Skocz do zawartości
tokarex pontony

Gdzie pomoczyć kija w okolicy Szczecina.

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

Witam, przyznam się, że nie posiadam karty wędkarskiej ani innych papierów na łowienie. Chciałbym z kolegą wyskoczyć na ryby gdzieś, gdzie nas nie ścigną za wędkowanie. Wiem, że tak nie można (bez papierów), ale może ktoś poleci jakieś miejsce gdzie spokojnie można powędkować - nawet nie koniecznie coś złapać - chodzi o takie wyciszenie sie z wędką :) (nawet jeśli coś byśmy złowili - w co wątpię - to wypuścilibyśmy z powrotem do wody).

Ps. Dysponujemy samochodem więc jesteśmy skłonni dojechać w obrębie ok. 60 km nad spokojne (bez sprawdzających papiery) jeziorko.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
nie posiadam karty wędkarskiej ani innych papierów na łowienie. Chciałbym z kolegą wyskoczyć na ryby gdzieś, gdzie nas nie ścigną za wędkowanie.

:shock::shock::shock:

gdzie moderatorzy :?:

No chłopie nie przesadzaj..... na takim porządnym forum o takie rzeczy pytasz??

łowiska prywatne tylko i wyłącznie, choć nie wiem czy niektóre nie wymagają karty.

Gość Anonymous
Napisano

Dobra, zlinczujcie mnie. Myślałem, że coś się dowiem. A nie majekiegoś komercyjnego jeziorka gdzie np. płaci się jakąś opłatę - powiedzmy za 1 dzień i można wędkować? Czy w takim wypadku też jest potrzebna karta.

Ps. Jak długo się wyrabia kartę wędkarską i gdzie w Szczecinie to zrobić? I jaki jest tego koszt?

Gość Anonymous
Napisano

Pomoże mi w znalezieniu zbiornika gdzie sie płaci i można łowić, czy w zrobieniu karty? Chodzi mi o to czy można gdzieś zapłacić za wędkowanie i spokojnie stać z tą wędką.

Napisano
Pomoże mi w znalezieniu zbiornika gdzie sie płaci i można łowić, czy w zrobieniu karty?

Napewno i w tym i w tym :wink:

Gość Anonymous
Napisano

No ale może wy mi powiecie czy na zbiornikach komercyjnych trzeba mieć kartę wedkarską czy coś takiego?

Napisano
No chłopie nie przesadzaj..... na takim porządnym forum o takie rzeczy pytasz??

W sumie to dobrze że pyta ,i w zasadzie bez karty łowić możesz na wielu wodach ,oczywiście opłacając pozwolenie .
Gość Anonymous
Napisano

No właśnie najchętniej na takich wodach bym łowił. tylko czy są takie w w okolicy Szczecina. I jakiego rzędu są to opłaty za 1 dzień i ile wczesniej trzeba to opłacać i gdzie.

Ps. Wiem, że pisze jak dziecko - 1000 pytań do...:P

Napisano
Pomoże mi w znalezieniu zbiornika gdzie sie płaci i można łowić, czy w zrobieniu karty? Chodzi mi o to czy można gdzieś zapłacić za wędkowanie i spokojnie stać z tą wędką.

no raczej w znalezieniu zbiornika, zrobić kartę musisz sam :lol:

Napisano

PZW w Szczecinie jest na ul. Mickiewicza i tam sie dowiesz wszystkiego o wyrobieniu karty i o skladkach. a Lowiska komercyjne masz np w Jezierzycach to jest zaraz kolo Szczecina. Dalej Jarosławki kolo Goleniowa( dobre łowisko karpiowe) podobno jest tez w miejscowosci Osuch kolo Gryfina ale nigdy tam nie bylem i nie wiem. Poza tym nie wiem czy w tym okresie lowiska komercyjne sa otwarte

Napisano

hihi dobre pytanie..

W Szczecinie i okolicach możesz sobie spokojnie połowic w wielu miejscach.. bez karty wędkarskiej...

mamy wiele przecież wody:)

..chociażby jezioro Dąbie - wody SUM-owskie (Szczeciński Urząd Morski)..

idziesz do urzędu wykupujesz pozwolenie ok 60zł (jest i ze zniżką dla studentów) i możesz łowć cały rok.. na wszystkich wodach morskich: zalew, morze, odra od mostu długiego w lewo(patrząc z centrum).. i szereg kanałów.

pozdrawiam

Napisano

Generalnie jeśli chodzi o wody PZW to jest nagonka na kłusowników. Wprowadzono nowy przepis nawet który zabrania dociążania w metodzie bocznego troku ciężarem (jak dobrze pamiętam) więcej niż 20 gramów. No i łowienia metodą "szarpaka" - tylko problem jest w tym, że nie ma opiwanej tej metody więc różnie to może być z strażnikami :/ to tyle jeśli chodzi o wody PZW ;)

(wiadomość o przepisie zaczerpnięta z Wędkarza Polskiego - Luty '08)

Napisano
hihi dobre pytanie..

W Szczecinie i okolicach możesz sobie spokojnie połowic w wielu miejscach.. bez karty wędkarskiej...

mamy wiele przecież wody:)

..chociażby jezioro Dąbie - wody SUM-owskie (Szczeciński Urząd Morski)..

idziesz do urzędu wykupujesz pozwolenie ok 60zł (jest i ze zniżką dla studentów) i możesz łowć cały rok.. na wszystkich wodach morskich: zalew, morze, odra od mostu długiego w lewo(patrząc z centrum).. i szereg kanałów.

pozdrawiam

wydaje mi sie że mimo ze to nie sa wody PZW to karta wędkarska jest potrzebna. Przynajmniej w przypadku kontroli PSR lub policji ale nie jestem pewien na 100%.

Wg mnie to jest jak jazdza samochodem po autostradzie. za autostradę płacisz osobno właścicielowi odcinka ale mimo to prawo jazdy musisz posiadać.

Napisano

wydaje mi sie że mimo ze to nie sa wody PZW to karta wędkarska jest potrzebna.

to źle ci się wydaje :razz:

Przynajmniej w przypadku kontroli PSR lub policji ale nie jestem pewien na 100%.

ja jestem pewien na 100% - łowię tam barzo często :cool:

Wg mnie to jest jak jazdza samochodem po autostradzie. za autostradę płacisz osobno właścicielowi odcinka ale mimo to prawo jazdy musisz posiadać.

naprawde fajne porównanie :wink:

...aaa jedno powinno się mieć: dowód osobisty.. bo sprawdzają czy ten na pozwoleniu SUM-owskim to ty :lol:

pozdrowionka

Napisano

Supersobi

mógłbyś podać jakieś konkretne informacje na temat dostępnych wód w SUMie

w pzw nie będę kupował znaczków ale na SUMa bym jeszcze coś wyskrobał :D bo cena przystępna

jeżeli będzie można dostać sie do kilku łowisk w ramach komunikacji miejskiej to już jestem za :D

Napisano

dobra to może do wszystkich czy ktoś może mi polecić godne uwagi miejscówki do wędkowania na terenie szczecina należące do SUMa

może ktoś tam łapie ?

będę wdzięczny za każdą odpowiedź :mrgreen:

Napisano

hejka:)własnie wróciłem od babci..

co do łowienia na Dąbiu jest przyjemnie.. ale trzeba mieć łódkę najlepiej

bulwar śląski ..za mostem portowym

nad odrą masz kawałek miejsca... od trasy zamkowej oczywiście:)

• 7 months later...
Napisano

Witam. Chodzi mi o wody sumowskie w okolicach szczecina - najlepiej takie gdzie mozna dojechac komunikacja miejska ;) Wczoraj bylem ze spiningiem w okolicach mostu dlugiego 2 godziny rzucania, nawet brania. Mam pytanie co tutaj mozna polowic?Od tutejszego wedkarza dowiedzialem się ze sandacza i suma ale to pozna jesienia. Co jest jeszcze godnego uwagi ? Jakies dobre miejscowki do spiningowania od mostu dlugiego w strone portu? ( wody sumowskie )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.