Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

A skąd wiesz, że to był szczupak, skoro strzeliła na odjeździe? :mrgreen:

Po paru-parunastu sekundach już da się określić czy mamy doczynienia ze szczupakiem. Ale to przy holu. Ja nazywam to takimi tępymi tapnięciami. Po nich poznaje, czy to był szczupak czy nie :wink:

Napisano
Ale te kilka godzin na wodzie ................. bezcenne
zgadza się :grin: A mógłbyś wstawic fotki swojej łodzi?
w okolicach mostu długiego sum 14.2 kg
no no gratulacje. A dużo było szarpaków tego dnia?
Napisano

trzy godzinki spina nad jeziorkiem z brzegu praktycznie bez brania, jeden okoń[chyba] ruszył się gdzieś w pobliżu przynęty ale nawet jej nie tknął ;) Prawdopodobnie drapieżniki już nie stoją na płyciznach przy trzcinach

Napisano
Chyba drapieżniki już nie stoją na płyciznach przy trzcinach

Oj stoją jeszcze :wink:

Obiecane fotki ;)

Sobota:

Ryby wogóle nie gryzą... Jeden +/- 50cm

80597978d2384b24.jpg

a2c2245fa4a40012.jpg

Niedziela:

O jaki super piesio!

e99a5d754223d6b5.jpg

Zaraz zaczynamy łowienie...

2645bd8c953e6e21.jpg

Hmmm... Nie chcą za bardzo gryźć. Ubieram spodniobuty i idę brodzić... Z castem :)

fb7a2adde42a70ba.jpg

Jest, jest, jest! Pierwszy na casta :) Jeszcze z żyłką... :) +/- 55cm

2ad5b8588289a95e.jpg

Zaczęły gryźć! Trzeba się śpieszyć, bo zaraz mogą przestać żerować. Parę brań nie zaciętych na Castingu ( żyłka ) i zmieniam kijek na spinn i wychodzę z wody.

5f5a6fff3cca856f.jpg

No i są brania - doskonale czuć pstryknięcia na opadzie na sztywnym kiju z pletką :)

01b22349ebd80961.jpg

I za chwilę następny - około +/- 45cm

0a21c774d8ba6651.jpg

Brania ustały. Już mamy się zwijać na obiadek i nagle zmieniam zestaw - odkładam spinn i biorę casta. Branie 15m. od pomostu, zacinam. Jest fajny sandałek i spina się przy moście :( Nie dociąłem go, a takie są uroki żyłki...

Szkoda, że nie mam pletki na multi :( Zapomniałem dociąć drugiego sandałka na casta, bo pierwszego 3 razy porządnie dociąłem i ładnie siedział :/

Napisano

W tamten weekend dostałem szczupaczka na casta z 70cm wody :grin:

Napisano

U mnie tez siedza na plytkiej wodzie. Lowie na wodzie o glebokosci okolo 1 m gdzie jest duzo ziela i tez w dzien. Najczestrzymi zdobyczami sa wlasnie szczupaki ilosciowo dla mnie fajna zabawa szkoda ze nie powalaja rozmiarami.

Sorry za ofa :oops:

Napisano
na Wiśle już sam nie wiem gdzie ryby

woda opadła o dobre 50cm w ostatnim czasie :???: , to moze byc przyczyna nieżerujących drapieżników

Napisano

Dzisiaj od 14:00 do 18:00 dokładnie obrzucałem rafę, niestety wynik 0 a rzucałem na gumki tzn. Manns predator i na obrotówki i nawet skubnięcia ;-) Jutro idę z lżejszym sprzętem sprawdzić czy klenie i okonie jeszcze na rafie skubią :wink:

Napisano

Dzisiaj krótki wypadzik na Kopalniok z tyczką. Początek- paskudny :shock: ani skubniecia.

Po jakiejś godzinie pierwszy okoń. Później kilka brań zepsutych, i w końcu upragniona rybka ;) Chwila walki, na dosyć delikatnym sprzęcie(guma 0,85mm, przypon 0,08mm), i w podbieraku ląduje linek na 30cm. Zupełne zaskoczenie ale i radość :wink: . Buziak i do wody :mrgreen: . Towarzysze "wyprawy" wyciągnęli 2 karpie: jeden 42cm a drugi 44 :twisted: .

W sobote następne rybki, zobaczymy co będzie się działo :wink:

Napisano
A mógłbyś wstawic fotki swojej łodzi?
W odpowiednim temacie :wink:

Gratulacje dla wszystkich co połowili. Ja wczoraj cztery godziny na łódce ale na zero :sad: Chyba wyszedłem z wprawy :wink:

Gość jarek 307h
Napisano

artech ty z w prawy ty nawet jak jedziesz samochodem to myślisz jak by tu tego sandacza i ty nam mówisz ze ty z wprawy

Napisano

Dzisiaj krótka "wycieczka" na kopalniok, żeby zobaczyć jak idzie koledze. Chwile posiedziałem ale w efekcie wylądowałem z wędką w ręce i holowałem karpika :lol: . Nie był kolos (tak jak reszta- w granicach 40-45cm) i pływa sobie dalej... z hakiem, bo za szybko chciałem go na brzegu :lol: , moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.