OswalD Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Mięsiarstwo i basta ! Na patelnie to nie ale do lodówki na 100 %. Po co rybę w siacie męczyć ? Zastanówcie się... przecież nie dla fotki . Pewnie 72 okonie z tych 102 już dawno w czasie doławiania do lodówki padło. Miesiarstwu S T O P !
keri Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 od 20 do 38cm to sobie połowiłeś. Z tą dolna granicą 20 cm to przesadziłeś, widać tak kilka maluszków Napisz coś o metodzie połowu itp. Się naskrobałeś
Gość wobler129 Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Jeśli rybki zostały zabrane to współczuje - skrobanie Brawo
hexman Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 tomek1, bboobb, te "zabawy" z goczałkowickiego przenoszą się na brania na wiśle poniżej zapory. Zawsze przy takiej wodzie jak idzie teraz ( ok 15g) to łaty brały jak oszalałe... a teraz? Jak sie trafi jeden bonus na wypad to jest dobrze... , jeszcze szczeście jak się go uda wyciągnąć Może jest to wina pogody, a może faktycznie coś się niedobrego dzieje na goczałkowickim. Dlatego trzeba się dobrze rozejrzeć za nowym łowiskiem. Najlepiej rzeka, z dużymi uciągami i duzymi rybami . Takim moim "nowym" łowiskiem (mimo, że nie rzeka) jest kanał Dwory w Oświęcimiu. Naprawdę piękna woda, a wszystko co piękne jest trudne dlatego tak często mnie tam ciągnie .
macias Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Edmund tyle okoni na jedno łowienie to niezły wynik. Gratulację i zazdroszczę emocji. Koledzy widząc tyle ryb można wiele sobie pomyśleć i nawet to, że to mięsiarstwo, lecz do końca nie wiecie ile razy w roku udaje się komuś tyle ryb złowić i czy tyle ryb bierze regularnie co krótki czas do domu. Może Edmundowi (bo o nim akurat mowa) udaje się tak połowić kilka razy do roku?. Ugryźcie się czasami w język, bo niedługo fotki będą zamieszczać tylko nieliczni z naszego forum. ps. Fakt jest taki, że wędkarze niektórych miast mają złą sławę, lecz to nie stanowi o ogóle.
nanakara Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 tyle okoni na jedno łowienie to niezły wynik ile razy w roku udaje się komuś tyle ryb złowić Jakies 2 tygodnie temu odkrylem miejsce gdzie w godzine zlowilem ok 50 okoni na spinning ( a zerowaaly tak ze az calymi watahami plywaly po powierzchni, w zyciu czegos takiego nie widzialem)...duze nie byly takie od nawet 12 cm do 27 cm najwiecej takich 20..doslownie rzut branie rzut branie, na drugi dzien bylo juz gorzej bo zlowilem ich ok 35..a jak poszedlem po kilku nastepnych dniach okonie sie wynisly...przyczyna? kiedy byly dobre brania na powierzchni byla zielona plama ( chyba jakies glony ) a pod nia masa drobnicy wiec i za nia poszly okonie, pozniej ta plama sie gdzies rozplynela a razem z nia drobnica...
kocur Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Mięsiarstwo i basta ! Na patelnie to nie ale do lodówki na 100 %. Po co rybę w siacie męczyć ? Zastanówcie się... przecież nie dla fotki . Pewnie 72 okonie z tych 102 już dawno w czasie doławiania do lodówki padło. Miesiarstwu S T O P ! Na ten temat to możesz bić pianę TUTAJ
killer1994 Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Ja dziś od dawna złowiłem przyzwoitego sandacza 58cm skusił się na klasyczne seledynowe kopyto 9 cm
Lord Konrad I Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Ja dziś od dawna staropolszczyzna jakaś? Ale chyba nie bo raczej bym zrozumiał Graty sandacza
Aro86 Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Dziś wyskoczyłem ze znajomym nad jezioro. Pogoda troche nie dopisała. Rano wiatr, później deszcz a po deszczu znowu wiatr. Ale udało się złapac po jednym szczupaku (50cm i 56cm).
patbaj Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 dzisiejsza wyprawa za sandaczem niestety przełożona. Pogoda idealna, zachmurzenie duże wiał wiatr padał przelotny deszcz, a ja zasiedziałem sie w pracy!!! dosłownie, nie miałem pojęcia która godzina! Jutro meczyk piłki halowej a za sandaczem już w piątkowe popołudnie!!! Gratulacje szczupakow Aro86 i sandacza killer1994
Gość wobler129 Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 a ja zasiedziałem sie w pracy!!!dosłownie, nie miałem pojęcia która godzina! To fajnie musisz tam mieć I robisz napewno to co lubisz Super! Moje dwa kije są już uzbrojone w kręciołki, pletki, przypony i gumki Czekam na piątkowe popołudnie Niestety najlepsza pora mnie ominie, gdyż będę jeszcze w szkole, ale mam nadzieję, że będzie ciekawie i przetestuje nowy kijek
arek_glogow Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 A ja mam cholernego pecha jeśli chodzi o ten tydzień w sobotę nałożyło mi się polowanie i zawody i nie wiem co wybrać?
patbaj Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 przypony zapomnialem na smierc, nie wiem jaki jest ich stan w pudelku, a slyszalem ze na tym zbiorniku szczupak sie dosc czesto trafia. ide sprawdzic...
hexman Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 i nie wiem co wybrać? zawody Arku zawody . W końcu to jedne z ostatnich, jak nie ostatnie zawody w sezonie
macias Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 To fajnie musisz tam mieć I robisz napewno to co lubisz Super! No to pewnie patbaj jest fotografem dla Playboy,a
Gość wobler129 Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 przypony fuck zapomnialem na smierc, nie wiem jaki jest ich stan w pudelku, a slyszalem ze na tym zbiorniku szczupak sie dosc czesto trafia. ide sprawdzic... No naprawdę warto je mieć na końcu zestawu U mnie przynajmniej Chociaż znam takich, co łowią bez - sama agrafka, a niekiedy nawet jej nie dają Albo znam też takich, którzy stosują tylko fluocarbon. Ostatniego większego szczupaka na nim wyciągnąłem Na szczęście agrafka jeszcze ledwo wystawała z pyska i nie odciął zestawu... Ale już teraz mam na końcu zestawów wolframy To fajnie musisz tam mieć I robisz napewno to co lubisz Super! No to pewnie patbaj jest fotografem dla Playboy,a
arek_glogow Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Zawody hmmm będzie ich jeszcze sporo przynajmniej 5 imprez ! Normalnie rozterka taka że szok!
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Wybrałem się na poranne tresowanie boleni... wyciągnąłem 5 rapek w przedziale 50-60cm, a 2 sie spięły.
edmund Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Się narobiło przez te moje zdjęcia bijcie pianę a ja czipsy z okonia , bardzo lubię. Do zobaczenia nad wodą Edmund
Gość wobler129 Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Supersobi, z powierzchni, czy nieco głębiej? Jutro mam 4 lekcje! Więc koło 1 będę na wodzie "tresował" sandacze
daTeo00 Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 edmund a no narobiło.. Zupełnie niepotrzebnie bo przeciez w większości zbiorników takiego okonia jest po prostu w brud..
patbaj Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 No to pewnie patbaj jest fotografem dla Playboy,a popatrz TUTAJ Chyba post nr 9 od gory - i wszystko stanie sie jasne
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Supersobi, z powierzchni, czy nieco głębiej? Z półwody akurat, ale nie ma reguły - taki okres - trzeba szukac..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.