Supersobi Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Supersobi, ładniutki - gratulacje. Ale minę do zdjęcia zrobiłeś Zmęczony człowiek, a bolas wierzga.. A wobler, jak się nie mylę, to Siga Siek-m Exactly.. Seryjny, bardzo udany wobek..
artech Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Exactly.. Seryjny, bardzo udany wobek.. Zgadza się, kilka bolków już na niego miałem. Skuteczny ale jak wszystkie inne - nie zawsze i nie wszędzie. Supersobi, A próbowałeś już łowić na ukleję RH7 w tym miejscu??A bolek ile miał ?? Wygląda mi na standart z tamtej wody +/- 65 cm
Kami Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Dzisiaj spinningowałem na Kamiennej. Najpierw jazik 23 cm, malutki, a później przeżyłem horror. W polaroidach widzę 2 jazie ok. 50 cm, po kilku rzutach jeden gonił mi woblerka, nogi mi się ugięły, serce do gardła podeszło, połknął woblera, a ja tak wykonałem zacięcie, że mu wyszarpnąłem przynętę z pyska. Na koniec jeszcze jeden mały jazik, 24 cm.
jmk81 Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 połknął woblera, a ja tak wykonałem zacięcie, że mu wyszarpnąłem przynętę z pyska. A i tak gratuluję połowów. popróbuj z gruntu na kukurydzę. Ja wczoraj złapałem 4 płocie w wymiarze ok 25-28cm, jazia 41cm i chyba z 5 urwałem zaraz po zacięciu. W tym miejscu co łowię nie mam możliwości optymalnego ustawienia hamulca gdyż rybka myknęła by od razu w zarośla. Następnym razem spróbuję z plecionką.
dawm84 Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 U mnie na Odrze bolki się potopiły. Za to klenie dopisują. Dzisiaj udało się dorwać kilka. Najwiekszy - 44 cm.
hexman Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Ja dzisiaj wybrałem się z kumplem na Wisełkę pomęczyć ją zestawami skróconymi . Jak zawsze masa leszczyków, kilka większych w granicach 30cm, 2 karasie również ok 30cm, do tego 2 liny, z czego większy miał 29 cm . Oczywiscie masa ryb spiętych - tych większych , ale to już norma Wielkich ryb nie było, ale i tak emocje były wielkie
marewel Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 A oto mój największy szczupły z pobliskich glinianek cale 52cm:
maju Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Wczoraj byłem Wiśle połapałem sporo drobnicy ale złapałem jedną dużą świnkę To największa jaką złapałem. Wzięła na białe robaczki bym zapomniał miała 40 cm
Supersobi Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 A bolek ile miał ?? Wygląda mi na standart z tamtej wody +/- 65 cm dokładnie 69cm .. ..czyli powiedziałbym -70
tomik Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Napisano 6 Sierpnia 2008 A oto mój największy szczupły z pobliskich glinianek cale 52cm: Z tych naszych przed Stańkowem?
kudłaty Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 A łowisko tajneprzyjrzawszy się dokładnie rozkminiwszy co i jak
Robert_R Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 A oto mój największy szczupły z pobliskich glinianek cale 52cm: Z tych naszych przed Stańkowem? Piszesz o tych dwóch zbiornikach przy cegielnii ? Słyszałem, że tam teraz jest masa raków i nie da się łowić prawie, biorą na wszystko co im się poda, wcześniej ładne rybki tam brały zwłaszcza płocie i karpie. pozdro..
Kami Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 Łowiłem dzisiaj na drgającą szczytówkę na Kamiennej, na kukurydzę złowiłem płoć 25 cm i jazika 24 cm. Jmk81 łowiłem zaraz koło kładki, na pierwszym stanowisku w górę.
Gość wobler129 Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 Powierzchniowe okonie wołają... wyruszam Wkleję później parę fotek
Gość omen93 Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 Wczoraj zaliczyłem wypad na nowo poznane jezioro.Jak mówili tubylcy lipa jakiej dawno nie było ,bo targali przez kilka ostatnich dni ,po czasem nawet 10 linów dziennie ,a wczoraj albo 1 albo ZERO-takie mieli wyniki.Jestem ciekawy ile tych linów odzyskało wolnośc ......... Ja popołudniowe wędkowanie zakończyłem wynikiem kilkudziesięciu krasnopiórek 10-15 cm które brały na kanapke kukurydza + 3-4 białe robaki . I trzema heh w zasadzie 2 linkami 28 i 33 cm. I linem 42 cm. Jak na pierwszy raz przyzwoicie według mnie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c30afadf7db04a9.html
Gość wobler129 Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 Więc tak - przychodzę a na miejscówce kajaki Poczekałem 30 minutek i okoń zaczął żerować - niestety same malutkie do 15-20cm Nie było sensu robić fotek
Kami Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 Wybrałem się jeszcze raz z DS-em na Kamienną i tym razem połowiłem, jak dla mnie nieźle. Najpierw płoć 27,5 cm, później dwie ładne ryby poszły z haczykiem, podejrzewałem jazie, ale po nich złowiłem 2 leszcze: 50 cm i 49 cm, więc te zerwane to pewnie też leszcze. Niestety łowisko bardzo zarośnięte i nie da rady uniknąć zrywania. Ale i tak jestem zadowolony.
jmk81 Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 Wybrałem się jeszcze raz z DS-em na Kamienną i tym razem połowiłem Sorki za offa ale muszę zapytać: a gdzie mniej więcej byłeś
bartek640 Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 miałem napisać w poniedziałek ale zapomniałem... w niedziele byłem na rybkach na cały dzień na jeziorze wąsosze a następnie na ślesińskie. Od samego rana na ciepły kanał, ja oczywiście naszykowałem się na amura wujek na płotki na jeziorze . Niestety amury nie chciały współpracować w dzień .... apetytu narobił mi jeszcze miejscowy który pokazał mi zdjęcie amura 15 kg z ostatniej nocki i powiedział że zerwał drugiego ponieważ jego kolega przyciął branie i przypon 0,25 strzelił .Śmiał się że amur do tej pory pływa w kanale i nie wie co się dzieje .... niestety do godz 2 żadnego nie złapałem . w te upały co były podobno nieźle brały co dziennie po jednej sztuce takie 7-8kg.......łowiłem na mirabelkę bo tam tylko praktycznie na to idą amury muszę napisać że na otwartym jeziorze od samego rana rzucały sie tołpygi normalnie jak rekiny lub jakieś wieloryby które by się wynurzały niezłe widoki!!! trochę jeszcze połapałem na spławiczek ale złapałem tylko kilka krąpi i płotkę .Nie byłem przygotowany bo matchówki zostawiłem w domu .Wujek złapał trochę ładnych płoci . Następnie pojechaliśmy na syfon na wodospad .... niestety nie działał on na maxa tak więc płotki nie brały ,złapałem z 1 i postanowiłem pospiningować - trafiły się 4 ładne okonki Następnie połapaliśmy na gruntówki na ogonki bo widzieliśmy że sandacz ładnie żeruje bo facet obok nas złapał z 3 ale maluszki , myśleliśmy że jakiś większy może podejdzie ale nic..... może bez większy sukcesów ale zadowoleni z całodniowej wyprawy wróciliśmy do domu około 20.00
Kami Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Sorki za offa ale muszę zapytać: a gdzie mniej więcej byłeś Pierwsze stanowisko w góre rzeki od kładki w Michałowie (nie od mostu w Michałowie, żeby nie było nieporozumień ). Dzisiaj w tym miejscu złowiłem jedną płokę 25 cm. A Ty gdzie mniej więcej łowisz te jazie? Bardziej w dół, czy w górę rzeki?
jmk81 Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 A Ty gdzie mniej więcej łowisz te jazie? Bardziej w dół, czy w górę rzeki? W górę od mostu drewnianego w Michałowie aż do ul. Kornatka w Starachowicach.
Gość lin Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 dzisiejszy wypad ->kilkanaście leszczyków, krąpików i parę płotek. Wszystkie rybki do 15cm. Nie przygotowałem się zbytnio dziś ale teraz następnym razem pełna wyprawa
Damianxtx Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 39cm okoń życia Dodam że sposób na połów tego okonia podłapałem od mojego znajomego, bardziej doświadczonego wędkarza, którego to zresztą zdjęcie okonia kiedyś wklajałem na forum. Więcej szczegółów w dziale http://www.haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=126 (oczekuje na akceptacjie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.