Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U mnie jak na razie kiepsko, sama drobnica, ale przynajmniej odpoczynek przyjemny :grin:

Wczorajsze popołudnie i wieczor spędziłem nad pewnym leśnym zbiorniku, miały być karasie i liny, a były 10cm płotki :neutral:

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj az 2 płotki.

Nie zdradze łowiska i nie zdradze na co łowiłem :lol::wink:

Ale i tak wrocilem z dobrym humorem, jeszcze jak włosi (czyt. pedzie) dzisiaj odpadną bede naprawde zadowolony :cool:

Napisano

ja dziś byłem ze spiningiem... było całkiem całkiem ... ale brały same małe Złapałem 4 i jeden mi się spiął 2 dłoniaki 2 takie szczupaczki po około 35 cm.. dzieci .. dostały po buziaku i wróciły do wody jutro takze jade może dziadków i rodziców zawołają to bedzie fajnie ... :)

Fotki

FOTKA 1

FOTKA 2

FOTKA 3

FOTKA 4

FOTKA 5

Napisano

niedawno wrocilem

Bylem nad Wisla

co jakis czas walniecie na powierzchnie wody ale mi nie udalo sie nic ustrzelic

bylem z kolega on tez nic, a na widoku stal wedkarz na glowce w woderach,. tez nic

przeszedlem na plytka zatoczke, w pewnej chwili na tafle wody jak cos nie przy...... ,na wodzie gejzer, albo Bobr albo gigant Szczupiec

Napisano

Ja także wieczorkiem z kolegą wyskoczyłem "pobiczować" wode ;-). U mnie jeden szczupaczek spią się, a kolega ładnego 40-staka.. ;-) ( ja pozuje do zdjęcia :) )

d864467871d5daabm.jpg

9d1c86a854983c75m.jpg

Napisano

Może ten temat zainteresuje tych którzy wybrali sie na ryby na dłużej. Jak plus dwóch znajomych byliśmy trzy dni nad Odrą. W sumie 15 jazi po 1-1,5kg dwa leszcze i około 40płoci. Pogoda dopisała (noc -4C) :lol::cool: ale efekty niezłe.

Gość wobler129
Napisano

U mnie 1 maj i około 4 rano leszcz 58cm. Kolega miał 43cm. i 46cm. Dziś była powtórka i jeden leszcz kolegi - 50cm :cool:

Na zasiadkach zjawialiśmy się jeszcze, gdy było ciemno o 3 w nocy. Na kładce pozawijani w śpiwory i czekamy na brania :lol::lol::lol:

Gość wobler129
Napisano

Więc nie tylko ja czułem się jak na... :mrgreen: Dzisiejszej nocy byłem już przygotowany - kalesony 3 pary spodni, 3 bluzy zimowa kurtka, czapka na uszy i skórzane rękawiczki :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Mimo to w stopy - na których miałem wełniane skarpetki - było zimno i musiałem mieć śpiworek :lol::lol::lol:

Napisano
Więc nie tylko ja czułem się jak na... :mrgreen: Dzisiejszej nocy byłem już przygotowany - kalesony 3 pary spodni, 3 bluzy zimowa kurtka, czapka na uszy i skórzane rękawiczki :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Mimo to w stopy - na których miałem wełniane skarpetki - było zimno i musiałem mieć śpiworek :lol::lol::lol:

Zimno Ci Macku bo nie spinningujesz :cool::lol: Jak bys sie ruszal by Ci tylko zamarzly palce i paluszki od nog...mowie z doswiadczenia :cool::grin:

Pozdrawiam

Napisano

Haaaaaaa ja też miałam na sobie męskie kalesony Bosche jak w tym można chodzić, wolę stringi :mrgreen:

A tak na poważnie, mimo iż wolnego długiego weekendu u mnie niet, to zimno było masakrycznie i nawet, jak bawiła się tylko drobnica, to te dni uważam za udane :twisted: Zawsze czekam z niecierpliwością na wyprawę, może jutro coś się zawiesi na haku, może nie, ale będę próbować ile się da. Póki co większość nocek spędzam w sieci (jeszcze kilka dni i będę wolna) w poszukiwaniu patentów i patencików, żeby rybkę do stołu zaprosić. Zobaczymy co z tego wyjdzie......... do niedzieli daleko, a może się pochwalę :roll:

Pozwodzenia życzę :!:

Napisano

Co za przedwczesny temat? Słyszałem że w PL długi weekend majowy ma w tym roku 9 dni - więc tak naprawdę niedawno się zaczał dopiero i jest w pełni :) Ja nie mam długiego weekendu - mimo że mieć powinienem bo 7 maja w IRL jest ustawowo wolny od pracy - ale ja akurat ten weekend - i sobotę, i niedzielę i nawet wolny dla innych poniedziałek idę do pracy - no ale mają się wydarzyć wielkie rzeczy i szczerze powiem że cieszę się z tego, a że lubię swoją pracę to nie narzekam a wręcz się cieszę że coś ciekawego będzie się działo. Pozdrowienia dla wszystkich tych, którzy nie lubią swojej pracy i zapłakali by się na amen na moim miejscu :lol:

Napisano

Nie dziś, ale 1-go maja pierwszy raz w życiu łowiłem ryby. W Łodzi, na Krzywiu. Tłumy ludzi. Nie było gdzie spinningować, bo wszędzie siedzieli z żywymi rybkami na przynętę. Ja nic nie złowiłem, tylko się namachałem i chyba poza moim nauczycielem nikt nie złowił wymiarowego szczupaka - 52cm. Stanął w miejscu, gdzie nikt nie chciał usiąść i z niego obrzucał prawie cały staw. Efekt, to cztery małe i jeden wymiarowy. Obfotografowany i uwolniony.

Napisano
a kolega ładnego 40-staka..

Patryk, pozwoliłem sobie przerobić twojego posta :wink: Takie piekne ryby trzeba pokazywać wszystkim a nie ukrywać pod linkami :wink::mrgreen:

Gratuluj koledze, okoń marzenie :razz:

Napisano
Ja także wieczorkiem z kolegą wyskoczyłem "pobiczować" wode ;-). U mnie jeden szczupaczek spią się, a kolega ładnego 40-staka.. ;-) ( ja pozuje do zdjęcia :) )

Obrazek

Obrazek

Wow Patryk, gratuluje garbusa ! Na co sie skusil?

Napisano
madi napisał/a:

wolę stringi :mrgreen:

Już Cię lubię!! :lol: :lol:

Fajnie, ja Ciebie też lubię :wink:

w PL długi weekend majowy ma w tym roku 9 dni

No tak, tylko gorzej z tymi co idą w piątek, sobotę do pracy :roll: współczuję :mrgreen: Tomaszek Tobie też :wink:

Miałam być na rybach dziś i jakoś nie jestem :evil: Może coś się jeszcze zmieni, bo mnie nosi :???:

A to wszystko przez : Jak dziś było na rybach? - Gratuluję :mrgreen:

Napisano
madi napisał/a:

Fajnie, ja Ciebie też lubię

Tylko bez szaleństw, bo za Magnumem jeszcze stoi prokurator :wink::lol: :lol: :lol:

Tomek przecież nie napisałam, że Go kocham........... :roll:

Ciebie też lubię :mrgreen:

Napisano

Pewnie, że nieletni jesteś i dlatego pilnuje prokurator, żeby jakaś pedoflika nie zrobiła Ci kuku :mrgreen:

Napisano
Co za przedwczesny temat? Słyszałem że w PL długi weekend majowy ma w tym roku 9 dni - więc tak naprawdę niedawno się zaczał dopiero i jest w pełni
Niby tak ale niektórm ten wekend kończy się wcześniej niestety :cry:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.