boozy Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 Wczoraj jak zwykle łowiłem na starorzeczu w Poznaniu. Tym razem krótko, bo od 16.30 do 20.30. Wyniki też takie sobie - jeden średni leszczyk ok. 35 cm i sześć mniejszych od 20 do 25 cm. Oprócz tego dwie płotki dłoniówki po 15 cm. Z kolei nieźle na tym łowisku było tydzień temu, kiedy to udało się wyciągnąć lina 37 cm i kilka płoci 25 cm. W piątek znów jadę
tomek1 Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 Posiedziałem do 21, ale bez brań Optymizm za to rośnie. Wystarczył jeden ciepły i słoneczny dzień i od razu mnóstwo spławów karpi (na płytkiej wodzie 0,5- 1 m) i duży ruch drobnicy. Weekend zapowiada się interesująco
artech Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 Nareszcie miałem trochę wolnego aby wybrać się na rybki. Rano cholernie nie chciało mi się wstawać, ale wiedziałem że jak nie pojadę to będę żałował No i na pewno bym żałował, pogoda piękna a i "moja" rzeczka, do tej pory skąpa, dziś obdarowała mnie pięknymi rybkami. Na początek poprawiłem swój pstrągowy rekord o całe 3,5 cm: Bardzo gruby był ten pstrążek i zaokrąglony tak że kształtem jazia przypominał Następnie na miejscówce gdzie w zeszłym tygodniu miałem wyjście ładnego pstrąga udało mi się dostać drugiego pstrąga 29 cm: A gdy już wracałem do samochodu postanowiłem jaszcze raz obłowić miejscówkę gdzie złowiłem drugą rybę i się opłaciło trzeci pstrążek miał równe 30 cm Rzadko zdarza się złowić dwa pstrągi z jednego miejsca, ale się zdarza Szczęśliwa miejscówka:
tomek1 Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 rzeczka, do tej pory skąpa, dziś obdarowała mnie pięknymi rybkami Ładne ryby, ładne zdjęcia. Gratulejszyn
artech Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzięki. To było to czego potrzebowałem - pierwsze wymiarowe ryby w tym sezonie Bo już chciałem się poddać i odpuścić pstrągowanie
madi Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 Aż mi gul skacze super rybki, super fotki, po prostu extra Pozdr madi
kisux Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 no artech zagrał w "przygarnij kropka" - kurcze za młodzieńczych lat łowiliśmy takie na kij od leszczyny - zamiast żyłki nić - a na chaczyku to co na polu latało - jętki, muszki !!!
erazm Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 W piątek 13 byłem na rybkach. Złapałem karpia 36 cm i dwa leszcze. Łowiłem na drgającą szczytówkę + koszyczek.
Gość VooDoo Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Po 2 fotce tomczo , aż przysięgłem sobie że jutro musze isc na rybki od 4 do 13 i zlowić takie jak on
P Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja wlasnie wrocilem znad Wisly Hmmm nie spodziewalem sie jakis efektow i ich nie bylo Raptem jedna ryba ktora po kilku sekundach holu sie spiela - duza nie byla Niemniej jednak cos grochem sie zainteresowalo a ze podrzucilem jeszcze to moze nastepnym razem bedzie lepiej Na dodatek lapalem tylko na splawik a poki co woda jest odrobine za wysoka i ciezko bylo poprowadzic zetsaw tak jak bym chcial W niedziele ponowne uderzenie tym razem juz ze splawikiem i DS Wtedy moze bedzie lepiej Pozdr
Lary Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Tomczo a gdzie tak połowiłeś jeśli można wiedzieć
ESSOX Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Artech piękne pstrągi . Gratulacje . Ja dzisiaj byłem na 2 wędki (DS i lekka przystaweczka na spławik ) na rzece i tylko jeden ładny okoń na czerwonego na spławik . Na DS ani puknięcia . Ale za dużo wziąłem gratów i łowiłem nie tam gdzie chciałbym tylko tam gdzie łatwo było podjechać autem. No i wiatr się zerwał i przeszkadzał , no i dzisiaj piątek 13 to dlatego tak cienko Może jutro się odkuję .
dzienciol Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj polawialem w Dobrzechowie k. Strzyzowa od 12 do 19. Trzy plotki po 20 cm, a kolega metr ode mnie 9 karpikow i 5 plotek. Lowilismy na to samo i tak samo. Gdzie tu sprawiedliwosc? Wiecej go na ryby nie zabiore!!! Tzn. jutro tez jedziemy i wtedy zobacze co z nim. Jak dalej bedzie sie popisywal, to na butach bedzie dymal na rybki!!!
keri Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 artech, jednak warto sie nie poddawac. Gratulacje. Ja jakos w ostatnich dniach smigam nad wodę jako widz i widze tylko płocie ale płocie po 35-40cm. Troche sie na nie napaliłem ale miejscówki są zajęte 24h na dobe. Gratuluje wszystkim łowiącym jakies rybki. O to chodzi
tomczo Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Lary, Te fotki maja sie do postu na 101 stronie. Rybki zlowione na Turawie. No i musze sie z Toba zgodzic pinka najlepsza Bylo fajnie i w najblizszym czasie planuje kolejny wypad Pozdrawiam.
chomik Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Wczoraj bylem z kolega na Długim woda az sie gotuje.Milo bylo polowic na bacika http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/628879e580ae406a.html
Łukasz789 Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 chomik gratulje my z ojcem jedziemyjutro an zawody ( mam nadzieje że wtych zawodach przelamiemy zła passe) a później znowu na Bialkę.O efektach anpewno napisze.
Gość VooDoo Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Witam własnie wróciłem z wyprawy z nad kozłowej górze , o to wyniki Karp znajomego mój karp ogólnie
Patryk Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Gratulacje połowu może napiszesz na co rybki brały? Pozdrawiam
Roland Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Pare pukniec, zero ryb Znowu wyjazd bez wiekszego przygotowania, splawiki male gdzies zginely. Nie wiem co ja z nimi zrobilem. Ogolnie u mnie jeszcze cieniutenko, jutro zamiast z wedka ide z aparatem
sokolik04 Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 witam. totalne zero 6 rana do 15 00 tylko 3 brania na 8 stanowisk. co się dzieje
Gość lin Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Widze że nie jestem sam na bezrybiu. Dziś byłem o 7 rano na łowisku, nęciłem moją super bombą jak zwykle, powinny wchodzić leszcze (spore) wzdręgi, płocie. Nie mniałem ani jednego skubnięcia tych ryb. Złowiłem tylko dwie ukleje.... To przez zimne noce, musimy poczekać aż w nocy zrobi się cieplej, przed świętami jak było w dzien tak samo jak w nocy ryby pięknie brały
maryaChi Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Dzis ja otworzylem sezon. Godzinka na swieżym powietrzu z DSem i spławiczkiem. Brań brak, ryb brak. Lowisko jednak juz zyje - pare szczupaczkowych splawow. Odliczanie do 1szego maja rozpoczęte. Jutro pojade na dluzej - moze zlowie pierwsza rybke w sezonie ;] Pozdro.
tomek1 Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Dziś zaliczyłem najdłuższy wyjazd w tym roku. Od wczesnego ranka do południa karpiowa zasiadka ZERO. Potem pierwszy wypad na Goczałkowickie i co? Kolejne ZERO. Jedyne co pozostało to podziwianie widoków budzącego się do życia jeziora
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.