hexman Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Holik, gratuluję! Widze, że zawody wśród haczykowców są coraz popularniejsze
Tomek1988 Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Tomek 1988 dziękuję za pozdrowienia a skoro łowisz na Wiśle czekam na zdjęcia tego jesiotra, co tam podobno grasuje Nie ma za co Ja nie słyszałem o żadnym jesiotrze
Grzes D. Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Grzes D. piękna bestia... ja w tym roku narazie same malutkie no ale cóż - ćwiczenie czyni mistrza Bardzo dobre podejscie. ja rownie nie lowie samych takich jak na zdjeciu. Niestety w naszych wodach rybe trzeba wydeptac wypatrzec wykombinowac.... i wymodlic. Zycze przynajmniej 87 cm!!!
DAWID Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 ja dzisiaj byłem nad wisłą ale zrobiłem sobie odpoczynek od spinningu i siadłem ze spławikówą, na brzegu nie mogłem usiedzieć tak komary siekały i uciekłem na głowke to był strzał w dziesiątke pierwszy raz na wisle nałapałem masowo karasi i to tłuściochy nie małe no i okoni takich po 33 cm FAJNIE było.........
Lord Konrad I Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 na przystawkę? Gratki, nie ma to jak powrócić do zapomnianych[prawie] metod połowu
DAWID Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Gratki dziękówka na przystawkę? a czy na przystawke to nie wiem normalnie spławiczek 2 gramy ciezarek 15 cm od przynety .......
Damianxtx Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 DAWID, dzięki ale chyba nie prędko będzie następny nawet taki malutki
Tomek1988 Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 heh wieczorkiem wybrałem się z siostra na ryby ( trzeba ją wprawiać za młodu) Ja klasycznie na bacika i złowiłem kilku małych leszczyków największy 30 cm a siorka kilka płoteczek ale i tak była w niebo wzięta chyba jej się wędkarstwo spodobało.Pozdro
wojtt Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Popołudniowo wieczorny wypad nad Odre, skubały leszczyki i krąpie, największy leszcz 45cm.
dodi Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Tomek 1988 dziękuję za pozdrowienia a skoro łowisz na Wiśle czekam na zdjęcia tego jesiotra, co tam podobno grasuje Nie ma za co Ja nie słyszałem o żadnym jesiotrze Czytałam tu na forum, że podobno likwidowali jakieś łowisko, wpuścili ryby do Wisły i można uraczyć jesiotra... czego nie mogę odżałować ( do Wisły trochę daleko), ale życzę powodzenia...może Tobie się uda Grzes D. masz rację... dziękuję... i czekam na cud jednak taki ponad metrowy mi się marzy Damianxtx napisałam malutkie i się śmieje... a "patelniaki" chłopom by się jeszcze nie tak skojarzyły i co? ... a co prawda 50cm to już wymiar, ale jaki to wymiar... ?
Grzes D. Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 ... i czekam na cud jednak taki ponad metrowy mi się marzy Cuda sie zdarzaja. Ja tego ze zdjecia zlowilem na malenkie kopytko na glowce 4gr i na golej zylce 18 (bez kretlikow przyponow agrafek). Hol trwal kolo 15-20 min. Ze on nie obcial tej gumki, nie wyprostowal haka czy nie zerwal zylki to jest normalnie cud. Do metra w tym przypadku zabraklo mi 14cm wiec zycze juz nie 87 tylko 14 cm ponad metr
burzol Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 Tomek1988 dzięki za pozdrowienia! Wprawiaj siostrę, wprawiaj bo to piękny sport a wędkarek nad naszymi wodami mało. Pozdrawiam i połamania kija!
stu6-60 Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 Tomek1988, fajnie ze wprawiasz "mloda" .Jesli Ci sie uda to bedziesz mial rozwiazany problem gwiazdkowych prezentow a i przy okazji tez pewnie dostaniesz "cos przydatnego" . Pozdro-Radek.
Tomek1988 Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 burzol, spoko wprawiam ją bo faktycznie mało jest wędkarek stu6-60, Tylko to nie jest moja rodzona siorka tylko cioteczna ale może coś pod choinkę mi da może jakiegos meppsa Pozdro
Kubiak Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja w sobotę wróciłem znad jeziora solińskiego 4 dni łowienia i tylko 1 świnka(40cm) na białego(z gruntu) :neutral:Miały brać leszcze ale że wyszła świnka też nie jest źle
tomek1 Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 Pierwszy raz od 3 tygodni "na własnych śmieciach" Pora niewędkarska, ale całkiem nieźle połowiłem. Leszcze, ładne wzdręgi, żarłoczne okonie (3 dendrobeny nr 4 na haku 1/0) i kilka dość fajnych płotek
skrzynka Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 tomek 1988 jeśli ci chodzi o mnie to dzięki ale nie wiem za co pozdrowienia
Michcio Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 ja wwczoraj miałem wyjątkowo udany dzień na Rudawie: złowiłem mase okoni oraz pstrąga 28 cm, a kolega tak samo masa okoni i 2 pstrągi ( 34 cm i 27cm)
bartek640 Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 wczoraj wróciłem z tygodniowego wypadu nad jezioro Głuszyńskie. Niestety ryby nie brały oszałamiająco tak jak tam brały w lipcu. Codziennie pobudka o 5 rano i nocki z nastawieniem na leszcze... Podsumowując złapałem : - trochę płotek (niektóre ładne ) - dużo okropnych krąpi i niechcianych uklejek - leszcze ale małe max 30cm - 3 szczupaczki pistolety max 37cm ,2 na żywca jeden na spining - trochę nie za dużych okoni na spining polowanie na duże leszcze zakończyło się niepowodzeniem , ryby nie chciały podchodzić do brzeg pomimo dosyć mocnego nęcenia , trochę lepiej ryby brały z łódek niestety nie miałem, choć raz wypłynąłem na jezioro z sąsiadem polowałem na węgorza .... wędki były zarzucone dosłownie noc i dzień i.... nic mam kilka fotek mojego miejsca i jeziora:
DooLiN Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 U mnie jak narzie współpracują okonki na spina tylko że nic specjalnego i jeden mały szczupak około 25-30cm.
dzienciol Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 Odwiedziłem dziś z federkiem Wisłok i miła niespodzianka. Świnka, certa, leszczyk brały wyśmienicie. Padło też troche klenia i dużej płoci. Było miło. A kolega dorwał też i takiego dziwaka
Lord Konrad I Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 ludzie błagam skończcie już z tymi pozdrowieniami, albo tomek zmień ten podpis bo ja już nie mogę :] ciekawe co na to modzi omek 1988 jeśli ci chodzi o mnie to dzięki ale nie wiem za co pozdrowienia dziwaka kurdę skolioza,kifoza i lordoza w jednym
macias Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 Tydzień urlopu za mną i żadnych większych miłych wędkarskich doznań. Atakowałem raz jezioro w Ostrowie Wlkp i 2 razy Kobylą Górę. Efekty bardzo skromne. Kilka okoni i trochę leszczyków (2 największe po 41 cm). No niestety fakt jest taki, że jak na swojej wodzie się nie złowi to na obcej tym bardziej. Nie pomogły mi nawet wytrawne zanęty i długie zasiadki.
kocur Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 Dzisiaj popołudniu wyprawa na leszcza skończyła się kilkoma ponad 30 cm płociami i 2 leszczkami 45 cm Wszystko na czerwonego robala brało a na białego krąpiki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.