Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

dzisiaj na Rudawie w Krakowie ja klenika wymiarowego i 3 okonki a kolega klenika 29 cm. Pozatym upał że szok!

Napisano

4 okonie i straciłem meppsa którego dzisiaj kupiłem :mad: Zauważyłem co do okoni jedną rzecz w rzeczce której łowie. Mianowicie dni dzielą się tam na 3 typy: 1-nic nie bierze, 2-biorą dziesiątki miniaturowych pasiaków, 3-biorą trochę większe niż w typie 2, ale w ilości ok. 2 na godzinę i wtedy właśnie można złowić największe. Macie podobne spostrzeżenia? :grin:

Napisano

To dotyczy tych zależności czy konieczności liczenia się ze stratami? :twisted:

Napisano
Mianowicie dni dzielą się tam na 3 typy: 1-nic nie bierze, 2-biorą dziesiątki miniaturowych pasiaków, 3-biorą trochę większe niż w typie 2, ale w ilości ok. 2 na godzinę i wtedy właśnie można złowić największe. Macie podobne spostrzeżenia? :grin:

Coś w tym jest ale nie do końca :mrgreen:

Mi udało się jeszcze raz dziś wyskoczyć nad wodę,tym razem z moją kobietą-rowerkiem na ognisko ale wziąłem zakurzonego bata i rzecz jasna zarzuciłem na kuku bez zanęty żadnej.Pierwszy był nie kto inny jak:mini-krąp-pazera jedna i do teraz zastanawiam się czy to kuku mu w przełyku nie stanęło :lol: ,drugi był leszczyk koło wymiaru a trzeci linek ok.33cm.

72033fbb0cf2c72em.jpg

Chyba muszę tam podnęcić bo z tego małego jeziorka pochodzi mój największy lin i medalowa wzdręga ale było to wtedy kiedy jeszcze nie wiedziałem co jest pięć :wink:

Napisano

Dzisiaj znowu udało mi się wyskoczyć na dwie godzinki na rybki. Efekt trzy bolenie, dwa takie szkraby po 50 cm i jeden ciut większy - 57 cm. Na koniec dołowiłem jeszcze okonka. Co dziwne, bardzo mało okonia jest w tym roku na moim łowisku.

1c68b776fea9aafcm.jpg

643a29eace67fd84m.jpg

4edff90872e98859m.jpg

Napisano
Co dziwne, bardzo mało okonia jest w tym roku na moim łowisku.
A co szczupaki miały glodować :wink: :mrgreen:A tak pozatym moje graty dla Artecha i wszystkich co poławiają.
Napisano

no no no gratki się należna, za sam fakt że coś tam połowiłeś artech :smile: ja jak narazie nie mogę w ogóle jechać na ryby ... :???::???::cry: w ciągu dnia przewija się kilka burz

Napisano
narazie nie mogę w ogóle jechać na ryby ... :???:

Mam podobnie. Ale za to są plusy-można kupić nowy sprzęt :lol: . A tak poważnie to najbliższe rybki w niedzielę :twisted: . Zobaczymy, czy na wiśle się coś ruszyło :roll:

Napisano

ja narazie mam wszystkiego pod dostatkiem :D no chyba że kupno jakiś zanęt czy coś :razz: szkoda tylko, że trzeba czekać aż ta pogoda minie... :???: nie chciałbym nagłej burzy przy moim 8m węglaku (bacik)... :roll::roll:

Napisano

ja to chciałbym w ogóle pójść na rybki bo tak to jestem uziemiony na praktykach w Wawie do 25 lipca ( i to bez wędki :( ) :( a potem wielkie wędkowanie :)

Napisano

Skromnie ale i tak jestem zadowolony. Karp 36 cm, ślicznie ubarwiony i leszcz 22 cm. Poza tym drobnica.

karp0336cmtz8.th.jpg

Napisano

Ja dzisiaj karpia 20cm. Był podobnie ubarwiony do Twojego, z tym że bardziej intensywnie, był dziwnie powykrzywiany i miał bardzo duży i twardy brzuch. Woda z której go wyciągnąłem była bardzo ciepła (ponad 20 stopni, w nocy raczej nie schodzi poniżej. Czyżby tarło?

Napisano

Dziś znów na zero :roll: Koledze karp wziął na bata 1,5 m od brzegu- przy połowie żywczyków. A jako że był dość konkretny to nawet guma nie pomogła- poszedł ze wszystkim :???:

Gość VooDoo
Napisano

Nocka bardzo udana , karp 3.5 kg ,a koledze kij do wody wciąglo , a nigdy nie wierzył mi że kij do wody może wciągnąć :mrgreen::roll::mrgreen::roll:

b9c0f1dd40d6d6ffm.jpg

Gość greg37
Napisano

5 godzin spina nad Odrą w poniżej Ścinawy. Efekt: jeden okoń 18 cm. Woda niska bardzo, ale bolki i szczupłe się przewalały.

Napisano

ja wczoraj byłem i złapałem okonka i z nastawieniem na klenie bolenia małego ale naprawdę :wink: małego max 30 cm

za chwile ide na 2 godizny moze klen w koncu zacznie gryść :???:

Gość Holik
Napisano

Ja dziś cały dzień nad Wisełką w Tyńcu z kuzynami. Efekt: ok.25 małych sumów pod 30cm , leszczyk ok.pół kilo,2 połocie, 4 krąpie . dużo wzdręg i ok.10 uklejek. Ogólnie nastawienie na suma i sandacza nie wyszło. Ale co tu poradzisz. Może w przyszłym tygodniu na kanale sie poszczęści :roll:

Napisano

Ładny bolek nanakara, gratuluję.

Pierwsze zdjęcie coś mi przypomina :wink:

4fb89b39d5b00f36m.jpg

Było to jakieś dwa lata temu :wink:

Staram się już nie traktować tak ryb, które zamierzam wypuścić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.