Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Siemanko,

Zasadniczo rzadko to forum odwiedzam (jakoś tu tłoczno.. i trąci zanętą od spławikowców-bez urazy :grin: )

Z Torunia jestem (Skarpa), za kleniojaziem, bolkiem i okoniem biczuję Wisłę od Nieszawy po Stary Toruń, na ogół ze średnimi rezultatami. Szukam też okoni w pobliskich jeziorach, również bez sukcesów (niestety z braku łódki skazany jestem na brzeg).

Sporadycznie troć, czasem szczupak i sandał, w planach pstrąg...

Chętnie bym poznał jakieś nowe miejscówki, służę również swoimi doświadczeniami.

Do zobaczenia nad wodą i połamania!

Napisano
  Cytat
trąci zanętą od spławikowców-bez urazy :grin: )

O wypraszam sobie :razz:

Witaj pafcio0

Też jestem z Torunia, konkretnie Rubinkowo 1 także po sąsiedzku. Podobnie jak Ty chodzę nad Wisłę. Sandacz, szczupak, boleń... za kleniem i jaziem nie próbowałem, ale w tym roku mam taki plan. Obecnie chodzę po Drwęcy za trocią (nawet jutro uderzam). Trza by się kiedyś zgadać na jakiś wypadzik.

Napisano

Na Drwęcy w Złotorii w poniedziałek byłem (piękna pogoda była, to wróciłem do Torunia wzdłuż Wisły). Oczywiście bez wyników, ale warto było.

Jeśli chodzi o Wiślanego klenia i jazia, to na "moim" odcinku Złotoria-Winnica raczej bryndza, pojedyncze rybki.

Ciekawiej wygląda natomiast długa opaska w Osieku. Wygląda sandaczowo (tylko na sandała sprzętu nie mam). Tam miałem wyniki (także bolki). W tym sezonie planuję dokładniej poznać te okolice.

Cytat
Trza by się kiedyś zgadać na jakiś wypadzik.

Jestem za.

Napisano

Wiem, ale to informacja nie z tego roku, że swego czasu łapali sporo kleni na tej opasce. Ja w tym roku byłem tam z tym, że za sandaczem. Efektów nie miałem. No ale po jednym wypadzie nie można oceniać. Jeśli chodzi o złotorię i winnicę to słyszałem, że na winnicy jakieś klenie częściej się trafiają niż bliżej rubinkowa, ale ile w tym prawdy...

A miałeś jakieś efekty w okolicach oczyszczalni na bydgoskim ?

Napisano

Pablotor kolo oczyszczalni jest kilka ciekawych miejscowek ale to zalezy od roku jak sie prad wody uklada

Jakies 2 lata temu i wczesniej mialem bardzo dobre informacje o tym odcinku od zapalonego spiningisty

Nie wiem czy nadal ten odcinek Wisly nadal okupuja pewni spece (byl gosc co w srodku nocy lazil po Wisle w spodniobutach tak dobrze ja znal) nie musze dodawac ze lapalo duzo i duze :twisted:

Klenie i jazie jesli woda wyraznie w tym rejonie plynie sa a i sandacz nie jest przypadkiem

Co do Osieka opaska piekna jednak wyniki mialem tam dosc slabe bo i od przypadku do przypadku tam bywam

Ja wole Wisle w Toruniu ale gdzie dokladnie to lepiej nie pisac bo malo ludzi tam chodzi :twisted: Klenie i jazie sa gorze z drapieznikami :cool:

Napisano

Ja na osieckiej opasce bywam czasami i ani nie wróciłem bez ryby (tzn ryby w wodzie zostały rzecz jasna :wink: ), stąd moja pozytywna opinia. Nieco powyżej opaski jest wyspa. Jak bodajże 4 lata temu był bardzo niski stan wody, można było wejść na nią suchą nogą. Odsłoniło się wtedy kilka dołków, w których siedziało mnóstwo okoni. Nie tylko mikrusów. Była zabawa.

Przy oczyszczalni byłem akurat przy bardzo wysokich stanach, łowiło się ciężko, wyniki kiepskie. W tym roku nadrobię.

Cytat
Ja wole Wisle w Toruniu ale gdzie dokladnie to lepiej nie pisac bo malo ludzi tam chodzi

O! Są jeszcze takie miejsca? :lol:

Napisano

Wiem gdzie jest ta wyspa

Ja tej opaski rozgryzc nie moglem za dobrze

Ale stanowi wyzwanie :twisted:

Sa takie miejsca az dziwne ale sa gdzie jest sporo mniej ludzi niz na Winnicy czy okolicach Rubinkowa :twisted:

Polazcie i poszukajcie bo najlepsze sa tam gdzie "diabel mowi dobranoc" :lol:

Napisano

a powiedzcie mi... klenie i jazie łapiecie o zmroku i w nocy ?

Szczerze mówiąc nie wiem gdzie w Toruniu można znaleźć jeszcze jakieś mało wydeptane ścieżki... chyba że gdzieś po drugiej stronie a tam rzadko bywam.

Napisano

Nocnego łowienia (jeszcze) nie zasmakowałem.

W minionym sezonie zrobiłem sobie parę wycieczek "na drugą stronę". Spodobały mi się okolice Nieszawek. Wisła obdarzyła mnie ładnymi okoniami (w tym 35cm - wiślany rekord). Naprzeciw Winnicy byłem raz, wróciłem o kiju (choć miejscówki ładne, zwłaszcza obiecująca klatka opodal mostu kolejowego.

Natomiast nie zapomnę jednej wyprawy. Pojechałem PKP do stacji Cierpice, skąd wzdłuż Zielonki (myślałem - może pstrunżek? A guzik, rzeczka prawie wyschnięta była) postanowiłem dojść do Wisły. Po 3 godzinach błądzenia (głupi, kompasu nie wziąłem) znalazłem Wisłę :)

Dzika i piękna... (bo bez dobrego dojazdu). Kilka ryb, kilka ładnych wyjść, wkąpanie pod zarwaną burtą i błądzenie w dwumetrowych pokrzywo-chaszczach. Następnym razem wezmę jakąś maczetę. No i oczywiście nie mogłem znad brzegu się wydostać, bo pas zarośniętych starorzeczy ciągnął się w nieskończoność :)

Wyprawa na cały dzień, w tym sezonie replay :cool:

Napisano

Witam,

Klatka kolo mostu kolejowego jest lipna (jesli chodzi o ta od strony osrodka kajakarzy)

Ladnych kilka lat temu bywaly tam przy wiekszym poziomie wody ladne ryby - teraz jest lipa - plytko i totalne zastoisko

Jesli juz szukac tam drapieznika to od strony osrodka kajakarzy przy tworzacym sie tam "jezorze" z piachu

Co do okolic oczyszczalni sciekow to ludziki lapia tam na spining klenie i jazie w nocy (przynajmniej o takich wiem)

Moze za dnia tez ktos tam probuje

Miejscowki bywaja tam ciekawe ale zalezy to od ukladu wody na Wisle

Ja akurat jazie i klenie to przede wszystkim przystaweczka

Na spining mimo wszystko czasami poprobuje ale wyniki przy tym co prezentowal moj kolega to mizeria

Jesli chcecie cisze i spokoj a takze duze ryby to polecam czerniewice

I mozna dojechac tam samochodem :twisted:

• 2 months later...
Napisano

Wypadł mi niezawodny kumpel na nocne wyprawy nad Wisłę. Zmienił pracę i teraz marzy o rybach za kierownicą..

Szukam ekipy, do której chętnie dołączyłbym bo samemu wyjazdy na noc to kicha.

Parę słów o mnie:

Tylko BIG-GAME i gdzieś mam nokill.Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Witam,

Moze ma ktos ochote na spiningowy wypad nad Wisle dzis tj 04.06.2009?

Wypad wieczorno - nocny :twisted:

W programie lapanie wieczornych okonio-kleni a takze nocne sandaczowanie :lol:

Jesli tak poprosze o priv

Na wiadomosci (najlepiej z numerem telefonu) czekam do 17 :cool:

Pozdr

Napisano

Witam

Jestem przejazdem w Toruniu i chciałbym gdzieś wyskoczyć na wisłę w poszukiwaniu klenia/bolenia/jazia ewentualnie jakiś okoń najbardziej pasowałyby mi jakieś ostrogi/odcinki z kamienistym dnem itp.

Moglibyście polecić jakiś odcinek metoda którą będę poławiał to mucha :) więc fajnie by było gdyby była możliwość brodzenia.

Za wszelkie informacje wielkie dzięki.

Pozdrawiam Serdecznie

Napisano

Moge Ci pokazac taki kawalek Wisly z bardzo fajnym przelewem

Przydaly by ci sie jednak wodery do brodzenia :smile:

Napisz na priv i sie ugadamy

• 3 months later...
Napisano

Siedzę przy kompie, z nudów patrzę przez okno-pogoda po psie...hmm a może to już czas na wieczorny wypadzik na miętusa?

Jest ktoś chetny z mojego rejonu na rekonesans?

Na Wisełkę oczywiście.

• 7 months later...
Napisano

Witam

szukam kompana z Włocławka na wypad na rybki. MOŻE będzie miał jakiś pomysł na jeziorko i zapolowanie na lina.Pozdrawiam kontakt na pocztę :)

Napisano
  Cytat
Witam

szukam kompana z Włocławka na wypad na rybki. MOŻE będzie miał jakiś pomysł na jeziorko i zapolowanie na lina.Pozdrawiam kontakt na pocztę :)

Zaproponował bym spining na Wiśle ale nie wiem czy łowisz ta metodą ;)
Napisano

lawdzoj82 słabo mi to idzie ale lubię wyzwania :). W czwartek przespacerowałem przekop od mostu do materaca i nic , obrotówka, wahadłówka, guma .W jednym miejscu przy samej opasce coś ganiało i to sporego ale żadnego pobicia nic :( Może ja nie potrafię łapać :) .Na materacu widziałem 5 gości którzy czesali wode na bank w poszukiwaniu suma choć to nie wczas :) Pozdrawiam