Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Bylem dziś w Zawichoście, biała ryba nie brała zupełnie z tego co widziałem, ja starałem się pospinningowac, ale jak na pierwszy raz dość niemrawo mi to szlo...

3 ryby miałem na zestawie ale tylko jedną zobaczyłem tj pierwszego w moim życiu bolenia ( wymiar miał ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b9ac1f6e818da40.html

Raz woblerkiem made in targowica ściągam i uderzenie tak, że wędka mi się dwa razy wygięła i hamulec troszkę zajęczał, niestety rybka uciekła myślę, że była większa od tego bolenia, później jeszcze miałem jedno uderzenie tym razem hamulec za bardzo odkręciłem i po 2 metrowej jeździe pusto ;D trochę gumka ściągnięta ( twister biały korpus czerwony ogonek )

Później rozlazylem feedera i poopalałem się :P niestety jakieś menele przyszły i zaczeli pic vódke wino i stwierdziłem, że jak jeszcze pare % im dojdzie to może być nieprzyjemnie i się zawinąłem ;)

wypadzik całkiem fajny

Pozdrawiam Krzyś ;)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość jarek 307h
Napisano

ja dzisiaj na spina waliłem i tylko jeden okoń przez 230 minut na powidzu

Napisano

U mnie przez pół dnia też tylko jeden okoń i tak od trzech dni nie licząc jednego jazia.Było też jedno pobicie szczupłego ale po 4h rzucania zabrakło koncentracji i refleksu żeby go zaciąć a był tuż pod moimi nogami prawie-ok1,5-2kg,szkoda... :neutral:

Gość wobler129
Napisano

Wczoraj spięty 30-stak na casta :evil: A już myślałem, że potrzymam korek w ząbkach :mrgreen:

Za twardy kij... :roll:

Napisano

Nieraz gdy wybierałem się na ryby żona czy rodzice pukali się w czoło i mówili, że chyba jestem głupi, bo i tak nic nie złapię a zamiast się wyspać jadę szukać szczęścia. Ostatnio coraz częściej trudno mi się z nimi nie zgodzić :sad:

Na okolicznych wodach pustki, ryb nie widać, a ja wczoraj znowu mydło i ręcznik.

Napisano

Niestety tak to już jest z naszymi wodami. U mnie na Dolnym Śląsku jest podobnie. Akwenów pare jest ale złowić coś konkretnego to już dawno mi się nie udało - mimo, że jeżdżę prawie co tydzień. Można coś trafić jeśli się dysponuje łodzią bo z brzegu trudno sobie wypatrzyć "swoją" miejscówkę i ją odpowiednio podnęcić przez jakiś okres czasu.

No nic - trzeba żyć nadzieją, że to właśnie ten kolejny wypad będzie tym szczęśliwym kiedy na haku zawiśnie rekordzik :-).

Z takim właśnie nastawieniem wybieramy się z kisux w połowie nocy :-D na Koskowice.

Napisano

U mnie dośc ciekawie.

Wczoraj w nocy próba odławiania Suma ze zbiornika 3 wedki na suma i 1 na karpika ;)

Efekt : 2 karpie 2,9kg i 3,8kg na kulki homar-rak. i 1 sum na rosówki 63 cm.

bbaca65bed3d88e5m.jpg

Wiecej fot po weekendzie bo to dopiero poczatek weekendu :)

Gość jarek 307h
Napisano

co to znaczy jqak ryba sie zepnie???

Napisano
co to znaczy jqak ryba sie zepnie???

Jesli chodzi ci o znaczenie tego stwierdzenia, to znaczy ono ni mniej ni więcej to że ryba spadła z haczyka.

Napisano
Nieraz gdy wybierałem się na ryby żona czy rodzice pukali się w czoło i mówili, że chyba jestem głupi, bo i tak nic nie złapię a zamiast się wyspać jadę szukać szczęścia. Ostatnio coraz częściej trudno mi się z nimi nie zgodzić :sad:

skąd ja to znam, no może bez ostatniego zdania ;) Albo po co łowić jak i tak wypuszczę :P

Napisano

Dzisiaj postanowiłem zapolować na sandacza na Odrze. Efekt to trzy brania z opadu i żadne nie zacięte. Poprzednia wyprawa wyglądała podobnie - brania są ale z zacięciem mam problem (tydzień temu udało mi się zaciąć i wyholować jednego sandacza w sumie na 4 brania). Nie wiem w sumie co robie źle w każdym razie muszę coś zmienić :???:

Gość wobler129
Napisano
Wczoraj spięty 30-stak na casta :evil:

3960f0b1c9d6682c.jpg;)

Napisano

Dziś z rana ja zwykle spin i rzeczka.Na początek mały szczupły,pózniej dwa okonie a gdy doszedłem do głębszego zastoiska postanowiłem zmienić obrotówkę na woblera5cm.z grzechotką i za pierwszym rzutem szczupak ok.2kg :razz:

d6b0cab3b42426e4m.jpg

Gość wobler129
Napisano

Dziś największy 29cm ;) I większy szczupak, który odpłynął z gumą... :(

65867ba4c72d7d4f.jpg

2a1a698d43dc8337.jpg

651abc786c4b78ed.jpg

Gość wobler129
Napisano

Michcio super. Ciekawy wypadzik miałeś :razz: Brazo :!:

Napisano

Ja dzisiaj pierwszego Bolenia w życiu złapałem na woblera SALMO THRILL!!! 55cm a drugie pobicie źle zaciąłem.

Później przez 3 godziny na bata ładne płocie łącznie ok 4kg - w końcu płoć zaczyna brać na Cegielince.

Napisano

U mnie nocny sumowy wypad lipa :???: Piernicze tą Wisłe już tam w tym roku nie pojade :lol:Michcio, gdzie złapane?

Napisano
Piernicze tą Wisłe już tam w tym roku nie pojade :lol:

Ja tez :lol:

A tak poważnie to ogólnie lipa, dziubały jak zawsze okonie... max 12cm, na wszystko i wszedzie, do tego 2 płotki i sumek ok 25, co na tle tych okonków wyglądało przynajmniej jak bonus :lol::lol: . Ale odstresowałem się od szkoły i to najważniejsze ;) Za tydzień zawody...

A może kochani odprawcie tańce deszczu u siebie, bo jak popada, to na zawodach może być ciekawie, a jak nie to jeden leszcz będzie ustawiał zawody :mad: , a wyniki będzie się robiło okonkami...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.