Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie chcesz mieć telefonów typu musisz wrócić bo............. ??

Zbyt często szefostwo do mnie wydzwania i psuje mi nastrój, a że to jest telefon prywatny to mogę z nim robi co chce. :wink:

A co do tematu to dodam, że wszystko złapane na kukurydzę z puszki - obecnie najskuteczniejsza przynęta.

Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się wyciągną 60tkę. :wink:

Napisano

U mnie jak zwykle wieczorne wędkowanie od 22 do 24 lub do 1 i nic ciekawego. W czwartek jedno branie z małej płotki, a wczoraj 4 brania i 1 mały wąsaty.

Gratki dla tych co mieli brania, ale dla DooLina i Artech-a szczególne.

ps. Artech robi z bolkami to co Lesio z węgorzami i okoniami - Ktoś musi przerwać tą farsę :mrgreen:

Napisano

Jmk81, w jakim zbiorniku łowisz? Ja ostatnio połowiłem dość ładnych okoni, na rozlewiskach przed mostem w Stykowie. Sporo z nich przekroczyło 25 cm, największy miał 28,2 cm :wink: , wczoraj też chciałem się wybrać, ale woda nawet tam zakwitła, wygląda jak farba.

Napisano
ps. Artech robi z bolkami to co Lesio z węgorzami i okoniami - Ktoś musi przerwać tą farsę :mrgreen:

Artech co roku to samo wyczynia i z bolkami i pstrągami, to fachura i tyle :D

Gratki pięknych ryb :)

Zwłaszcza Doolinowi, taki piękny pełnołuski to się nie często zdarza :)

Napisano

Dzisiaj byłem od 7 do 11 i chwyciłem kilka lesczyków i kilka płotek wszystkie na grunt. Potem wziełem malą płoteczkę na żywca i bombka tak zaczeła trzaskac ze zaciełem mocno ciągneło i juz miałem wyciagac rybe z wody to sie zerwała :evil: . Za kazdym razem gdy wyciagełem tą płoteczke to była bardziej poszarpana a na koncu został jej tylko łeb :twisted: .Potem taka akcja sie powtórzyła kilka razy ale tez mi uciekły. Domyslam sie ze miałem za mały haczyk i dlatego mi uciekały :(

Napisano
Jmk81, w jakim zbiorniku łowisz?

Jak łowisz na rozlewiskach to wybierz się w górę rzeki - Kuczów-Michałów :wink:

Napisano
Ja ostatnio połowiłem dość ładnych okoni, na rozlewiskach przed mostem w Stykowie.
Jak łowisz na rozlewiskach to wybierz się w górę rzeki - Kuczów-Michałów :wink:

Musze się kiedyś wybrać w tamte rejon :grin:

Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się wyciągną 60tkę. :wink:

Ja wiosną polowałem na 50siatke ale niestety się nie udało trzeba czekać do następnej wiosny bo teraz u mnie na zalewnie nie ma co szukać jazia.

A co do dziś to połów na zalewie na Mostkach, tylko kilka płoci i jeden nawet ładny karaś złocisty

Napisano

Kiedyś byłem się przejść i w okularach polaryzacyjnych widziałem kilka jazi, ale bez rewelacji, takie około 30 cm, ale wiem że są tam i dużo większe. Ale w żaden sposób nie mogę się do nich dobrać spinningiem. Kolega złowił na żywą muchę w zeszłym roku kilka czterdziestaków, największy 48 cm w tamtym rejonie. Ja na spinning złowiłem największego 34 cm.

Niestety w zeszłym roku urwałem najskuteczniejszego jaziowego woblerka, a ostatnio ręcznie robiony duplikat zostawiłem na drzewie. :???:

Muszę jutro wystrugać jakiegoś killerka i będę polował cały przyszły tydzień, tyle że strasznie tam zarosło i ciężko prowadzić przynętę.

Tymczasem dzisiaj koło 17 jadę na Wióry, na drgającą szczytówkę, może coś przechytrzę. :wink:

Damianxtx zapraszamy. :razz:

Napisano

Zapomniałem pogratulować pięknych rybek !! :wink:

Napisano

jeden mały sandaczyk w trolingu oraz kilka okoni zdjętych z przelewu na odrze powyżej Brzegu oraz....pierwsza od trzech chyba lat kontrola Państwowej straży rybackiej i to na wodzie...w sumie dowiedziałem sie ze przepływanie śluż na rzece odrze to wydatek od 4 do prawie 6 zł.:)

Napisano

Dzisiaj nocka na odrze z kolega w Ścinawie kolo mostu efekt to 2 leszcze 47cm i 49cm oba poszły na patelnie, ale jeżeli bada śmierdziały to więcej ryb z odry nie zabieram i zdjęcia są, ale robione na kuchennym stole wiec nie zamieszczam.

Napisano

A dziś zawody- no i i całkiem,, rekord życiowy:2465 g :) Zabrakło mi 100 g z hakiem do 1 miejsca . Ale przynajmniej największa ryba zawodów - karp 1246g :)). Do tego linek 35 cm ,okonie,płotki i leszczyk 20 cm . Wszystkie ryby na bata. Zerwałem do tego karpia ok.2kg , bo wszedł w moczarke. I zerwałem przy jakiejs większej rybie na odległościówce żyłke przy cięciu . Dodam że męczyłem sie z karpikiem 30min z powodu przyponu 10 i małego haczyka. :wink:

Napisano

Dzisiaj znów "męczyłem" bolenie, w efekcie 5 sztuk ale znów tylko jeden godzien był do fotografii ze mną - 67 cm reszta w okolicach 50 cm :wink:

ecb8cb73effacdc7m.jpg

Napisano

Od wczoraj na Międzyodrzu (od 15,oo)do dzisiaj(14,oo) jeden bidny szczuplaczek(44cm) :cry:

I na obrotówkę jakaś taka dziwna, przezłocona płoteczka(ok25cm) :shock:

Nie wziąłem telefonu i nie było jak pstryknąć fotki,bo była naprawdę ciekawa.

Napisano

hah

bylo spoko :D

ryby braly a dowodem tego jest to foto :)

i zaznaczam ze wszytskie trafily z powrotem do wody ;)

[ Komentarz dodany przez: artech: 03-08-08, 17:27 ]

Zdjęcie co najmniej nie smaczne i co najważniejsze niezgodne a naszym regulaminem.

Napisano

Damianxtx łowię na Rejowie od strony torów(pod słupem wysokiego napięcia) :wink:

Wielu brań tam nie mam ale jak już brania są to biorą nawet takie już niezłe rybki :razz:

Ostatnio na Rejowie sąsiad złapał na spina suma 150 cm coś około 30 kg i takiego mniejszego 90 cm. :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.