Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
troszke wczesniej" koledzy pokazali jak poprawic fotke z "sekcji zwlok"

tak tak chyba nawet pamietam nazwe programu GIMP i byla tam instrukcja krok po kroku.

Myślę, że chyba nawet się nie zachmurzy

moze to i lepiej, bedzie zlota polska jesien

Napisano

Ja dziś ostatnie oficjalne zawody w kole zakończenie sezonu. Najlepszy wynik w seniorach to 5650 . U mnie tylko 950g . Nie złowiłem ani karpia ani lina co jest dla mnie szokiem na tym łowisku :!: Rano jak policjanci wędkarze przyszli oglądać jak nam idzie to po 5 minutach dostali zgłoszenie że na bramce na boisku mojej byłej szkoły(podstawówki) powiesił sie młody chłopak ... troche sie inaczej łowiło niż zwykle... :???:

Gratuluje wszystkim wyników .

Napisano

Dzisiaj popołudniowy wypad ze spinem nad zalew SZczupak 62cm i okoń 27cm na woblera salmo whitefisch 13cm

445e3e276b174500m.jpg

Napisano
ja mialem dzis identyczna sytuacje wlasnie na tym zbiorniku tylko, ze oprocz mnie bylo jeszcze ok 10 chlopa ze spinami na zawodach i jakies tak okonki polowili - po kilka sztuk,

Oj Patbaj Patbaj... okonki to były na zawodach w niedziele, zaś w sobote padł Okoń...i jak Ci doradzałem to uparty byłeś jak osioł. A tak miałeś szanse na takiego samego, a może nawet większego! :wink:

Swoją drogą zbiornik Radzyny to woda już wyeksploatowana. Powrót do czasów świetności zajmie jej ok 10-15 lat. :neutral:

Napisano
Swoją drogą zbiornik Radzyny to woda już wyeksploatowana. Powrót do czasów świetności zajmie jej ok 10-15 lat.

Zapewne przez rybakow i klusownikow :!::twisted:

Pozdro-Radek.

Napisano
patbaj napisał/a:

kostek_88 napisał/a:

Oto obiecane zdjęcie sandacza

no to będzie burza...

O tą krew chyba ze skrzeli :?::twisted:

Nie będę ukrywał że rybkę zabrałem do domu swoją drogą była bardzo smaczna i żeby nie męczyła się dusząc na brzegu została szybko i skutecznie uśmiercona. Stąd ta krew ze skrzeli.

stu6-60 napisał/a:

troszke wczesniej" koledzy pokazali jak poprawic fotke z "sekcji zwlok"

tak tak chyba nawet pamietam nazwe programu GIMP i byla tam instrukcja krok po kroku.

Nie będę bawił się w jakiś fotomontaż, jeżeli uraziłem kogoś zdjęciem martwej ryby to więcej takiego nie wstawię

Pozdro

Napisano
Nie będę ukrywał że rybkę zabrałem do domu swoją drogą była bardzo smaczna i żeby nie męczyła się dusząc na brzegu została szybko i skutecznie uśmiercona. Stąd ta krew ze skrzeli.
Masz prawo zabrać nikt nie ma ci tego za złe a przynajmniej ja :wink:
Napisano

wczoraj 6 godzin trolowania kanału odry oraz dwie godzinki spiningowania efekt: 12 okoni mniej wiecej od 22 do 27 cm jeden mały sandaczyk i kleń koło 40 rybki brały tylko na woblery powyżej 7 cm SDR i DR przodował perch 8DR w barwach gorąego okonia :wink:

Napisano

kostek_88, fajny sandacz. Pogratuluj Tacie :wink:

Ja chyba dopiero w weekend będę nad wodą.

Napisano

Ja chyba dopiero w weekend będę nad wodą.

No kurde to faktycznie masz udreke..... :wink::lol:

Nawet nie wiesz jak wielką :wink: Ale ostatni weekend bardzo słaby jeśli chodzi o sandacza. Coś złego się dzieje, albo poprostu mają przerwę ( pogoda, zmiana, ciśnienie, przeorane dno 35g kogutami ) :???:

Koledzy z klubu byli w niedziele ze mną nad wodą i Łukasz stracił naprawdę ładnego szczupaka :???: Puścił węzeł na plecionce :oops::cry:

Napisano

Ja to odliczam dni od poniedziałku do piątku i dodatkowo modlę się o wolny weekend (żeby moja kobita czegoś nie zaplanowała :)), dopiero wówczas mogę zaplanować wyjazd na rybki :???:

U mnie tez kiepsko. Ogólnie ten rok jakiś nieudany. Większe rybki jakie złapałem policzyłbym na palcach :sad:

Napisano
Większe rybki jakie złapałem policzyłbym na palcach :sad:

Ja na palcach jednej ręki :cry:

Napisano

Ja z kolegą dzisiaj 4 godzinny obławiałem filary koło mostu :twisted: Ja niestety straty w sprzęcie i nic nie złowiłem ale kumpel szczupaka 80 cm na kopyto złowił :twisted:

Napisano
w sobote padł Okoń...i jak Ci doradzałem to uparty byłeś jak osioł.

nie jak osiol tylko jak wedkarz.

Jak jade zapolowac na sandacza, to poluje na sandacza, a nie na okonia, mysle ze to zdrowy upor prowadzacy do analizy sytuacji nad woda, a nie lowienia, aby tylko sztuka byla, nie wazne jaka (okon, bolen, szczupak, sandacz, pstrag, jaz, klen to dla mnie nie to samo)

:evil::mrgreen:

Napisano
Zapewne przez rybakow i klusownikow

pewnie tez, ale dzis w pracy slyszalem, ze jeden gosc z miejscowych od poczatku pazdziernika zlowil juz tam 25 szt. sandacza, a wszystkie jak jeden rocznik 50-60 cm, a facet raczej nie wie co to no kill, wiec ...

Napisano

Jak jade zapolowac na sandacza, to poluje na sandacza, a nie na okonia, mysle ze to zdrowy upor prowadzacy do analizy sytuacji nad woda, a nie lowienia, aby tylko sztuka byla, nie wazne jaka (okon, bolen, szczupak, sandacz, pstrag, jaz, klen to dla mnie nie to samo)

Cechy doskonałego wędkarza :wink: A raczej zachowanie

Napisano

No tak, w końcu poświecasz na swoje hobby każdy wolny czas, natomiast ja jestem nad wodą rzadko i jak już jestem, to staram się cokolwiek wydłubać :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.