kudłaty Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 DooLiN, piękna rybka,musiało być trochę zabawy z holem,gratki
jmk81 Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie chcesz mieć telefonów typu musisz wrócić bo............. ?? Zbyt często szefostwo do mnie wydzwania i psuje mi nastrój, a że to jest telefon prywatny to mogę z nim robi co chce. A co do tematu to dodam, że wszystko złapane na kukurydzę z puszki - obecnie najskuteczniejsza przynęta. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się wyciągną 60tkę.
macias Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 U mnie jak zwykle wieczorne wędkowanie od 22 do 24 lub do 1 i nic ciekawego. W czwartek jedno branie z małej płotki, a wczoraj 4 brania i 1 mały wąsaty. Gratki dla tych co mieli brania, ale dla DooLina i Artech-a szczególne. ps. Artech robi z bolkami to co Lesio z węgorzami i okoniami - Ktoś musi przerwać tą farsę
Kami Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Jmk81, w jakim zbiorniku łowisz? Ja ostatnio połowiłem dość ładnych okoni, na rozlewiskach przed mostem w Stykowie. Sporo z nich przekroczyło 25 cm, największy miał 28,2 cm , wczoraj też chciałem się wybrać, ale woda nawet tam zakwitła, wygląda jak farba.
trini Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 ps. Artech robi z bolkami to co Lesio z węgorzami i okoniami - Ktoś musi przerwać tą farsę Artech co roku to samo wyczynia i z bolkami i pstrągami, to fachura i tyle Gratki pięknych ryb Zwłaszcza Doolinowi, taki piękny pełnołuski to się nie często zdarza
adams929 Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Dzisiaj byłem od 7 do 11 i chwyciłem kilka lesczyków i kilka płotek wszystkie na grunt. Potem wziełem malą płoteczkę na żywca i bombka tak zaczeła trzaskac ze zaciełem mocno ciągneło i juz miałem wyciagac rybe z wody to sie zerwała . Za kazdym razem gdy wyciagełem tą płoteczke to była bardziej poszarpana a na koncu został jej tylko łeb .Potem taka akcja sie powtórzyła kilka razy ale tez mi uciekły. Domyslam sie ze miałem za mały haczyk i dlatego mi uciekały
jmk81 Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Jmk81, w jakim zbiorniku łowisz? Jak łowisz na rozlewiskach to wybierz się w górę rzeki - Kuczów-Michałów
Damianxtx Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Ja ostatnio połowiłem dość ładnych okoni, na rozlewiskach przed mostem w Stykowie. Jak łowisz na rozlewiskach to wybierz się w górę rzeki - Kuczów-Michałów Musze się kiedyś wybrać w tamte rejon Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się wyciągną 60tkę. Ja wiosną polowałem na 50siatke ale niestety się nie udało trzeba czekać do następnej wiosny bo teraz u mnie na zalewnie nie ma co szukać jazia. A co do dziś to połów na zalewie na Mostkach, tylko kilka płoci i jeden nawet ładny karaś złocisty
Kami Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Kiedyś byłem się przejść i w okularach polaryzacyjnych widziałem kilka jazi, ale bez rewelacji, takie około 30 cm, ale wiem że są tam i dużo większe. Ale w żaden sposób nie mogę się do nich dobrać spinningiem. Kolega złowił na żywą muchę w zeszłym roku kilka czterdziestaków, największy 48 cm w tamtym rejonie. Ja na spinning złowiłem największego 34 cm. Niestety w zeszłym roku urwałem najskuteczniejszego jaziowego woblerka, a ostatnio ręcznie robiony duplikat zostawiłem na drzewie. Muszę jutro wystrugać jakiegoś killerka i będę polował cały przyszły tydzień, tyle że strasznie tam zarosło i ciężko prowadzić przynętę. Tymczasem dzisiaj koło 17 jadę na Wióry, na drgającą szczytówkę, może coś przechytrzę. Damianxtx zapraszamy.
Lord Konrad I Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 ja muszę się wziąć za jazie, feederek+groch, może się uda :] DooLiN graty życiówki
DooLiN Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 szczurek, tajemnica a ty takto gdzie łowisz?Prawie 12kg i 86cm
Gość Holik Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Zapomniałem pogratulować pięknych rybek !!
Supersobi Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Dzisiaj 2 bolki (55cm i 62cm) Co dziwniejsze w tempie boleniowym 4 okonie
cinek1979 Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 jeden mały sandaczyk w trolingu oraz kilka okoni zdjętych z przelewu na odrze powyżej Brzegu oraz....pierwsza od trzech chyba lat kontrola Państwowej straży rybackiej i to na wodzie...w sumie dowiedziałem sie ze przepływanie śluż na rzece odrze to wydatek od 4 do prawie 6 zł.
salem78 Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Dzisiaj nocka na odrze z kolega w Ścinawie kolo mostu efekt to 2 leszcze 47cm i 49cm oba poszły na patelnie, ale jeżeli bada śmierdziały to więcej ryb z odry nie zabieram i zdjęcia są, ale robione na kuchennym stole wiec nie zamieszczam.
Gość Holik Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 A dziś zawody- no i i całkiem,, rekord życiowy:2465 g Zabrakło mi 100 g z hakiem do 1 miejsca . Ale przynajmniej największa ryba zawodów - karp 1246g ). Do tego linek 35 cm ,okonie,płotki i leszczyk 20 cm . Wszystkie ryby na bata. Zerwałem do tego karpia ok.2kg , bo wszedł w moczarke. I zerwałem przy jakiejs większej rybie na odległościówce żyłke przy cięciu . Dodam że męczyłem sie z karpikiem 30min z powodu przyponu 10 i małego haczyka.
artech Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Dzisiaj znów "męczyłem" bolenie, w efekcie 5 sztuk ale znów tylko jeden godzien był do fotografii ze mną - 67 cm reszta w okolicach 50 cm
kudłaty Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Od wczoraj na Międzyodrzu (od 15,oo)do dzisiaj(14,oo) jeden bidny szczuplaczek(44cm) I na obrotówkę jakaś taka dziwna, przezłocona płoteczka(ok25cm) Nie wziąłem telefonu i nie było jak pstryknąć fotki,bo była naprawdę ciekawa.
wojto Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 hah bylo spoko ryby braly a dowodem tego jest to foto i zaznaczam ze wszytskie trafily z powrotem do wody [ Komentarz dodany przez: artech: 03-08-08, 17:27 ] Zdjęcie co najmniej nie smaczne i co najważniejsze niezgodne a naszym regulaminem.
maju Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Damianxtx łowię na Rejowie od strony torów(pod słupem wysokiego napięcia) Wielu brań tam nie mam ale jak już brania są to biorą nawet takie już niezłe rybki Ostatnio na Rejowie sąsiad złapał na spina suma 150 cm coś około 30 kg i takiego mniejszego 90 cm.
kudłaty Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Może była to wzdręga? Sprawdzałem w kalendarzu brań(są opisy ryb) i jest to bardzo prawdopodobne. Dzięki za podpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.