Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mateusz fajne szczupłe ale zwróciły moja uwage piękne krajobrazy gdzie łowisz???

W Morskim Oku :lol:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość wobler129
Napisano

Dziś szczupaczek 35cm i parę okoni. Tym razem na obrotówki :smile:

Napisano
zwróciły moja uwage piękne krajobrazy gdzie łowisz???

Łowie w Norwegii :cool:

Dzisiaj kolejny wypad nad rzeke i kolejne rybki

Nie jestem pewien dokladnie co to sa za ryby ale moze to byc Cefal, bo te ryby właśnie wystepuja w norweskich rzekach blisko morza

Dzisiaj zlowilem ich ok 10 sztuk. Długość w granicach 30-45cm

ae82da5c8b61ebe3m.jpg

4bffd284cdfe873am.jpg

Napisano

Dzisiaj zasiadka na liny i karasie ale niestety dno totalne. Miałem jedno ładne branie ale na kukurydzę ale niestety przypon 12 nie wytrzymał :mad:

poniżej fotki :wink:

4524ebfd7ad4420em.jpg 7a5c0624231edc6am.jpg

Napisano

Hmm...Jest tu nowy no ale chce się rozkręcić no i odrazu napiszę iż w dniu jutrzejszym wybieram sie na rybki.

Napisano

A ja dzisiaj troche połowiłem:)

Łowisko

0041d8a4e067238d.jpg

Rybki

a67f243137058ba4.jpg

Największa ryba wyprawy to karaś 41cm

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71d486ae0c246b41.html

c46d3b4be30346aa.jpg

[ Komentarz dodany przez: artech: 26-07-08, 00:46 ]

Kolego myślę że przyda się przeczytanie regulaminu zamieszczania zdjęć. A jak jeszcze raz wkleisz zdjęcia tak małych linków to uznam to za celowe łamanie regulaminu i na komentarzu do postu się nie skończy.

Napisano

W przypadku połowu DooLiN, mamy piękny przykład jak to karp wyciera się z bo ten Twój 41cm Karaś, to nic innego jak połączenie karpia z karasiem, najprawdopodobniej hybryda tych dwóch gatunków ryb.. Bo wydaje mi się że widzę dziwną płetwę górną, ale moge się mylić.. Ogólnie jakiś taki dziwny ten karaś..

Napisano

byłem nad wisła odradzam wszystkim, strasznie wylała, mętna woda, śmiecie lecą korytem

Napisano

U mnie dalszy ciag "rodzinnej pauzy" :sad: .Za to pod blokiem "familiada". Tatusiowie wdrazaja mlodych w arkana sztuki wedkarskiej. Jedni 'profesjonalnie"5807e9ad84318bc3m.jpg, drudzy bardziej 'rodzinnie" 8251a1e49259ba9cm.jpg :wink:

Pozdro-Radek.

Napisano

5 dni nad zalewem Pokrzywnickim (szałe) dął rezultat:

11 leszczy lekko ponad 2kg,około tyle samo 1kg

6 karpików-najmniejszy 1,5kg,największy około 2,5kg

1 płotka 20cm

3 rybki odpłyneły z moimi przyponami(0,18)

no i mnustwooooo drobnicy(mały leszcz)

Bardzo udany wyjazd jak dla mnie,zaznaczam że żadnej rybki nie złowiłem w nocy,w nocy nic nie brało,rybki brały ogólnie cały dzień,dopóki słońce nie prażyło,przyszła słoneczna pogoda,rybki przestały żerować całkiem

Napisano

Mateusz gdzie łowiłeś? Jestem z Bełchatowa, znasz jakieś miejsca (najlepiej między naszymi miejscowościami) gdzie można dobrze połowić? Które odcinki Warty?

Napisano

Pojechałem na Wisłę, wiedizałem że zapora puściła wodę, ale nie myślałem ze aż tak bardzo :shock: . Moja miejscówka zupełnie zalana, kolejne również. Ogólnie ryba się pokazała, mnuóstwo leszczyków i kilka większych. Płoci nie za wiele podobnie jak okoni.

Wypad zaliczam do udanych :mrgreen: .

Napisano

O a ja witam pana z Bełchatowa jak dla mnie najciekawszymi zbiornikami jest: Kamień, Wawrzka, Słok oraz zalew sulejowski.

Napisano

Wczoraj znowu jak co drugi wieczór byłem na rybkach i jak zwykle brały pewnie wczoraj jak mnie nie było :neutral: .

Twój 41cm Karaś, to nic innego jak połączenie karpia z karasiem, najprawdopodobniej hybryda tych dwóch gatunków ryb.

Ichtiologiem nie jestem, ale w moich stronach w łąkowych stawkach takich właśnie karasi zawsze było pełno, ale nigdy tam nie było żadnego karpia. Według mnie to taka pododmiana srebrnego karasia, potocznie u nas nazywana bąkiem lub paszczetem. Wiecznie napakowany ikrą i dość wolno rosnący.

Napisano

wczoraj byłem z rodzicami i bratem nad jeziorem ślesińskim . Cała familia oczywiście się kąpał i wypoczywała na plaży a ja jak zazwyczaj wędki w dłoń i na ryby.

Od rana połowiłem na pomoście ośrodka wczasowego . Tam złapałem około 15 ładnych płotek i 2 krąpie

Następnie około 11 przeniosłem się na betonowy ponieważ na pomoście był już duży ruch rowerkami wypływali itd. Tam złapałem 3 płoteczki

Około 12 tata zawiózł mnie na syfon wody zrzutowej z jeziora licheńskiego tak zwany wodospad.... a tam to już płotki brały jak głupie przez calutki dzień .Wystarczyło tylko zarzucić i już branie płotek i nie jakiś małych tylko takich już naprawdę ładnych i grubych . słońce piekło w południe i popołudniu a one brały bez zastanowienia ... trochę mnie spiekło ale czego się dla ryb nie robi gdy jeszcze tak biorą

Metoda to bacik 6m i przepływaneczka . słpawiczek miałem taki łezkę taki większy gdyż nurt wody tam jest bardzo mocny a przynęta musi szybko opaść

w sumie złapłem calusieńkie wiadro 10l ładnych grubych płotek z 15 krąpi a ile płotek jeszcze mi pouciekało jak je odhaczałem.....

Muszę dodać że tam płotka zawsze bierze jak włączony jest wodospad . Szkoda tylko że leszczyk nie podszedł... nieraz widziałem że leszczyka tam też łapali

Mam kilka fotek :

3327b79ce6b38e01m.jpg

to ja łowiący

7d9828c9af01dbfbm.jpg

płoteczka i moje gogle

4d902f99400869cam.jpg

widoczna piana od wodospadu

5cca42b67fb8dd89m.jpg

pszeniczkę trzymałem w kieszeni ponieważ nie chciało mi się rozłożyć podpórki z kubeczkami

Napisano
Teraz z przymusu tydzień bez rybek. Skończy się pełnia poprawi pogoda to może i wyniki będą lepsze :wink:

Tydzień minął, pełnia też, pogoda się poprawiła i miałem czas na krótki wypad na moje łowisko. W efekcie trzy sztuki. Dwa maleństwa po ok 47-50 cm i jeden większy - 69 cm:

5931632b359177d2m.jpg

Może jutro też uda się wyskoczyć na godzinkę :wink:

Napisano

nocka spedzona na ujsciu wieprza efekt ok 15 leszczykow ok 20-25 cm i jeden koluch braly na wszystko nawet na dwa ziarenka kukurydzy woda wyszla z brzegu i nas zalalo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.