Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a ja dzisiaj złowiłem małego pstrążka , 27 cm i mase okoni oraz szczupako pod 30 cm

..Że ja tak się wtrącę, regulamin zabrania umieszczania fotek niewymiarowych ryb..

Na pstrąga jest 30cm, a w co niektorych regionach 35cm..

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Albo pełno łuski albo sazan( to dwa różne karpie)

arek_glogow wiesz nigdy sie nad tym nie zastanawiałem myślałem że to samo ale masz racje , dzięki za inf (to był sazan)

Ludzie którzy widzieli ostatnie sazany maja już po sto parę lat , dlatego myślę że to był jednak pełnołuski karp.

Napisano
po co robisz niewymiarowej rybie zdjęcie?

Nie wszędzie okoń ma wymiar ochronny, np. w okręgu Katowickim nie ma :wink:

Ale faktycznie takich okazów, to trzeba więcej zdjęć :lol:

Napisano
dawm84 napisał/a:

po co robisz niewymiarowej rybie zdjęcie?

Nie wszędzie okoń ma wymiar ochronny, np. w okręgu Katowickim nie ma :wink:

w krośnieńskim też nie ma okoń wymiaru ochronnego

a tak poza tym gratulacje połowów, ja coś nie mogę się przełamać :( mam wędkarskiego doła :(

nie wiem czy ja mam jakiś inny regulamin ale gdzie nie gdzie wymiar na pstrąga jest 25 cm i gdzie indziej 30 cm

Napisano

ups,umknął mi ten zapis o zdjęciach :oops:

poza tym napisałem "sztuki" w cudzysłowie :cool: i oczywiście wszystkie łącznie z tym natychmiast wróciły do wody.a fotkę zrobiłem na dowód że na rybach byłem a nie na piwie :wink:

poza tym temat się rozruszał :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano

U mnie dziś 4 sandałki :wink: Padał deszczyk więc plażowicze nie mogli się kąpać i wkroczyłem do akcji :twisted:

Napisano
Supersobi napisał/a:

nie wiem czy ja mam jakiś inny regulamin ale gdzie nie gdzie wymiar na pstrąga jest 25 cm i gdzie indziej 30 cm

Faktycznie (sprawdziłem) w okregu krakowskim jest 25cm (szok) bądź 30cm.. nigdy się z tym nie spotkałem..

U nas w okregu szczecinskim jest 35cm. Jak jeżdziłem troche za pstragiem po okolicznych wjewództwach to było min 30cm.

Napisano

Dzisiaj złowiłem rybę życia :mrgreen: W trakcie poszukiwania okoni wziął mi sum 73 cm na duża obrotówkę :mrgreen: Hol trwał na żyłce 0,22 około 5 minut bo pięknie mi odjeżdżał do tego było płytko i zaplatał się w zielsko ale udało mi się go wyjąć :mrgreen: Fotki nie mam bo nie było nikogo kto by mi zrobił z nim zdjęcie :cry:

Napisano

lawdzoj82, I tak sie z nim szybko uporałeś :wink: Chyba że miało być 50 min. :lol:

Napisano

dziś już "dziesty" raz na rybach i nic, prawie ze zero brań, jak już coś skubnęło to malutki leszczyk albo ukleja. Zanęta żaden specjał, Tarper Płoć, namoczona woda i wanilia, do tego zaspane łowisko pęczakiem z wanilia. Na moim jeziorze są jeszcze gorsze wyniki z zanętami, w których jest pełno dodatków i różnych tam duperelów. Ogółem totalna lipa, wiatr wieje, deszcz pada. Wymarnuje do końca worek zanęty (mam jeszcze z 1kg) oraz robaki i zamykam chyba rozdział pt. spławik i gruntówka a otwieram żywca :D

Gość wobler129
Napisano

Przez najbliższy czas nie mam jak dojechać na łowisko sandaczowe - pogoda lipna więc plażowiczów nie ma. A ja nie mam jak dojechać :evil:

Napisano

dzis na stawie sekcji julianka w piekarach slaskich trening do zawodow i lipa z 6 malych okoni ,plus amur taki ze 60 cm niestety polow na bacik delikatny zestaw i przypon poszedl

Napisano

teraz o tej porze to już chyba w ogóle nie warto jeździć na białoryb...

Gość wobler129
Napisano
na szczęście nie ostatni :wink:

Jeśli chodzi o wakacyjny to ostatni :mrgreen:

Napisano

Byłem dzsiaj od 5 do 15 na Wisle. Wyniki to 1 leszcz 62cm 2,7kg i pare ploci i cert . Wypad udany . Jak bede mial fotki od kumpla wrzuce leszcza

Gość wobler129
Napisano

Nie mogę wgrać na Fotosik zdjęcia :sad:

Ciekawa rybka i nie mogę jej pokazać :???:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.