Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wczorajszy wypada na rybki nie przyniosl efektow. Ja zlapalem kilka malych okonków na boczny trok i to w dodatku za tylek :) a kolega na żywca 2 okonie takie kolo 25 cm.

A tak na marginesie to na boczny trok u nas wolaja łowienie na maniane ;)

Napisano

dziś odwiedziłem mój ulubione zbiornik tzn. łącki,

byłem na miejscu o 13, 30 spotkałem jednego wędkarza, gościu grubo po 60tce, mówił mi że 20 minut przed moim przybyciem miał odjazd na żywca, czekał, czekał, w końcu zacioł i zero to wszystko, pokręciłem się trochę wzdłuż brzegu lecz żadnego innego wędkarza nie spotkałem, trochę zadumy na kuckach i z powrotem do domu,

warto było jechać czy nie, :?: ale co moje to moje :grin:

Napisano
pokręciłem się trochę wzdłuż brzegu lecz żadnego innego wędkarza nie spotkałem, trochę zadumy na kuckach i z powrotem do domu,

Toś przyjechał wędkarzy szukać czy ryby łowić?

przed moim przybyciem miał odjazd na żywca, czekał, czekał, w końcu zacioł i zero
Tak bywa jak się za długo czeka. 50-60 metrów żyłki daje spory opór we wodzie jak tak sandał wpadnie na pomysł żeby skręcić w bok. Dobra koniec bo miałem nic nie mówić o oporach :twisted:
Napisano
Tak bywa jak się za długo czeka. 50-60 metrów żyłki daje spory opór we wodzie jak tak sandał wpadnie na pomysł żeby skręcić w bok. Dobra koniec bo miałem nic nie mówić o oporach

he, he dobry jesteś, :grin:

nie interesuje cię ze tak szybko zaliczyłem zbiornik łącki, tylko ta zyjna :wink:

Toś przyjechał wędkarzy szukać czy ryby łowić?

przyjechałem po gzymsy gipsowe pod gipsdeka, u nas za chiny nie idzie ich kupić,

jedynie w Pszczynie (ale reklama) i nie mogłem się oprzeć aby tam nie zaglądnąć,

i wiecie co?

nagle opuściły mnie wszystkie troski, zmartwienia i te inne sprawy związane z pogonią za manianą itp. namawiam was aby przed wigilią zaniuchać tego luftu i odchamić się, po to tylko ażeby na przyszły rok było lżej :grin:

Napisano
i wiecie co?

nagle opuściły mnie wszystkie troski, zmartwienia i te inne sprawy związane z pogonią za manianą itp

Sama prawda :wink: pobyt nad wodą leczy

Napisano
Sama prawda pobyt nad wodą leczy

no nie w tym przypadku ,1.5 godz spinigowania bez czapki i leże w łóżku do sylwestra :sad::evil:

Napisano
no nie w tym przypadku ,1.5 godz spinigowania bez czapki i leże w łóżku do sylwestra
A kto chodzi bez czapki w zimie na ryby :shock:

Dzisiaj sześć godzin nad wodą. 4 kije na sandała - wynik zero, 2 kije na karpia - tata i teść zaliczyli po karpiku :cool:

Tylko ja siedziałem jak kołek przy sandaczówkach :mrgreen: Ale nic to jutro próbuje w południe :wink:

Gość wobler129
Napisano

Kurcze tomek1 Ty nawet teraz - zimą jesteś codziennie po pare razy na rybach :shock: Ja tylko codzień po około 5-8godz. na rybach jestem w wakacje. Teraz niedość że zimno to... nie biorą?! No0 może płocie.

Dziś może jak skończe roboty domowe to wykorzystam resztę zanęty, dodam ząbek czosnku i... na płoteczki :mrgreen: Ale to tylko pod warunkiem jak mama da mi przerwe na roboty domowe ( taka przepstka na rybki :lol: ) :mrgreen:

Napisano

I ja też dziś byłem na rybach ... własnie wróciłem.

Efekt - 30 minut i 4 karpiki, takie 1,5-1,8 kg :cool: Chwilowo zmieniłem orientację ;)

P.s.

Cena = 9,50 zł/kg :lol::lol::lol:

Napisano
Kurcze tomek1 Ty nawet teraz - zimą jesteś codziennie po pare razy na rybach
Nie raz dziennie ale po pare godzin :cool::lol: Służba nie drużba, przecież nie raz mówiłem, że kończę sezon jak zestaw zamiast "plusk" robi "stuk" i nie było w tym przenośni :cool::lol:
Teraz niedość że zimno to... nie biorą?!
Jak nie biorą jak biorą
2 kije na karpia - tata i teść zaliczyli po karpiku
Efekt - 30 minut i 4 karpiki, takie 1,5-1,8 kg
Jasny gwint PRZEKARPIARZ z ciebie :lol: A ty tracisz czas na sandacze :mrgreen:
Gość wobler129
Napisano
Jak nie biorą jak biorą

J mam koło siebie tylko małą rzecze :wink: A karpi łowcą to nie jestem... 2km. ode mnie jest fajne jeziorko i 4km. ode mnie też jest fajowe - ale po co mam jechać jak nie umiem łowić karpi. Sandacza z gruntu też... a pozatym czym i z kim tam mam jechać? Nie mam z kim byćnma rybkach nad jeziorkiem :evil: Chyba, że Tomek chcesz przyjechać do mnie po świętach to zapraszam :lol:

PZ zanętę uszykowałem, ale dopiero po Świętach pójde na rybki - jak mówiłem - roboty domowe :cry:

Napisano
po co mam jechać jak nie umiem łowić karpi. Sandacza z gruntu też...

A od czego jest Haczyk? :mrgreen:

zapomniałem
Ja miałem czapkę a dzisiaj zamiast na ryby wybrałem się do .....łóżka. Trzeba wyleżeć bo po swiętach Rybnik :cool:
Napisano
wobler129 napisał/a:

po co mam jechać jak nie umiem łowić karpi. Sandacza z gruntu też...

A od czego jest Haczyk?

TOMEK1 - nie wystarczy czytać tygodniami bo przeciez nasze informacje i doświadczenia nie ograniczają się do haczyk.pl lub innych żródeł internetowych trzeba tam być z gruntówką i tam sie uczyć :wink:

Napisano

Byłem dzisiaj 3 godz ze spinem nad Odrą mimo świąt i przeziębienia ,ale to już niestety uzależnienie.Łapałem na rippery 8 cm i paproszki na 2 gr główkach :wink: wynik średni , 2 sandaczyki po 30 cm ale takie wychudzone już po tarle chyba bo jak wziołem do ręki żeby odchaczyć to tylko łeb twardy a reszta ciała pusta sama skóra !! :shock: jak sznurówki ,ale to nie szkodzi przynajmniej małych sandaczyków będzie w przyszłym roku :mrgreen: a ci chudzi rodzice będą aktywnie atakowac bo głodne :wink: historia sie co roku powtarza

Napisano

Witam

sandaczyki po 30 cm ale takie wychudzone już po tarle chyba bo jak wziołem do ręki żeby odchaczyć to tylko łeb twardy a reszta ciała pusta sama skóra !! :shock:

Oj, Papinos postudiuj trochę biologie sandacza. Dowiesz się w jakim wieku i kiedy

się wyciera.

Wesołych Świąt.

Napisano

Byłam wczoraj na rybach :mrgreen: natomiast cała rodzinka jak to w świeta siedziała w domu i grzała tyłki objadając się sałatkami itp. Efekty .... szron na czapce, jednak pogoda przypominiała bardziej Wielkanoc niż Świeta Bożego Narodzenia :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.