DAWID Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 dzisiaj krótka około 3 godzinna wyprawa na starorzecze wiślane z bocznym trokiem, ryb nie było ale chociaż porzucałem , w sumie nie mam pojęcia gdzie teraz w wiśle stoi okoń pewnie został w klatkach jednak one zamarznięte......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 U mnie tylko zwiad na wodą ,ciągle płynie śryz ,ale za tydzień lub dwa ........ A znalazłem "coś" ciekawego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 U mnie dzisiaj Walne Zebranie. Drugi raz z rzędu miałem zaszczyt pełnić funkcję sekretarza zebrania. Zebranie bardzo merytoryczne i sprawnie poprowadzone zmieściło się w dwóch godzinach. Martwi nieco słaba frekwencja- 65 osób co stanowi około 23% członków. Ale to i tak moc w porównaniu z zebraniem wyborczym(!) czechowickiego koła PZW (35 osó. Z opowiadań wiem, że są problemy ze skompletowaniem ciał statutowych. Ale nad wodą i w internecie wszyscy mają usta pełne krytyki i świetnych pomysłów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Dzisiaj byłem na rzece ze spławikówką i troche brały ale tylko drobnica.Małe płotki okonie (moze 1 byl wymiarowy)jazgarze i kiłbie.We wtorek na zalew z splawikiem i gruntem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 tomek1, ja tak samo dziś zebranie . Omówienie spraw dot. łowisk , wybranie rad oraz zarządu. Chcieli mnie dać do zarządu bo nikomu się nie chciało ale odmówiłem z tego powodu że zebrania co miesięczne odbywają się w terminie kolidującym z moimi zajęciami . Powiedziałem że może w przyszłym roku Ogólnie dużo o pieniądzach , absurdalnych prawach itp. Nudno bo nudno ale nawet warto było posłuchać. Jak to powiedział prezes Krakowskiego Okręgu PZW:" martwi tak mała ilość młodzieży w waszym kole chodź jest duże" To chyba tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 A ja cały czas mam nadzieję że w lutym już lodu nie będzie (ferie od 16 lutego mam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Dopiero dzisiaj udało mi się wyrwać na ryby pierwszy raz w sezonie. Po raz pierwszy też od dłuższego czasu wybrałem się na pstrągi. Efektem jest ten piękny kropkowaniec, 48 cm. Mam nadzieję że cały sezon będzie równie dobry Pstrąg wrócił żywy do wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 I nadszedł dzień upragniony! po kilku miesiącach przerwy wybrałem się na ryby, celem były upragnione pstrągi z ... Kaczawy, uroczej rzeczki, w której miejscowki w okolicach Krotoszyc i Rzymówki wybrałem się z moim kuzynem Tomkiem Na miejsce dotarliśmy przed godz. 10-tą. Rzeczka przywitała nas niskim stanem i mętną wodą. Po dwóch godzinach biczowania wody w okolicy Rzymówki wszystkim czym się dało, zmieniliśmy miejscówkę na okolice Krotoszyc. Tutaj po kolejnych dwóch godzinach nic, żadnego nawet wyjścia pstrąga, więc pstryknęliśmy sobie porzegnalną fotkę i wróciliśmy do domu o kiju. Podsumowując, wypad udany nie najlepiej, bo bez pstrągów, ale nie odpuszczę im, dogrywka już w środę! Trochę sprzętu nowego przetestowałem (kij 2-10 gram w wodach Kaczawy radził sobie nawet nawet, ale taki do 15 lub 18 byłby lepszy) Kołowrotek nawijal mi żyłkę na uchwyt hamulca, ale widocznie byla to wina za dużej ilości żyłki na szpuli (tyle ile podaje producent nawinąłem), ale po zmniejszeniu ilości bylo już ok. Pogoda dla nas była świetna, świecilo sloneczko i było bezwietrznie. Miejscowy mowil, że "ryba będzie w marcu - jak jebnie woda ze Słupa, ale taka czysta, a nie takie jak to kakało, a kolega to tu rok temu trotkę taką ok 60 cm zapioł, a gdyby przepławka tu byla to by nie trza nad morze jeździć"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Efektem jest ten piękny kropkowaniec, 48 cm. naprawdę piękny, gratulacje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 gratulacje Jacek !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 DAWID, my dzisiaj z marewelem byliśmy również nad wodą nad malutką rzeczka ale głownie chodziło o przetestowanie moich wobków ( wypadły rewelka ) no i skapneło mu 11 sztuk chwile porzucaliśmy i do domciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 No, pstrągal klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Jacek, gratulacje ładny kabanek, Też dzisiaj byłem nad tą rzeczką tylko trochę niżej Niestety ja bez kontaktu, woda jakby martwa. Ps. Widziałeś albo słyszałeś tych wariatów co na lisy polowali ?? Mało przez nich zawału nie dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Dzięki za gratulacje. Polowania na szczęście nie słyszałem, zepsułoby mi to na pewno przyjemność z łowienia - byłem po południu, może strzelali wcześniej, albo jednak inna, podobna rzeczka Jakby co to na PW. Pstrąg którego złowiłem miał w pysku mnóstwo malutkich rybek z tegorocznego wylęgu, więc żerowały, może mają teraz po prostu dużo pokarmu i trudniej je skusić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Ja byłem z samego rana, widocznie teraz trochę później trzeba łowić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 DAWID, my dzisiaj z marewelem byliśmy również nad wodą nad malutką rzeczka ale głownie chodziło o przetestowanie moich wobków ( wypadły rewelka ) no i skapneło mu 11 sztuk chwile porzucaliśmy i do domciu. O to wielkie gratulacje mam nadzieje ze wpadniesz z Marawelem i Mateuszem na basonie i ja przetestuje twoje wobki połamania kija pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 O to wielkie gratulacje mam nadzieje ze wpadniesz z Marawelem i Mateuszem na basonie i ja przetestuje twoje wobki połamania kija pozdrowienia Tak wpadniemy klamka zapadla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 patbaj, W którym miejscu na Kaczawie byliście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 W którym miejscu na Kaczawie byliście czytaj uważnie wszystko jest napisane jak nie znajdziesz to pisz na pw! w środę znów się wybieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 ano jasne, nie doczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Wczoraj wybrałem się nad Wisłę żeby zmierzyć się z jakimś zimowym okonkiem. Po przejechaniu 150km pełnych nadziei okazało się, że Wisła wygląda w ten sposób: Przeszedłem dobre 6km szukając miejsca do spininngowania i niestety żadnego nie znalazłem. Obszedłem dookoła pobliskie starorzecze i również całe skute lodem. Może następnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Jak obiecałem, tak zrobilem, ok godz. 11-tej zameldowałem się nad Kaczawą, na jeszcze ciekawszym odcinku niż poprzednio. Rzeczka wyglądała tak Urocze i obiecujące miejscówki, z trudnym dostępem, żałowalem, że nie wziąłem woderów, bo byłoby znacznie łatwiej i miałbym dostęp do wszytkich miejscówek, a tak musiałem się zadowolić ich 1/3. 3,5 godziny łowienia przyniosło jednego 32cm pstraga, o którym szerzej tu pstrągi 2009 Poza tym rzeczka obiecująca, ale wymagająca poświęcenia większej ilości czasu. Podczas łowienia spotkałem muszkarza, brodził z drugiej strony brzegu - ścigał lipienie, narzekał, że nie widzial dziś ryby i ni stąd, ni z owąd, po rzucie na moją stronę brzegu, prawie spod moich nóg (ok 3 metry wyżej ode mnie) wyciągnał lipienia tak. ok 30cm, ponowił rzut i drugi na kiju mu zawisł - widać, że ryba w tej wodzie jest. Po południu, ani ja, ani on rybek nie złowiliśmy. Do następnego razu...Kaczawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Fajna rzeczka ta Kaczawa. Te zwaliska "pachną" rybą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Fajna rzeczka ta Kaczawa też tak uważam i żaluję, że dopiero teraz ją odkrywam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert07 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Wczoraj wybrałem się nad Wisłę żeby zmierzyć się z jakimś zimowym okonkiem. Po przejechaniu 150km pełnych nadziei okazało się, że Wisła wygląda w ten sposób: ObrazekPrzeszedłem dobre 6km szukając miejsca do spininngowania i niestety żadnego nie znalazłem. Obszedłem dookoła pobliskie starorzecze i również całe skute lodem. Może następnym razem nastepnym razem polecam zobaczyc to: http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php tam sa wszystkie zjawiska panujace nad woda i pisze w ktorych miejscach jest lod codziennie ta strona jest odswierzana i podaja aktualne warunki i stan wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.