Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj popołudniem trochę leszczy i karasi, ale na koniec dnia uruchomiłem spinning na może 20 minut i bomba :

sandacz0156cm1350gaaahg5.jpg

sandacz0156cm1350gaaahg5.412a1a8ff8.jpg

56 cm, 1,35kg. Pierwsza wymiarowa ryba na spinning :D

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wczoraj wieczorem wyskoczyłem na Kamienną i na kukurydzę 5 płotek w przedziale 23,5-27 cm.

Napisano

Dzisiaj trening na Dworach. Ryba żerowała bardzo niechętnie, domyślam się, że z powodu odbywających się w sobotę, oraz niedzielę zawodów. Ale udało mi się wyciągnąć leszcza na 48cm(zdjęcia w odpowiednim temacie ;) ). Na haczyku miałem jeszcze jednego podobnych rozmiarów, ale miałem za słabo napięty amortyzator i rybka się wypięła prawie przy podbieraku. Jednej ryby nie zobaczyłem, ale mogę powiedzieć, że był to leszcz ale musiał miec 55-60cm, bo nic sobie nie zrobił z zacięcia, stał w miejscu i po chwili zaczął jechać, ale niestety również się odpiął.

Wypadzik nad tą jakże dziwną wodę uważam za udany :wink:

Napisano

Ja wczoraj wróciłem z Wisły(Zawichost) i jestem zadowolony. Rybki dobrze brały ale większość to niestety drobnica

Oto co złapałem: (z tych większych :razz: )

leszcz 35 cm

leszcz 39 cm

certę 33cm

płotkę 22 cm

Sory za brak fotek ale nie miałem aparatu :wink:

Napisano

Krótki wypadzik na rybki, z pozostałą z treningu zanętą (żeby się nie zepsuła :lol: ).

Zabrałem tylko bacika z myślą o drobnicy. Cały zestaw był nastawiony na drobną płotkę i ukleję. Lecz nie było mi dane dzisiaj łowic drobnicy :mrgreen: :

805e58c555ce6bdam.jpg

Linka nie mierzyłem, ale wprawne oko może podpowiedzieć ile mógł mieć :lol:

Napisano

Zaliczyłem dzisiaj krótki wypad na spina od 6.00 do 9.00 efekt;leszcz gigant ok 15cm :mrgreen: podhaczony za brzuch,2 okonki około 15 cm i 1 niemiarowy szczupaczek ok 40cm.ogólnie wypad dość udany,niestety straciłem ulubionego spinnexa :sad: . :evil:

Napisano

Na moje oko też ma w okolicach 30-32cm może i samczyk, nie wiem nie zaglądałem :lol:;)

Dzisiaj na Wiśle lipa totalna. Ani pod tyczką, ani pod batem nie było ryby. Drobnicy trochę było, ale nie chodzilo mi dzisiaj o to :wink:

Napisano

Moja pierwsza medalowa rybka - krasnopiórka 31cm:

65c4f6e225098bf5m.jpg

(Jeśli chodzi o zdjęcie, znów przepraszam - nie widać dobrze ani mnie, ani ryby, jestem "rozczochrany" i jest krzywo jak cholera :wink::lol:

Napisano

Wiecie już troszke linków małych i tych większych(było też kilka medalowych) ;-) złowiłem.

Skrętek gratuluje pierwszej medalowej ryby :smile:

Napisano

Dzisiaj łowiłem na drgającą szczytówkę na Kamiennej, niestety moje stałe miejsce koło kładki było zajęte, więc pojechałem wyżej, aż za most w Michałowie. Kamienna znów mnie pozytywnie zaskoczyła :mrgreen: na kukurydzę złowiłem klenia 37 cm (mój największy). To dopiero mój trzeci kleń z tej rzeki, bardziej spodziewałem się jazia, na klenie to zawsze na Świślinę jeździłem.

Ale ten odcinek jest ciekawy, w zeszłym roku wiosną pstrągi, teraz kleń. :wink:

Napisano

Dzis w koncu pierwsze wymiarowe sandacze pierwszy 46 cm a drugi 54 cm

Fotka wiekszego

7f30bd83e5218360m.jpg

zlowione na ukleje plytko chodzaca po zmroku

Napisano

Właśnie wróciłem z wczasów :cool:

Ryby niezbyt dopisały, ale coś tam udało się zarejestrować :wink: Zmajstruję jakieś filmiki, ale to później, bo na razie przepakowanie i na zlot :twisted:

Miałem też przyjemność poznać "na żywo" dwóch forumowiczów - Robcia i Skydrivera- dzięki za miłe spotkania :wink:

dla wprowadzenia w klimat morskiego łowienia- jedno ze zdjęć.

8dbbfbc7729dea17m.jpg

(1500 postów do przejrzenia :shock::lol: )

Napisano

Ja wczoraj jak zwykle na godzinkę - 2, wyskoczyłem na biczowanko wody na papierni w Myszkowie.

Zbiorniczek ~9 ha, dość urokliwy, tylko że od początku sezonu nic mi tam nie wchodziło na spina.

Kupiłem sobie nawet koguciki ( malutkie bo wędka delikatna) i nic, mało tego, takiego zaczepa po 1 zarzucie jak wczoraj to jeszcze nigdy nie miałem :razz: .

Byłem nawet tak zdesperowany, że już do wody miałem się pakować, ale jakimś cudem wytargałem mojego kogutka z objęć zimnej, ciemnej wody :mrgreen:

Potem zmieniłem przynętę na kopyto, ~5 cm predator ( takie ostre u dołu ) i po 20 minutach biczowanka złowiłem niezwykle urokliwego pasiaka.

Okoń miał 33 cm, był niezwykle ... gruby, co mnie cieszyło tym bardziej, że tak walczył iż byłem pewien że to szczupły.

Potem już do końca była cisza.

Pasiak został ułaskawiony (jak zwykle zresztą). Zdjęcia nie mam, nie miałem aparatu :neutral:

Dzisiaj oczekuję powtórki z rozrywki :cool: Pozdrawiam.

Napisano

Dziś łowienie w rzece Kamiennej na wysokości Piachów - od 16 do 20 nic....

a po 20tej jeden leszczyk 46cm...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.