Endrju Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Dzisiaj popołudniem trochę leszczy i karasi, ale na koniec dnia uruchomiłem spinning na może 20 minut i bomba : 56 cm, 1,35kg. Pierwsza wymiarowa ryba na spinning
kyrtap Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam. Coś mi w tym zdjęciu nie pasuje ale jeżeli się mylę to gratuluje. Pozdrawiam
Damianxtx Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Mi się wydaje jakby ten sandacz był już sztywny
Kami Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Wczoraj wieczorem wyskoczyłem na Kamienną i na kukurydzę 5 płotek w przedziale 23,5-27 cm.
hexman Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Dzisiaj trening na Dworach. Ryba żerowała bardzo niechętnie, domyślam się, że z powodu odbywających się w sobotę, oraz niedzielę zawodów. Ale udało mi się wyciągnąć leszcza na 48cm(zdjęcia w odpowiednim temacie ). Na haczyku miałem jeszcze jednego podobnych rozmiarów, ale miałem za słabo napięty amortyzator i rybka się wypięła prawie przy podbieraku. Jednej ryby nie zobaczyłem, ale mogę powiedzieć, że był to leszcz ale musiał miec 55-60cm, bo nic sobie nie zrobił z zacięcia, stał w miejscu i po chwili zaczął jechać, ale niestety również się odpiął. Wypadzik nad tą jakże dziwną wodę uważam za udany
maju Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Ja wczoraj wróciłem z Wisły(Zawichost) i jestem zadowolony. Rybki dobrze brały ale większość to niestety drobnica Oto co złapałem: (z tych większych ) leszcz 35 cm leszcz 39 cm certę 33cm płotkę 22 cm Sory za brak fotek ale nie miałem aparatu
hexman Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Krótki wypadzik na rybki, z pozostałą z treningu zanętą (żeby się nie zepsuła ). Zabrałem tylko bacika z myślą o drobnicy. Cały zestaw był nastawiony na drobną płotkę i ukleję. Lecz nie było mi dane dzisiaj łowic drobnicy : Linka nie mierzyłem, ale wprawne oko może podpowiedzieć ile mógł mieć
ds-fan Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Zaliczyłem dzisiaj krótki wypad na spina od 6.00 do 9.00 efekt;leszcz gigant ok 15cm podhaczony za brzuch,2 okonki około 15 cm i 1 niemiarowy szczupaczek ok 40cm.ogólnie wypad dość udany,niestety straciłem ulubionego spinnexa .
tomek104 Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Nie przeginajcie 30+ ...... Według mnie najtrafniejszy strzał samczyk, ok 30- 32cm
hexman Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Na moje oko też ma w okolicach 30-32cm może i samczyk, nie wiem nie zaglądałem Dzisiaj na Wiśle lipa totalna. Ani pod tyczką, ani pod batem nie było ryby. Drobnicy trochę było, ale nie chodzilo mi dzisiaj o to
Skrętek Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Moja pierwsza medalowa rybka - krasnopiórka 31cm: (Jeśli chodzi o zdjęcie, znów przepraszam - nie widać dobrze ani mnie, ani ryby, jestem "rozczochrany" i jest krzywo jak cholera
Gość omen93 Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Wiecie już troszke linków małych i tych większych(było też kilka medalowych) złowiłem. Skrętek gratuluje pierwszej medalowej ryby
hexman Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Skrętek, gratuluję! Ta rybka ma swój unikalny urok
Kami Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Dzisiaj łowiłem na drgającą szczytówkę na Kamiennej, niestety moje stałe miejsce koło kładki było zajęte, więc pojechałem wyżej, aż za most w Michałowie. Kamienna znów mnie pozytywnie zaskoczyła na kukurydzę złowiłem klenia 37 cm (mój największy). To dopiero mój trzeci kleń z tej rzeki, bardziej spodziewałem się jazia, na klenie to zawsze na Świślinę jeździłem. Ale ten odcinek jest ciekawy, w zeszłym roku wiosną pstrągi, teraz kleń.
nanakara Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Dzis w koncu pierwsze wymiarowe sandacze pierwszy 46 cm a drugi 54 cm Fotka wiekszego zlowione na ukleje plytko chodzaca po zmroku
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2008 Napisano 13 Sierpnia 2008 Właśnie wróciłem z wczasów Ryby niezbyt dopisały, ale coś tam udało się zarejestrować Zmajstruję jakieś filmiki, ale to później, bo na razie przepakowanie i na zlot Miałem też przyjemność poznać "na żywo" dwóch forumowiczów - Robcia i Skydrivera- dzięki za miłe spotkania dla wprowadzenia w klimat morskiego łowienia- jedno ze zdjęć. (1500 postów do przejrzenia )
Waluś Napisano 13 Sierpnia 2008 Napisano 13 Sierpnia 2008 Znowu na rybach i znowu nic ,ani jednego brania
igor Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Ja wczoraj jak zwykle na godzinkę - 2, wyskoczyłem na biczowanko wody na papierni w Myszkowie. Zbiorniczek ~9 ha, dość urokliwy, tylko że od początku sezonu nic mi tam nie wchodziło na spina. Kupiłem sobie nawet koguciki ( malutkie bo wędka delikatna) i nic, mało tego, takiego zaczepa po 1 zarzucie jak wczoraj to jeszcze nigdy nie miałem . Byłem nawet tak zdesperowany, że już do wody miałem się pakować, ale jakimś cudem wytargałem mojego kogutka z objęć zimnej, ciemnej wody Potem zmieniłem przynętę na kopyto, ~5 cm predator ( takie ostre u dołu ) i po 20 minutach biczowanka złowiłem niezwykle urokliwego pasiaka. Okoń miał 33 cm, był niezwykle ... gruby, co mnie cieszyło tym bardziej, że tak walczył iż byłem pewien że to szczupły. Potem już do końca była cisza. Pasiak został ułaskawiony (jak zwykle zresztą). Zdjęcia nie mam, nie miałem aparatu Dzisiaj oczekuję powtórki z rozrywki Pozdrawiam.
Tomek1988 Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Godzinny wypad nad Wisłę zaowocował 7 okonkami i szczupłym 25 cm
jmk81 Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Dziś łowienie w rzece Kamiennej na wysokości Piachów - od 16 do 20 nic.... a po 20tej jeden leszczyk 46cm...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.