Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczecin parnica, zero, bylo pare skubniec, jeden okon odprowadzil kopyto az do brzegu. Dosc mocno wialo, pozatym ogromna ilosc zaczepow i zerwanych przynet :(

luk1234: nie dam rady, zezwolenie tylko SUMowskie mam :(

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Właśnie wróciłem z wypadu na Miętusa :twisted: Było nas trzech każdy po braniu ale tylko brat i kolega złowili po jednym około 0,5 kg :twisted: Ja tez miałem ale w zawad mi wszedł po braniu :???:

Napisano

A ja po masakrycznie dlugiej przerwie w polowach ryb, wkoncu znalazlem czas na wedkowanie, cisza, spokoj to jest to ;) Wynik 30 okoni na spina, zbiornik Jankowice ;) Super akwen, 1 raz bylem i wrazenia bardzo pozytywne

Napisano

Dzisiaj super dzionek. Śliczna pogoda i świecące słoneczko i ok 17 st.

Na Skawince tradycyjnie byłem i:

2 jazie ( 34 i 31 cm)

1 klenik pod 30 cm

3 okonki

Napisano

Dzisiaj dwa wypady - po południu jezioro Głębokie - dwa okonie po 20 cm na woblera, a wieczorem dwie godziny rzucania na Odrze przy moście Długim w Szczecinie - zero efektu, nie licząc podciętego (o dziwo za pysk) rozpióra

Napisano

Kalisz, Prosna przed i za mostem św. Wojciecha

Park, przy basenie, przy boisku treningowym. Jako że Kolega uszykował się na szczupaki, ja dla zwiększenia spectrum możliwości złapania czegokolwiek, nastawiłem się na okonki - miast spiningu pikera zabrałem, żyłeczka 0,18, cieniutka stalka, srebrne i srebrno-czerwone błystki w rozmiarze 0 i 1...niemniej bez efektu. Znudzony zmieniłem przynętę - powiedzmy - okoniową na jaxona holo reflex: http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/476/62/34/476623492 (w rzędzie trzecia), o dziwo po trzecim rzucie powiesił się szczupaczek 31-centymetrowy, po zmianie miejsca - godzinę później drugi - 41, dwa fantastyczne wyskoki i gapie, którzy patrzą jak na idiotę, w czasie zwracanie rybie wolności.

Był to 3 i 4 szczupak w mojej przygodzie z wędką.

Kolega nic nie złapał. :>

Pozdrawiam.

Napisano

350f846b639380f1m.jpg

W sobotę u siebie na rzece taki oto szczupły na żywca. Przepraszam za lekką "panierkę" to przez piękną jesień :)

Napisano
oto szczupły na żywca.

No piękny :razz:

Sandacze mają lenia :???: Martwą rybką prawie się nie interesują a na żywej co najwyżej zostawiają ślady zębów. Nie chce im się przyłożyć do złapania ruchliwej przynęty. :roll:

Napisano

Ja za pół godzinki na okonia . Spróbujemy coś wyłuskać :wink:

Napisano

Ja wczoraj cały dzień z wujem na dołach Wiślanych za Wyszogrodem. Na żywca złowiliśmy szczupłego, około 3kg(nie ważyłem go bo zabrał go wujo, ale myślę, ze 3-4kg miał) a na blachę wyłowił drugiego 2kg. Strasznie żałuje, że ja nic nie wyłowiłem, ale miałem zupełnie nieprzystosowane przynęty, brały tam tylko na Algi, które pogubiliśmy przez pierwszą godzinę(dno pełne drzew i wodorostów). Ale uparty byłem bo aż odciski od wędki mam :wink:

Gość BafiAndDracon
Napisano

Dziś pierwszy w tym sezonie metrowy szczypiec :mrgreen: . Piknie dzisiaj brały, dołowiłem jeszcze 2 maluchy.

Napisano

W ogóle coś z sandaczami słabo :neutral: Kumpel wczoraj tracił w gumach tylko ogony tak leniwie biorą :evil: Dzisiaj na śluzie padł 1,5 kg i kilka małych tyle ze ten większy koleś złowił go za głowę na boczny trok czyli są a nie biorą :evil:

Napisano

Dzisiaj zkumplem od rana do 14 z żywczykiem. efekt? Jedno leniwe branie, oraz jedno porządne i przy drugim odjezdzie po zacięciu puscił :shock: . Na 2ch pozostałych wędkach jazgiery nieruszone. Ogólnie brania na płocie, a z tą obecnie ciężko na wiśle :neutral:

Napisano

No i pierwsza od dawna wycieczka nad Skawinke i troche rozczarowanie . Najpierw planowo miało byc na kanale ale nie było by gdzie wędy włożyc taki tłok . Więc Skawinka . Ale puścizna . Łowiliśmy na małe twisterki na mini główkach ale tylko jeden kleń pod wymiar kuzyna i masa okonków wielkości przynęty. Większość nie dała rady połknąć więcej niż końcówka ogonka . Największy mój około całe 12 cm :lol:

Napisano

oj Holik

ja byłem na Skawince pod mostem na ulicy Piastowskiej.

efekt?

2 klenie pod 30 cm

1 boleń 39 cm

1 sandacz 43 cm

6 okoneczków

1 karaś :mrgreen: z woblerem w gębie

Napisano

Witam

dzisiaj parę godzin ze spinningiem na Regalicy w Szczecinie przyniosło 3 sandacze, niestety niewymiarowe 32, 37 i 40 cm. Mimo wszystko się ciesze się, bo to pierwsze sandacze w tym roku, i pierwsze złowione z opadu, choć spinninguję już od dawna

Proszę się zapoznać z regulaminem wstawiania fotek.

http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=5982

Napisano

Ja chyba kończe sezon od 11 do 15 na stawach Szachty i nawet okonia nie złapałem, wiaterek ze wschodu ryby chodu, b.mocno wiało. Nie jest dobrze

Napisano

Dzisiaj z kolegą popłynęliśmy za Wisłę w poszukiwaniu duzego szczupaka niestety nie udało się 2h rzucania na gumy, woblery i blaszki i zero brań a w miejscach w których bylismy na pewno sa szczupaki i to spore ale widocznie dzisiaj nie chciały współpracować :neutral: a szkoda, może to wszystko przez ten silny wiatr?

Napisano

Dzisiaj mój tata na spławiku na rzece i efektem były niezłe płocie największa około 30cm i kilka okoni ok.20-25cm.A szczupaka nie widac.

Napisano

Moja całodzienna pogoń za dużym szczupakiem nie przyniosła efektów.. Wczoraj i przedwczoraj brały wysmienicie, a dzisiaj na 3 łódki ani brania..

(czyżby się obrzarły?? :wink: )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.