Skocz do zawartości
Dragon

Propozycja wiosennego spotkania Ślązaków

Gofer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
PRZECZYCE

Ładnie mi to 20 ha wody :mrgreen:

osobiście od Przeczyc wolałbym Poraj, ale jak już mają być Przeczyce to od Tuliszowa, lub na płytkiej wodzie w Boguchwałowicach. Z tym, że samochodzik zaprakowany na drodze, namiociki bez podlogi i bez ognisk :wink: Grill też jest gitara, a do samochodów nie trzeba będzie chodzić bo Andi wezmie duży stolik :wink::lol:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 333
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

To się sprawa doprecyzowała

Przeczyce :mrgreen: proszę wybrać miejsce dokładnie !!!! gdzie !!!!

Pamiętajcie że może być TŁOK bo to oblegana woda ale damy rade.

Jest fajne miejsce pomiędzy polem namiotowym a rybaczówką jakieś 200-300m

I teren od małej tamy do rybaczówki poprzecinany pomostami.

Jedyny mankament to spora ilość domków kempingowych a co za tym idzie wędkarzy :evil: czyli tłok.

Jak z rybami to nie wiem bo na Przeczyce śmigam tylko jesieniom na sandała.

Liczę na pomoc w poskładaniu sprzętu na białoryb i że podzielicie się przynętami zanętami bo w tym temacie jestem TOTALNY dyletant :oops:

Napisano

Przeczyce=430,7 ha. wody

możemy siąść na polu namiotowym, auta za plecami, kupa placu no i wychodki są porostawiane :mrgreen: na drugi tydzień jadę tam z Hołkiem to się zorientuje jaka jest tam sytuacja i co w trawie piszczy :grin:

Napisano
Gofer jak daleko od stanowisk będą stały auta?

Od Tuliszowa jest ok, w najgorszym wypadku 50 m. od stanowiska, będą na widoku.

Napisano

Białoryb to standart :mrgreen: Glównie leszczyki i płotki. Swojego czasu polapalem tam pięknych linów, ale to był jeden jedyny raz :oops: Karpie i amury też oczywiście są i podobno calkiem przyjemnych rozmiarów, dlatego zamierzam przez te trzy dni chłonąć wiedzę od bardziej doświadczonych kolegów :mrgreen: jeszcze będziecie mieli mnie dość :lol:

Mowa jest o rybaczówce sosnowieckiej, czy bytomskiej ?

Napisano

Kto jedzie tydzień wcześniej rozwinąć biało-czerwone taśmy :?: rezerwacja :mrgreen:

I zrobić jakieś ekstra nęcenie :?:

Jestem zielony w połowach bialorybu więc poduczycie mnie troszkę i poratujecie tymi paprajstwami na HACZYK :?:

Wjazd na pole namiotowe jest płatny :?:

Napisano

w sezonie tak, ale ceny nie są wygórowane, jakę tam na drugi tydzień w czwartek to dam znać co i jak :grin:

Napisano

w sezonie tak, ale ceny nie są wygórowane, jakę tam na drugi tydzień w czwartek to dam znać co i jak :grin:

Czyli 30.04? można Was odwiedzić ? :lol:

Napisano

Jesli o mnie chodzi to Przeczyce mogą być. Nie znam tego zbiornika bo od niedawna łowię.

Kiedyś musi być ten pierwszy raz na tą wodą. Od której godziny będzie sprawdzana obecność?? :lol:

Postaram się być dłużej niż jeden dzień.

Napisano
Jesli o mnie chodzi to Przeczyce mogą być. Nie znam tego zbiornika bo od niedawna łowię.

Kiedyś musi być ten pierwszy raz na tą wodą. Od której godziny będzie sprawdzana obecność?? :lol:

Postaram się być dłużej niż jeden dzień.

W piątek o 18 :smile:

Napisano
Piotr będziemy tam na majówce (ja, Andi i Hołek), więc po powrocie ustalimy dokładną lokalizację spotkania.

z której strony będziecie?

może bym was odwiedził :wink:

Napisano

Andi potwierdził moje przypuszczenia, siadamy od dziś, na polu namiotowym w Tuliszowie. Odwiedziny mile widziane.

Napisano

Miejsce sprawdzone, siadamy na polu namiotowym od strony Tuliszowa, koszt od łebka wychodzi jakieś 10 zeta.

Napisano
Miejsce sprawdzone, siadamy na polu namiotowym od strony Tuliszowa, koszt od łebka wychodzi jakieś 10 zeta.

Andi jak zwykle się rozpisał :lol:

napisz jak było , co złowiliście ile tam miejsca do biesiady.

wszyscy się zmieszczą?

dużo ludzi tam się kręci?

można rozbić namiot ?

jak daleko do wozu etc.

Andi wysil się trochę leniu jeden :wink::mrgreen:

Napisano

Trzeba dodać, że efekt majówki to:

- jeden kroczek

- cztery jazie

- dwa leszcze

- jeden węgorz

Jeden leszcz skończył na grillu, reszta wróciła do wody i ma się dobrze.

Miejsca mnóstwo, auta przy tyłku, namioty bez problemu, było świetnie.

Napisano
Trzeba dodać, że efekt majówki to:

- jeden kroczek

- cztery jazie

- dwa leszcze

- jeden węgorz

Jeden leszcz skończył na grillu, reszta wróciła do wody i ma się dobrze.

Miejsca mnóstwo, auta przy tyłku, namioty bez problemu, było świetnie.

wybierałem się do was 1 maja.

niestety jakieś chorubsko mnie zmogło .

chyba świńska grypa. :lol:

zaliczyłem weekend majowy w łóżku i trzyma mnie do dzisiaj.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.