Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Supersobi, ładniutki - gratulacje. Ale minę do zdjęcia zrobiłeś

Zmęczony człowiek, a bolas wierzga.. :wink:

A wobler, jak się nie mylę, to Siga Siek-m

Exactly.. Seryjny, bardzo udany wobek..

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Exactly.. Seryjny, bardzo udany wobek..
Zgadza się, kilka bolków już na niego miałem. Skuteczny ale jak wszystkie inne - nie zawsze i nie wszędzie. Supersobi, A próbowałeś już łowić na ukleję RH7 w tym miejscu??

A bolek ile miał ?? Wygląda mi na standart z tamtej wody +/- 65 cm :wink:

Napisano

Dzisiaj spinningowałem na Kamiennej. Najpierw jazik 23 cm, malutki, a później przeżyłem horror. W polaroidach widzę 2 jazie ok. 50 cm, po kilku rzutach jeden gonił mi woblerka, nogi mi się ugięły, serce do gardła podeszło, :wink: połknął woblera, a ja tak wykonałem zacięcie, że mu wyszarpnąłem przynętę z pyska. :???:

Na koniec jeszcze jeden mały jazik, 24 cm.

Napisano
połknął woblera, a ja tak wykonałem zacięcie, że mu wyszarpnąłem przynętę z pyska.
:roll:

A i tak gratuluję połowów. :wink:

popróbuj z gruntu na kukurydzę.

Ja wczoraj złapałem 4 płocie w wymiarze ok 25-28cm, jazia 41cm i chyba z 5 urwałem zaraz po zacięciu. W tym miejscu co łowię nie mam możliwości optymalnego ustawienia hamulca gdyż rybka myknęła by od razu w zarośla. Następnym razem spróbuję z plecionką. :wink:

Napisano

U mnie na Odrze bolki się potopiły. Za to klenie dopisują. Dzisiaj udało się dorwać kilka. Najwiekszy - 44 cm.

6b5b54240b9b9051m.jpg

Napisano

Ja dzisiaj wybrałem się z kumplem na Wisełkę pomęczyć ją zestawami skróconymi :wink: .

Jak zawsze masa leszczyków, kilka większych w granicach 30cm, 2 karasie również ok 30cm, do tego 2 liny, z czego większy miał 29 cm :wink: .

Oczywiscie masa ryb spiętych - tych większych :oops: , ale to już norma :lol:

Wielkich ryb nie było, ale i tak emocje były wielkie :lol:

Napisano

Wczoraj byłem Wiśle połapałem sporo drobnicy ale złapałem jedną dużą świnkę :wink:

To największa jaką złapałem. Wzięła na białe robaczki :razz:

cfad28ce6a5ddd9dm.jpg

bym zapomniał miała 40 cm :grin:

Napisano
A oto mój największy szczupły z pobliskich glinianek cale 52cm:

Z tych naszych przed Stańkowem?

Napisano
A oto mój największy szczupły z pobliskich glinianek cale 52cm:

Z tych naszych przed Stańkowem?

Piszesz o tych dwóch zbiornikach przy cegielnii ? :)

Słyszałem, że tam teraz jest masa raków i nie da się łowić prawie, biorą na wszystko co im się poda, wcześniej ładne rybki tam brały zwłaszcza płocie i karpie. pozdro..

Napisano

Łowiłem dzisiaj na drgającą szczytówkę na Kamiennej, na kukurydzę złowiłem płoć 25 cm i jazika 24 cm.

Jmk81 łowiłem zaraz koło kładki, na pierwszym stanowisku w górę.

Gość wobler129
Napisano

Powierzchniowe okonie wołają... wyruszam :mrgreen:

Wkleję później parę fotek :wink:

Gość omen93
Napisano

Wczoraj zaliczyłem wypad na nowo poznane jezioro.Jak mówili tubylcy lipa jakiej dawno nie było ,bo targali przez kilka ostatnich dni ,po czasem nawet 10 linów dziennie ,a wczoraj albo 1 albo ZERO-takie mieli wyniki.Jestem ciekawy ile tych linów odzyskało wolnośc .........

Ja popołudniowe wędkowanie zakończyłem wynikiem kilkudziesięciu krasnopiórek 10-15 cm które brały na kanapke kukurydza + 3-4 białe robaki ;-). I trzema heh w zasadzie 2 linkami 28 i 33 cm. I linem 42 cm. Jak na pierwszy raz :wink: przyzwoicie według mnie.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c30afadf7db04a9.html

de800c66effdb26cm.jpg

Gość wobler129
Napisano

Więc tak - przychodzę a na miejscówce kajaki :roll:

Poczekałem 30 minutek i okoń zaczął żerować - niestety same malutkie do 15-20cm :oops: Nie było sensu robić fotek :(

Napisano

Wybrałem się jeszcze raz z DS-em na Kamienną i tym razem połowiłem, jak dla mnie nieźle. :mrgreen: Najpierw płoć 27,5 cm, później dwie ładne ryby poszły z haczykiem, podejrzewałem jazie, ale po nich złowiłem 2 leszcze: 50 cm i 49 cm, więc te zerwane to pewnie też leszcze. Niestety łowisko bardzo zarośnięte i nie da rady uniknąć zrywania.

Ale i tak jestem zadowolony. :wink:

Napisano
Wybrałem się jeszcze raz z DS-em na Kamienną i tym razem połowiłem

Sorki za offa ale muszę zapytać: a gdzie mniej więcej byłeś :?::wink:

Napisano

miałem napisać w poniedziałek ale zapomniałem... w niedziele byłem na rybkach na cały dzień na jeziorze wąsosze a następnie na ślesińskie.

Od samego rana na ciepły kanał, ja oczywiście naszykowałem się na amura wujek na płotki na jeziorze . Niestety amury nie chciały współpracować w dzień .... apetytu narobił mi jeszcze miejscowy który pokazał mi zdjęcie amura 15 kg z ostatniej nocki i powiedział że zerwał drugiego ponieważ jego kolega przyciął branie i przypon 0,25 strzelił .Śmiał się że amur do tej pory pływa w kanale i nie wie co się dzieje :D .... niestety do godz 2 żadnego nie złapałem . w te upały co były podobno nieźle brały co dziennie po jednej sztuce takie 7-8kg.......łowiłem na mirabelkę bo tam tylko praktycznie na to idą amury

muszę napisać że na otwartym jeziorze od samego rana rzucały sie tołpygi normalnie jak rekiny lub jakieś wieloryby które by się wynurzały :grin: niezłe widoki!!!

trochę jeszcze połapałem na spławiczek ale złapałem tylko kilka krąpi i płotkę .Nie byłem przygotowany bo matchówki zostawiłem w domu .Wujek złapał trochę ładnych płoci .

Następnie pojechaliśmy na syfon na wodospad .... niestety nie działał on na maxa tak więc płotki nie brały ,złapałem z 1 i postanowiłem pospiningować - trafiły się 4 ładne okonki

Następnie połapaliśmy na gruntówki na ogonki bo widzieliśmy że sandacz ładnie żeruje bo facet obok nas złapał z 3 ale maluszki , myśleliśmy że jakiś większy może podejdzie ale nic.....

może bez większy sukcesów ale zadowoleni z całodniowej wyprawy wróciliśmy do domu około 20.00 :grin:

Napisano

Sorki za offa ale muszę zapytać: a gdzie mniej więcej byłeś :?::wink:

Pierwsze stanowisko w góre rzeki od kładki w Michałowie (nie od mostu w Michałowie, żeby nie było nieporozumień :wink: ).

Dzisiaj w tym miejscu złowiłem jedną płokę 25 cm.

A Ty gdzie mniej więcej łowisz te jazie? Bardziej w dół, czy w górę rzeki?

Napisano
A Ty gdzie mniej więcej łowisz te jazie? Bardziej w dół, czy w górę rzeki?

W górę od mostu drewnianego w Michałowie :cool: aż do ul. Kornatka w Starachowicach. :wink:

Napisano

dzisiejszy wypad ->kilkanaście leszczyków, krąpików i parę płotek. Wszystkie rybki do 15cm. Nie przygotowałem się zbytnio dziś ;) ale teraz następnym razem pełna wyprawa :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.