Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Albo pełno łuski albo sazan( to dwa różne karpie)

arek_glogow wiesz nigdy sie nad tym nie zastanawiałem myślałem że to samo ale masz racje , dzięki za inf (to był sazan)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Na dziś miałem zaplanowany wypad z kumplami na rybki ale skończyło się jak zwykle czyli zadzwonilli powiedzieli że im się nie chcę ale jeden kumpel przyszedł więc poszliśmy efekt mizerny i nie wziołem swoich wędek z domu więc łowiłem na spinning i okonie około 10 okoni w granicach 25cm

Napisano

Wczoraj wybrałem się na nocke (z tatą i jego kumplem) nad odrę w górzycy. Oczywiście wszystko obstawione 40 min. szukania wolnej główki......wkońcu taką znaleźliśmy. Ok. 19:30 zestawy lądują w wodzie. Przez całą noc są brania o mniejszym lub większym nasileniu równolegle rozłożyły się na całą noc. Rano przerwa do godz. 9 potem pół godz. jazdy... Efekt :

Leszcze kilka ładnych krąpi..... sporo było również leszczyków w granicy 0,50- 0,70 kg.

(Połów mój i Ojca). Sąsiedzi na okolicznych główkach mieli słabe wyniki prosty powód jest jedna zasada zestawy zarzuca się ,,pod prąd'' czyli patrząc z perspektywy główki w góre rzeki. Około godz. 10 po niemieckiej stronie nasi zachodni sąsiedzi(2 osobników) zaczeło ładować ryby agregatem.......agrekacik....podbieraki karpiowie itkd.Czyste kłusownictwo ....Straż......Polska nie reaguje bo to nie ,, ich rejon''

Mimo to wypadzik udany ;p Chociaż to mnie zniesmaczyło ;-( to samo dzieje się na Odrze w Kostrzyniu.

P.S największy miał +/- 60 cm, póżniej lecąc w dół 57, 55 i kilka ok.50 cm.

[ Komentarz dodany przez: artech: 29-08-08, 22:19 ]

Łukasz przeczytaj dokładnie regulamin dodawania zdjęć

Napisano

Gratulacje tym co łowią ale skąd biorą się te zdjęcia na forum;

w temacie " Relacje z III Zlotu Sympatyków Haczyk.pl" okonki kilku centymetrowe :!:

Napisano

Dzisiaj na wiśle wyniki conajmniej średnie.

Choć zastanawia mnie jedna ryba. A mianowicie konkurs, co to za ryba? :lol:

698635f1ab37fd01m.jpg

8994dae73f379346m.jpg

Według mnie jest to płoć, a mojego ojca jaź. Kto rozstrzygnie? :lol:

Napisano
Według mnie jest to płoć, a mojego ojca jaź. Kto rozstrzygnie?

Twój ojciec się myli na pewno to nie jest jaź moim zdaniem jest to płoć.

Napisano

Dziś wypad do Januszkowic (opolskie). Upał ogromny, a ja zacząłem o 11.00, woda w jeziorku wyparowała i na gruncie ok. 50 cm ani spławik, ani sygnalizator nie dawały znaku życia. Punktualnie o 12.00 zniknął mi z oczu spławiczek. Zaciąłem i po paru minutach w podbieraku ląduje piękny karpik 65 cm ok. 4 kg. Kilka zdjęć i rybka do wody. To było dzisiejsze jedyne branie. Do tego jeszcze obiecane zdjęcia karasi z Jędrychówka koło Morąga o których wczoraj pisałem.

efa14135f7104f02m.jpg

942c30a2eac4cef2m.jpg

c8d319a9febbac5fm.jpg

23a0f571f015809dm.jpg

d6d12ba9c5605b85m.jpg

Napisano

Ja byłem w sobote na małym stawiku . Od 7-10 żadnych brań na gruncie,obok mój brat cioteczny męczy małe karaski. Po 10 gdy brat idzie połowić na spining , na mojej wędce branie. Zacięcie odjazd ryby w kierunku trzcin,ale co tu? Awaria hamulca w kołowotku(nie chciał dać żyłki karpiowi). 2 m od trzcin karp zrywa żyłkę(0,26mm) . No cóż szkoda go i tak na nic więcej nie złowie toć to prawie południe. Dochodzi 12 kłade się na trawie i w patrzony w szytówkę leżę do godziny 15. O godzinie 15 mój brat idzie spiningować , ja wstaje patrze na szytówkę - a tu one sie podbina :P Krótki hol i karp 52 cm około 2,5kg w podbieraku. Mały troszke no ale lepiej to niż nic ;) W piątek jade do Łodzi do brata więc gdzieś sie stawy wypatrzy :P

Napisano

dzisiaj 3 małe leszczyki i mały okonek.... a tak to to od poniedziałku to lipa!!! dzisiaj na stawach złapano 2 niewymiarowe karpiki i linka około 35cm ale na tyle ludzi co łowiło to kropla w morzu , mój brat złapał dzisiaj na czerwonego robaka okonia 30cm

Napisano
A mianowicie konkurs, co to za ryba?

Bardzo ladna płoć. Mozna wiedziec ile cm?

Jaź oczywiście to nie jest i pierwszym dowodem na to jest kolor oka. Jaź nie ma ani troche odcienia czerwieni/pomarańczu.

pzdr

Napisano

A ja 2 okonie po 30cm i jeden sandaczyk 32cm prócz tego było jeszcze sporo okonków ale takich po 20cm.Gratuluje wszystkim połowów. :grin:

Napisano

Dzisiaj z rana wyskoczyłem na zalew Rejów, łowiłem od godziny 5 do około 9 i jestem pozytywnie zaskoczony... :razz: Już za pierwszym zarzutem złapałem takiego japońca

9bb10ec72d31767dm.jpg

Następnie była długa przerwa w braniach, ale na koniec wziął taki leszczyk

99c5a1c322c68a30m.jpg

Gość DareczeK
Napisano

bo mu się ta rybka akurat spodobała :twisted: wystarczający powód :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.