PcMichu Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Wczoraj (29.06.2008) - 4 czy 5 okonków, 2 krąpy i jedna płotka. Kumpel jednego leszczyka. Sama drobnica, maksymalny rozmiar nawet 15cm nie przekroczył...Muszą jeszcze podrosnąć :] już czekam aż wyrosną na duże waleczne rybki. Aczkolwiek w sobotę (28.06.2008) miałem okonia 26cm. :] największy jakiego dotychczas złapałem (u nas niestety coraz mniej takich)
kefaspirit Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Ku mojemu zdziwieniu na haku zawisła Świnka 40cm na Salmo Thrila w boleniowym tempie Wow! Czy to jest Odra we Wrocławiu? Ja w ten weekend byłem znowu z kolegą na Goczałkowicach.Mnóstwo leszcza i krąpia, w tym dwa rodzynki leszczowe 50cm (po jednym na głowe ).
Gość lin Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 ja wczoraj złowiłem 4 małe leszczyki totalna gleba...
Homegeon Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Ku mojemu zdziwieniu na haku zawisła Świnka 40cm na Salmo Thrila w boleniowym tempie Wow! Czy to jest Odra we Wrocławiu? jeden z wielu kanałów Odry we Wrocławiu
DooLiN Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Połów ze żwirowni to 2 karasie 39 i 42cm 1 mniejszy leszcz 46cm jeszcze 1 linek mały i większa płotka około 20-25cm.Wyprawa dobra i dzisiaj też chyba uderze na nocke:)
Gość lin Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 gratulacje rybek sam bym chciał takie połowić
bartek640 Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Wczoraj wróciłem z weekendowego wypadu relaksacyjno-wędkarskiego nad jezioro ślesińskie. Wielkich okazów nie było brały prawie wyłącznie płotki ale to w dużych ilościach, jakby tak zważyć wszystkie płotki podczas tego wypadu to wyszło by spokojnie z 15 kg . Oczywiście wszystkiego sam nie złapałem , łapałem z wujkiem . Mojemu bratu spiął się sandacz sądzę, że nie był wymiarowy ale z 40 cm to może miał . Niestety leszcze sie potopiły , podobno tydzień temu brały na grunt takie do 1 kg . Ja złapałem tylko 3 małe leszcze największy może miał z 25 cm , wujek złapał jednego trochę większego . próbowałem też złapać węgorza i rzucałem na rosówkę na grunt ale nic się nie złapało . ogólnie tyło bardzo spoko . Woda bardzooooooooooo ciepła.... podgrzewana pogoda w kratke
sandacz Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Bylem dzis na Mostkach. Celem bylo podnecenie gruba kukurydza i pokruszonymi kulkami, ale przy okaji rzucilem wedeczke. Braly tylko leszcze i krapie do 30cm.
hexman Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 dzisiaj pojechałem na Kopalniok żeby sprawdzić, czy coś się ruszyło. Faktycznie rewelacji nie było, ale potwierdziła się moja opinia, że jak pada to ryby na kopalnioku szaleją za wszystkim co się rusza na haczyku , ale przy słoneczku, czy nawet zachmurzonym niebie, nawet pęczek ochotek ich nie mógł skusić . Wynik z dzisiaj to urwany gruntomierz , w sumie wysłużyl juz kilka zawodów, więc przyszedł jego czas . Wynik dzisiaj to masa płotek, uklei, leszczyków w granicach 25-30cm, okoń na 24cm, oraz płotka 25cm
seba02121 Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Ja już 3 weekendy z rzędu okupuję Zalew Jeziorsko w pogoni za Karpiem. Owszem,spławiają się wielkie sztuki w moim łowisku...Ale co z tego jak tylko się spławiają pokazując swe ogromne grzbiety jak w ogóle nie przejawiają zainteresowania smakołykami które im serwuje Już nie mam do nich zdrowia!Chyba rzucę to karpiowanie Trzy weekendy....Trzy zera.Nawet najmniejszego brania
nanakara Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Wczorajszy klenik "przed-meczowy" Nie mierzylem go ale tak troche ponad 30 cm
elektrochemik Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Dzisiaj pierwszy raz bylem w tym sezonie na rybach! Szału nie było, ale to wszystko przez zarosla :/ Bo ryba zerowala (w koncu 4dni sypalem peczakiem!). Moj wynik to: 4 średnie płocie. Moze jutro bedzie lepiej!
robcio Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Wczoraj wróciłem z weekendowego wypadu relaksacyjno-wędkarskiego nad jezioro ślesińskie. A gdzie wędkowałeś? W miejscu gdzie kanał wpada do jeziora??? Też zawsze miałem tam świetne wyniki łowiąc płoć na pszenicę.
robcio Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Byłem dzis na rybkach nad Wartą w Ostrowsku koło Uniejowa. Efekt- dwie płocie 33 i 34 cm (mój rekord) i troche drobnicy. Ryby uwieczniłem telefonem komórkowym ale nie mogę ich umieścić na forum- nie jestem w stanie zmniejszyc rozmiaru zdjęć...
gojk Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 nankara piękny kleń od dawna marze by złapć takiego ja dziś troche spiningowania na drwęcy dwa brania szczupaków i jeden okoń nic pozatym
Lord Konrad I Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 nie jestem w stanie zmniejszyc rozmiaru zdjęć... rzuć na jakiś zewnętrzny serwer i daj link Gratuluję połowów
bartek640 Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Wczoraj wróciłem z weekendowego wypadu relaksacyjno-wędkarskiego nad jezioro ślesińskie. A gdzie wędkowałeś? W miejscu gdzie kanał wpada do jeziora??? Też zawsze miałem tam świetne wyniki łowiąc płoć na pszenicę. całą sobotę i niedziele rano łowiłem na otwartym jeziorze- płocie tez brały ale nie jak na wodospadzie . W niedziel popołudniu sie wybraliśmy na syfon a tam płocie brały jak głupie . Co zarzut na bacika to siedziała płoć i nie taka mała. Sadzę że spowodowane było to przez podniesienie poziomu wody w kanale , jak w piatek przyjechaliśmy w kanale wpadającym do jeziora wody było mniej. łowiłem na pszenice
Lary Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Dziś nocka na Poraju nie obfitowała w rewelacyjne połowy ale kilka leszczyków skusiło się na białe robaki
retro Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Pół godziny z córką nad jeziorem, jeden szczuply w połowie wymiaru .
kocur Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Sobota i niedziela nad starym stawem hodowlanym pod Łobzem. Okolica malownicza, cisza, spokój i jeden pasiasty w wymiarze. Małe płoteczki wróciły do wody. Dzierżawca opowiadał o wielkiej rybie którą wytępiła wydra w ciągu roku, zostały tylko szczupce i drobnica. Najważniejsze że pogoda dopisała i człowiek odpoczął
Gość lin Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 gratki dla tych co połowili i powodzenia dla tych którym nie idzie
adi1122spid Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Ja dzisiaj złowiłem swoja pierwsza rybe na spining
lawdzoj82 Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Ja dzisiaj złowiłem swoja pierwsza rybe na spining Jaką ?
adi1122spid Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Okonka mały ale cieszy prawie tak jak bym zlapal pierwsza rybe w zyciu. Byłem trzeci raz ze spiningiem:P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.