Gofer Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 mateusz fajne szczupłe ale zwróciły moja uwage piękne krajobrazy gdzie łowisz??? W Morskim Oku
Gość wobler129 Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Dziś szczupaczek 35cm i parę okoni. Tym razem na obrotówki
Mateusz Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 zwróciły moja uwage piękne krajobrazy gdzie łowisz??? Łowie w Norwegii Dzisiaj kolejny wypad nad rzeke i kolejne rybki Nie jestem pewien dokladnie co to sa za ryby ale moze to byc Cefal, bo te ryby właśnie wystepuja w norweskich rzekach blisko morza Dzisiaj zlowilem ich ok 10 sztuk. Długość w granicach 30-45cm
maju Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Dzisiaj zasiadka na liny i karasie ale niestety dno totalne. Miałem jedno ładne branie ale na kukurydzę ale niestety przypon 12 nie wytrzymał poniżej fotki
Fox Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Hmm...Jest tu nowy no ale chce się rozkręcić no i odrazu napiszę iż w dniu jutrzejszym wybieram sie na rybki.
DooLiN Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 A ja dzisiaj troche połowiłem:) Łowisko Rybki Największa ryba wyprawy to karaś 41cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71d486ae0c246b41.html [ Komentarz dodany przez: artech: 26-07-08, 00:46 ] Kolego myślę że przyda się przeczytanie regulaminu zamieszczania zdjęć. A jak jeszcze raz wkleisz zdjęcia tak małych linków to uznam to za celowe łamanie regulaminu i na komentarzu do postu się nie skończy.
daTeo00 Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 W przypadku połowu DooLiN, mamy piękny przykład jak to karp wyciera się z bo ten Twój 41cm Karaś, to nic innego jak połączenie karpia z karasiem, najprawdopodobniej hybryda tych dwóch gatunków ryb.. Bo wydaje mi się że widzę dziwną płetwę górną, ale moge się mylić.. Ogólnie jakiś taki dziwny ten karaś..
DAWID Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 byłem nad wisła odradzam wszystkim, strasznie wylała, mętna woda, śmiecie lecą korytem
stu6-60 Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 U mnie dalszy ciag "rodzinnej pauzy" .Za to pod blokiem "familiada". Tatusiowie wdrazaja mlodych w arkana sztuki wedkarskiej. Jedni 'profesjonalnie", drudzy bardziej 'rodzinnie" Pozdro-Radek.
tomek1 Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 W nocy tradycyjne zero, po południu spinning też mizernie
Mike_Mil Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 5 dni nad zalewem Pokrzywnickim (szałe) dął rezultat: 11 leszczy lekko ponad 2kg,około tyle samo 1kg 6 karpików-najmniejszy 1,5kg,największy około 2,5kg 1 płotka 20cm 3 rybki odpłyneły z moimi przyponami(0,18) no i mnustwooooo drobnicy(mały leszcz) Bardzo udany wyjazd jak dla mnie,zaznaczam że żadnej rybki nie złowiłem w nocy,w nocy nic nie brało,rybki brały ogólnie cały dzień,dopóki słońce nie prażyło,przyszła słoneczna pogoda,rybki przestały żerować całkiem
Ghor Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 Mateusz gdzie łowiłeś? Jestem z Bełchatowa, znasz jakieś miejsca (najlepiej między naszymi miejscowościami) gdzie można dobrze połowić? Które odcinki Warty?
hexman Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 Pojechałem na Wisłę, wiedizałem że zapora puściła wodę, ale nie myślałem ze aż tak bardzo . Moja miejscówka zupełnie zalana, kolejne również. Ogólnie ryba się pokazała, mnuóstwo leszczyków i kilka większych. Płoci nie za wiele podobnie jak okoni. Wypad zaliczam do udanych .
Fox Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 A ja niedługo też wgram foty z mojego ulubionego łowiska!
Fox Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 O a ja witam pana z Bełchatowa jak dla mnie najciekawszymi zbiornikami jest: Kamień, Wawrzka, Słok oraz zalew sulejowski.
artech Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 Fox, nie musisz wszystkich informować co masz zamiar zrobić
macias Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 Wczoraj znowu jak co drugi wieczór byłem na rybkach i jak zwykle brały pewnie wczoraj jak mnie nie było . Twój 41cm Karaś, to nic innego jak połączenie karpia z karasiem, najprawdopodobniej hybryda tych dwóch gatunków ryb. Ichtiologiem nie jestem, ale w moich stronach w łąkowych stawkach takich właśnie karasi zawsze było pełno, ale nigdy tam nie było żadnego karpia. Według mnie to taka pododmiana srebrnego karasia, potocznie u nas nazywana bąkiem lub paszczetem. Wiecznie napakowany ikrą i dość wolno rosnący.
Aro86 Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Według mnie to taka pododmiana srebrnego karasia To poprostu karłowaty karaś.
tomek1 Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 To poprostu karłowaty karaś. Daj nam Boże zawsze takie karłowate karasie- na 41 cm
bartek640 Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 wczoraj byłem z rodzicami i bratem nad jeziorem ślesińskim . Cała familia oczywiście się kąpał i wypoczywała na plaży a ja jak zazwyczaj wędki w dłoń i na ryby. Od rana połowiłem na pomoście ośrodka wczasowego . Tam złapałem około 15 ładnych płotek i 2 krąpie Następnie około 11 przeniosłem się na betonowy ponieważ na pomoście był już duży ruch rowerkami wypływali itd. Tam złapałem 3 płoteczki Około 12 tata zawiózł mnie na syfon wody zrzutowej z jeziora licheńskiego tak zwany wodospad.... a tam to już płotki brały jak głupie przez calutki dzień .Wystarczyło tylko zarzucić i już branie płotek i nie jakiś małych tylko takich już naprawdę ładnych i grubych . słońce piekło w południe i popołudniu a one brały bez zastanowienia ... trochę mnie spiekło ale czego się dla ryb nie robi gdy jeszcze tak biorą Metoda to bacik 6m i przepływaneczka . słpawiczek miałem taki łezkę taki większy gdyż nurt wody tam jest bardzo mocny a przynęta musi szybko opaść w sumie złapłem calusieńkie wiadro 10l ładnych grubych płotek z 15 krąpi a ile płotek jeszcze mi pouciekało jak je odhaczałem..... Muszę dodać że tam płotka zawsze bierze jak włączony jest wodospad . Szkoda tylko że leszczyk nie podszedł... nieraz widziałem że leszczyka tam też łapali Mam kilka fotek : to ja łowiący płoteczka i moje gogle widoczna piana od wodospadu pszeniczkę trzymałem w kieszeni ponieważ nie chciało mi się rozłożyć podpórki z kubeczkami
artech Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Teraz z przymusu tydzień bez rybek. Skończy się pełnia poprawi pogoda to może i wyniki będą lepsze Tydzień minął, pełnia też, pogoda się poprawiła i miałem czas na krótki wypad na moje łowisko. W efekcie trzy sztuki. Dwa maleństwa po ok 47-50 cm i jeden większy - 69 cm: Może jutro też uda się wyskoczyć na godzinkę
jarek222 Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 nocka spedzona na ujsciu wieprza efekt ok 15 leszczykow ok 20-25 cm i jeden koluch braly na wszystko nawet na dwa ziarenka kukurydzy woda wyszla z brzegu i nas zalalo
artech Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 woda wyszla z brzegu i nas zalalo dziwne, u nas woda najczęściej wychodzi z koryta na brzeg
Gregorek Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Kapitalne garbuski na zb. Wióry w Świętokrzyskiem. Niestety posiałem gdzieś kabel od aparatu. Gre
DooLiN Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Ja też łowiłem nad Zalewem Sulejowskim w tamtym roku i troche rybek też połowiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.