Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość wobler129
Napisano
W końcu. Ludzie już chcieli organizować ekipe ratunkową :lol: :lol: :lol:

No dziewczyna co chwile pisała, żebym się odezwał bo się martwi :wink::wink::wink:

Ok zaraz zgram fotki na kompa :idea:

Zapomniałem dodać, że zaraz składam zamówienie na gumki :mrgreen:

Napisano
No dziewczyna co chwile pisała, żebym się odezwał bo się martwi :wink: :wink: :wink:

Albo kontrolowała ile jeszcze jej czasu zostało :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano
zarybienie

A co ten wyraz oznacza? :shock::shock::shock::mrgreen:

Mieliście zarybienie palczakiem 2-3 lata temu czy się wyjątkowo udało tarło? :mrgreen:

Są i 50-tki i 60-tki. Dziś moim "nauczyciele" mieli 4 takie większe :wink:

Chyba chodzi o wyjątkowo udane tarło - liczny rocznik :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano
Albo kontrolował ile jeszcze jej czasu zostało :mrgreen:

Chyba do końca pracy :lol:

Napisano

no gdyby nie to, że nie mamy twojego numeru to kto wie... :P ja tam znawcą nie jestem, ale jak z gumą, to się nie spięły, a zerwały? ;p

Zapodaj fotki :)

Ja jutro się wybieram... ale raczej nie połowię tak jak ty... :P

Napisano
Chyba do końca pracy :lol:

A masz pewność że byłą w tej pracy? :mrgreen:

OK już na ten temat nic nie pisze. :lol:

Dawaj fotki sandaczy - chętnie popatrzę.

Jeszcze jedno pytanie - ta sandaczowa woda nie jest gdzieś blisko Lutola??? :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano
ja tam znawcą nie jestem, ale jak z gumą, to się nie spięły, a zerwały? ;p

Stara plecionka... Zacinam, krótki odjazd i pach! Strzeliła w połowie.

Za jakieś 3h zarzucam, pierwszy opad i tup... zacinam i to samo :???:

Nowa pletka jeszcze nie doszła - będzie dopiero jutro :cry: Wogóle już nie miałem pletki, ale znajomy mi pożyczył 40m do jutra :mrgreen: Jutro już nawinę swoją, nową :cool:

Gość wobler129
Napisano
A masz pewność że byłą w tej pracy? :mrgreen:

Tak, a potem w Poznaniu z Tatą i Mamą. Wiem wszystko - moja dobra kumpela, dawniej przyjaciółka ma praktyki tam, gdzie pracuje Marta więc... :mrgreen:

Nio i mam kontakt z Jej rodzicami :smile:

Jeszcze jedno pytanie - ta sandaczowa woda nie jest gdzieś blisko Lutola??? :mrgreen:

YES :wink:

Dawaj fotki sandaczy - chętnie popatrzę.

chwila - nie wyrabiam z odpowiadaniem :mrgreen:

Napisano
Tak, a potem w Poznaniu z Tatą i Mamą. Wiem wszystko - moja dobra kumpela, dawniej przyjaciółka ma praktyki tam, gdzie pracuje Marta więc... :mrgreen:

Niby młody chłopak ale wie że zaufanie zaufaniem ale kontrola jeszcze lepsza. :mrgreen:

dawm84 napisał/a:

YES :wink:

W tej sprawie oczekuj ode mnie priv. Nie chcę pisać na głównym forum z wiadomych względów :cool:

Napisano

No dziewczyna co chwile pisała, [...] że zaraz składam zamówienie na gumki :mrgreen:

A już myślałem, że Tobie tylko ryby w głowie :twisted:

Gość wobler129
Napisano

Dojechałem... ;)

500d1622c3a3f5c1.jpg

Najpierw 47cm :)

d29fad76b2a5364f.jpg

Później 49cm na wczoraj ukręconego koguta :wink:

986fc777d9024751.jpg

bd8ab7158dc70a9c.jpg

Papa...

12d0d02140a3a4cb.jpg

No i 44cm...

08bda314add9f4f2.jpg

3026c104caacb8d0.jpg

No i hol "nauczyciela" :mrgreen:

63f476feaf1a3462.jpg

Napisano

Dzisiaj nawet udany połów - 3 szczupaki (52, 54 i 73cm) oraz 2 okonie (26 i 37cm)

IMG_1029.jpg

IMG_1030.jpg

IMG_1041.jpg

IMG_1034.jpg

IMG_1036.jpg

Wobler - gratuluję sandaczy.

Gość wobler129
Napisano

Lesio, fajne okonie - łakome :lol:

Szczupaki też - gratuluje :wink:

Napisano

Ja dziś na 0 heh :P być może kamienna jednak nie obfituje w drapieżniki...

Za to spotkałem kolegę wędkarza( dziś dwóch wędkarzy na kamiennej, wcześniej mi sie to nie zdarzyło), który był zbulwersowany, że używam żyłki 0,25 bo co ja bym zrobił jakby mi szczupak wziął... :P On na spławikówce miał ,,0,38'' xD Strach się bać....

Gratuluje Lesio & Wobler129

co ja bym dał za jakąś zaporóweczke ( mam 30 km, a do w miare rybnej chańczy jakies 70 km...) albo wisełke ( mam 25 km ) albo coś w tym stylu :P

Pozdrawiam ;) od 1 Kielce, w których tez nie będzie gdzie połapac :( zaniedbam okrutnie wędkarstwo :(

Napisano

prosze co niektorych, a szczegolnie woblera - chlopcze nie rob z tego forum czatu, ani kolka wzajemnej adoracji i gratulacji. to jest dział o zlowionych rybach a nie na darmo wbijasz 10 postow, a ja trace czas na ich przegladanie zanim dojade do jakeigos sensownego, badzcie bardziej rzeczowi, co mnie obchodzi czy ktos da rade rano wstac czy nie, ile ma km jad jezioro itd... ryba,metoda, przyneta, miejsce - to wystarczy. pozdro

Napisano

Lesio to chyba pierwsze zdjęcie w którym wida twoją twarz, co?? :razz:

Bynajniej wczesniej takiego nie zauważyłem :wink: Gratki za rybki, troche sobie polowileś.

Wobler te sandacze to z płytkiej wody? Grtaki

Napisano
prosze co niektorych, a szczegolnie woblera - chlopcze nie rob z tego forum czatu, ani kolka wzajemnej adoracji i gratulacji. to jest dział o zlowionych rybach a nie na darmo wbijasz 10 postow, a ja trace czas na ich przegladanie zanim dojade do jakeigos sensownego, badzcie bardziej rzeczowi, co mnie obchodzi czy ktos da rade rano wstac czy nie, ile ma km jad jezioro itd... ryba,metoda, przyneta, miejsce - to wystarczy. pozdro
Zgodzę się z tobą bo kupę czasu przewijałem stronę zanim zobaczyłem kto co złowił :!:
Gość wobler129
Napisano
Wobler te sandacze to z płytkiej wody? Grtaki

Z 6-7m :wink:

Idę spać... Za szarówki pobudka :mrgreen:

Stwórzcie osobny temat. Coś w stylu przygotowania, gratulacje itp

Napisano

Właśnie wróciłem znad Wisły, niestety dzisiaj bezrybie :cry: Trzygodzinne biczowanie wody przy użyciu różnych przynęt zaowocowało jednym pobiciem niewielkiego okonia, który na dodatek wyhaczył się pod samymi nogami (w sumie dobrze). Spotkani nad rzeką inni spiningiści jak i gruntowcy również nic nie złowili. Ale jak to mówią "nie zawsze jest niedziela", może następnym razem :???:

Napisano

6 godzin na odrze i tylko kilka skubnięć nie do zacięcia niestety może bedzie lepiej jak woda spadnie.... ale pooglądałem sobie pare orłów bielików i kilkanaście zimorodków

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.