowił 1 płotke i leszcza 48cm.Brania były bardzo delikatne jutro znowu ruszam na żwirownie ale już z aparatem:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.