Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No nie wiem, a Tomek1? :twisted:

Tylko kurczę mało fotek wstawia, a takie karasie łowił w maju, że uch :mrgreen:

A jego wiosenne okonie? A zeszłoroczne osiągnięcia?

Bo od czerwca interesują go inne ryby :mrgreen::wink: A tych się nie łowi tylko na nie poluje :twisted:

Karasie, jak karasie przecież nie będę wstawiał 100 zdjęć karasi podobnej wielkości. :wink::lol:

do tego tytułu widzę też innych pretendentów

Nie bardzo wiem o jakim tytule mowa, ale proszę mnie nie brać pod uwagę w żadnych wyścigach :wink::lol:

Napisano

U mnie wczoraj padly 2 okonie i jedna spieta wieksza ryba (30-35cm) chyba lin a skusil sie na woblerka 3cm

Napisano

Dziś planowana nocna a tu od rana pochmurno i pewnie wieczorem zacznie padać jak znam życie, cały tydzień ładna pogoda a na weekend porażka.

Napisano

Witam wszystkich;)

rybka może nie z dzisiajszego połowu ale w zeszłotygodniowego wypadu nad jezioro Mjorn;)

ok45da7.jpg

45 cm;)) tylko chudzina;)

Napisano

Pod koniec tygodnia namierzyliśmy blat gdzie przesiadywały takie smoczki;))

[ Komentarz dodany przez: sinus: 05-07-08, 19:03 ]

zdjęcie usunąłem ponieważ było niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć

Napisano

kokon, gratuluje Ci tego pieknego garbusa a na jaką przynęte go złowiłeś?A i jaką techniką z opadu?

Napisano

Hehe, z tymi okoniami to tak było.. nastawiłem się głównie na sandacze więc miałem gro gum 7 cm - nie sądziełm, ze spotkamy takie fajne smoczki;)

Ten akurat został złowiony na obciętego seledynowego predatora - w zasadzie na sam ogon;)) i oczywiście z opadu.

Sąsiedzi z innych łódek mieli dobre wyniki na boczny trok - ale wleczony po dnie.

Okonki dobrze też brały z opadu na małe gumy assasina (nie wiem czy dobrze napisałem nazwę) w kolorach bardzo ciemny fiolet z brokatem, czarne i brazowe.

Co ciekawe ryba była na blacie na głębokości 8-11 m.

Wyjaz miał być głównie sandaczowy a sandacza złowiłem w ostatnim dniu wyjazdu;)) Jedynego;))

Napisano

Dodam jeszcze dwa zdjęcia.

1.

ok40gr7.jpg

takich 40-tek można było naprawdę sporo połowić. Niestety był bardzo zmienna pogoda, skakała i temperatura i ciśnienie. Na przemian słońce i deszcz. Aż dziw, że połowiliśmy tyle ile połowiliśmy.

2.

jarekszczupakub1.jpg

Fajny prawda?;)) 92 cm złowiony przez kumpla z łodzi. Nie nastawialiśmy się na szczupaki, łowiąc okonie czasami wieszał się szczupak, oczywiście było sporo obcinek zgyż nie łowiliśmy z przyponami.

Ten okaz (uwaga) został złowiony na kijek Jig Master Robinsona o cw. do 15 gram, długośc 2,25 cm, plecionka 0,11 - oczywiście ben przyponu;))

To jest zabawa z taką ryba na takim sprzęcie;)))

Napisano
Karasie, jak karasie przecież nie będę wstawiał 100 zdjęć karasi podobnej wielkości.

a szkoda, bo według mnie jest na co patrzeć :mrgreen:

Kokon piękne ryby i przepiękne zdjęcia :)

Szkoda tylko, że okonie brzuszkami do góry, no ale wiem, że głupole ciężko odhaczyć jak głęboko połkną przynętę, stąd pewnie to, że padły - ale fachowe przechowywanie w wodzie jest in plus :D

Napisano

Wczoraj w godzinach 11-14 łowienie w jeziorze Strykowo k. Poznania wyniki leszczyk 30cm i płoć ok. 20cm. Wcześnie rano i pod wieczór byłoby lepiej.

kokon, gratuluje

Napisano

Powoli ruszają się bolenie na moim miejscu, niestety na te 60+ trzeba jeszcze poczekać. Dzisiaj 3 szt. 56, 53 i 50 cm. Wszystkie rybki złowione w 20 minut, ani wcześniej ani później brań już nie było. Co prawda trafiłem na duży skok ciśnienia i dosyć silny wiatr ale nie zmienia to faktu że jest dużo gorzej niż w zeszłym sezonie :sad:

b8be6edf0f2c4262m.jpg

65f9ffb86361092dm.jpg

d85eda882493d005m.jpg

3a125d803ed13d2fm.jpg

3560409ade189b3em.jpg

Napisano

Ja wczoraj 55 cm Bolenia na 3 cm kopytko białe z czarnym grzbietem :twisted: To już 3 wymiarowy bolus w ciągu 2 tygodni :mrgreen: U mnie tez sie ruszyły :mrgreen:

post-3890-14544971783753_thumb.jpg

Napisano

gratulacje Artech i lawdzoj82, artech czy mi się dobrze wydaje że na Thrilla wzięły??

Napisano
czy mi się dobrze wydaje że na Thrilla wzięły??
Niestety trilla nie mogłem użyć w tym miejscu gdzie go złowiłem bo bym go urwał od razu bo same zaczepy :wink:
Napisano

DAWID, nie pierwszy na hand made z nad Odry a dwa następne na wobler od Romana Gawlasa.

ac01e43ad8b1543em.jpg

Muszę przyznać że bolenie nie za wielkie ale dały mi do myślenia nad stosowanymi przeze mnie kółkami łącznikowymi :???: pierwszy bolek po prostu je zmasakrował :shock: aż cud że go wyholowałem :lol:

Napisano

U mnie ryba stoi. Bylem w srode i w piatek z rana na Mostkach, raz z lodki raz z brzegu, miejscowy necone. W srode to ogolna kaszanka, tylko p. Wojtek trafil jednego karpika, a tak to sama drobnica. Dzis tez nie zapowaidalo sie dobrze znowu drobnica szalala, na dwa ziarna kukurydzy wieszaly sie krapie dlugosci palca :lol:. Ale okolo godziny 6 chyba przyplynelo jakies stado leszczy, bo w ciagu pol godziny mialem 7 ladnych bran. Wykorzystalem tylko 4, rybkami okazaly sie wieksze leszcze. Mam nadzieje ze to dobry zwiastun, bo w tym roku jest gorzej niz zle. W tamtym roku z rana ladnie bral lin, wzdrega, wiekszy leszcz a i krap i karas sie zdarzyl a w tym gruba lipa :???:

Fotka jeziora

34db676bd24946d7.jpg

Napisano
45 cm;)) tylko chudzina;)
ładny :roll:

widać że obcokrajowy, Polskie są grubsze :lol:

artech, widzę ze za bolkami ganiasz, życzę tych grubszych.

Napisano
widzę ze za bolkami ganiasz,
Ganiasz to za dużo powiedziane, pierwszy dwugodzinny wypadzik w tym tygodniu :sad: i na więcej nie mam co liczyć, przynajmniej do przyszłego weekendu :sad:
Napisano

eno Panie Panowie mamy lipiec a nikt z Was się sumem nie chwali ?

to może ja zacznę :mrgreen:

dzisiejszy poranek był dla mnie pełen niespodzianek, po pierwsze pierwszy raz od kilku tygodni spadł deszcz. Po drugie mój brat w sobote ma ślub, więc trzeba było pomóc w organizacji, po trzecie... to Wasm zaraz opiszę.

Wczesnym popołudniem kolega mi pisze czy ide na ryby z nim, ja mu odpowiedizałem że mi się nie chce, nie mam czasu i ogólnie nie. Po chwili namawiania zgodziłem się, przekonał mnie argumentem:" dzisiaj wedle kalendarza mają być dobre brania". ZAzwyczaj nie wierze w te "brednie" ale coś mnie tknęło. Spakowaliśmy się i pojechaliśmy na Wisłe do Pychowic ( w Krakowie). Tam wiało ( i to dosłownie) nudą, na brzegu widać było duże łuski to stwierdziliśmy - może i nam się uda coś wyciągnąć. Po 2 h łowienia z gruntu - mój kolega i ja - spławiczek pojechaliśmy chwilkę porzucac na tor kajakowy. Kolega umówił się z dziewczyną na sapcer a ja bez wahania , w największą wichurę poszedłem ze spinningiem. Po chwili biczowania wody, gdzie nic się nie działo poszedłem troszeczkę wyżej. Tam rzucałem gumą i nic, rzucałem blachą dalej nic... aż wkońcu pomyślałem a założę wobler - dalej nic, założe większy wobler - JEST !!! Czuję olbrzyyymi opór i odjazd w sam środek rzeki, wędkarz obok mówi:" nie dawaj mu luzu, kiedy możesz pompój" tak też robiłem, łowiłem delikatnym sprzętem który dopiero kupiłem ( pisałem o nim w temacie " co nowego kupiliście") tzn kijek Daiwa Powermesh 270cm 5-25g, kręciołek Shimano Catana 2500 FA i żyłka 0,25 mm Kamatsu Techron, przynętą oczywiście Rapala Shad Rap 8 cm. W trakcie walki już myślałem że ją stracę przeciwnika, bo wywinął mi 130 metrów żyłki i już widziałem szpulę. Wnet stanął i zacząłem pompowac jak mi doradzano, szybko odzyskałem zapas żyłki noi wyciągnięcie rybki było kwestią czasu, była już nieźle smęczona. Hol trwał dobre 25- 30 minut i oto co ujżałem!

dsc00270ey6.th.jpg

podniosłem bydle

dsc00271si8.th.jpg i poszedłem zrobić pamiątkowe zdjęcia.

dsc00275ho4.th.jpg

a tu ja i moje "maleństwo"

dsc00278ed1.th.jpg

aaaa zapomniałbym! Sumik miał 138 cm i 23,46 kg :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

rekord życiowy, prawda że ładny ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.