Christos Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Może ktoś poleci jakieś łowiska w okolicach Radomia bogate w rybkę? Może być tak do 50-60 km od Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek222 Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 witam w naszy rejonie to ci ciezko bedzie cos znajsc proponuje domaniow ale nie licz na jakies okazy wieksza ryba sporadycznie podchodzi do brzegu lub radomka w mniszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_wwa Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Cześć. Swego czasu trochę jeździłem w okolicach Radomia. Moje ulubione łowisko to Radomka, w okolicach Gorynia. Płynie sobie malowniczo przez łąki i pola, ludzi nie ma. Można zapolować na zębatego, ładne okonie, klenie i bolenie. Jest na niej kilka progów spiętrzających. Żal tylko czasem jak chamy z siatą idą ze wsi... no i jak przyjadę niby wędkarze co biorą nawet 30 cm szczupaczki. Moje ulubione przynęty tam - to srebrna obrotówka Effzeta, dobre były swego czasu blaszki Daiwa Pjeus (jakoś tak się to pisało - taka wąska wahadłówka). Na okonie dobre były czarny twister dość duży z zielona główką fluo, i białe małe ripperki. Rzeka jest czysto dziewicza. I naprawdę jest czysta. To nie jest ten ściek co kiedyś. Z białych rybek są leszcze, płocie, krąpie, ukleje, świnki... Podobno są tez sumy - nie złowiłem żadnego. W okolicach Radomia dobre jest tez ujście Radomki do Wisły w Kłodzie (Ryczywół), główki w Ryczywole, Magnuszewie (Latków) itp. Tam na białoryb głównie kukurydza i białe i czerwone. W Latkowie na główkach na okonie była niezastąpiona mała obrotówka ciemno zielona. No i białe ripperki z pomarańczową główką. Generalnie fajne są miejscówki na Wiśle od ujścia Radomki do ujścia Pilicy. Na wody stojące nie jeździłem raczej. Co najwyżej jakieś wiejskie glinianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Przejedź nieco ponad 50 km na południe w okolice Starachowic lub Skarżyska i będziesz miał Kamienną i kilka zbiorników zaporowych do dyspozycji (Brody, Lubianka, Pasternik, Piachy, Rejów, z 10 km dalej i są Wióry). Eldorado to może nie jest, ale można połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fora Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 w okolicach Radomia możesz jechać na Pilicę, w okolicach miejscowości Promna, a dojeżdża sie tak: jedziesz do Falęcic, potem na Promną, za kościołem jak będziesz wyjeżdżał z Promnej jest droga gruntowa po prawo, i tam skręcasz, jedziesz tą droga jakieś 1,5 km, i po prawo zobaczysz opuszczoną gospodarkę, do której idzie droga, skręcasz tam i przejeżdżasz przez podwórko i jedziesz dalej, za podwórkiem jakieś 200 metrów już jest Pilica zajefajna miejscówka, można wejść na wyspę ale zabierz wodery, na żółty serek łapałem w tamtym roku tam brzanki- powidzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 może ktoś się orientuje w tych wodach i mógłby polecić jakieś miejsca na Wiśle, w grę wchodzi Solec lub Puławy, ew. okolice? Tak się składa, że być może będę tam niedaleko i wstąpiłbym na jakiś popołudniowy spinning... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek222 Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 solec to raczej odpada jak spining bylem tam ostatnio i jest tyle ludzi ze chyba nic z tego a pulawy to bym proponowal glowki od strony miasta ewentualnie mozna od strony gory polawskiej isc z pradem fajne miejscowki ale ciezkie do przejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 dzięki za odp. lepiej późno niż wcale, może jeszcze będę w tamtej okolicy... Jestem jeszcze ciekaw, jak tam Kamienna da się coś tam złowić? Załóżmy w okolicach Bałtowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Moze ktos poleci jakies miejsca gdzie mozna teraz jeszcze polowic z feederkiem lub bacikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Przejedź nieco ponad 50 km na południe w okolice Starachowic lub Skarżyska i będziesz miał Kamienną i kilka zbiorników zaporowych do dyspozycji (Brody, Lubianka, Pasternik, Piachy, Rejów, z 10 km dalej i są Wióry). Eldorado to może nie jest, ale można połowić. A to są wody ogólnodostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Flo Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 TAK, wystarczy opłacić PZW i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Lordzie Kondradzie jeżeli chodzi o Solec to tam są moje ulubione miejsca na spinning. Gdy jedziesz na Solec od strony Lipska to nie skręcasz do miasta tylko cały czas prosto aż dojedziesz do wału a za wałem oczywiście Wisełka, jest to miejsce gdzie miał kiedyś most być budowany. I w tych rejonach sobie polataj ze spinningiem jak tam kilka szczupaczków wyjąłem na meppsa pomarańczowego nr 5 i 4 Można spotkać tam sandacza oraz suma ale te piękności tylko na żywca mi się udało złapać Zapraszam w te rejony serdecznie byłem w sobotę i stan wody jest niski Złowiłem 2 szczupaki 38cm i 41cm. Wróciły do mamy Są tam również o wiele większe sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raziel74 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 A slyszal ktos moze o stawach w mirowie?? Nie wiem wlasnie czy zostaly zprywatyzowane czy nie, ale kiedys ladne rybki tam plywały. Wie ktos moze cos o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żwirek Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Jeśli chodzi o Solec to mi się bardzo podoba, w tym roku na spinning łapaliśmy tam klenie i okoniki, w dzień też wyjąłem prawie wymiarowego suma ale na pijawke z gruntu (sum oczywiście został wypuszczony) pozatym jest tam gdzie pochodzić ze spinnigiem, no i fakt że dużo tam zawsze wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1996 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Domaniów polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Domaniów polecam. A obiektywnie...? Jeżeli chodzi o owczy pęd to tak wszyscy tam jeżdżą. Tak samo jak do biedronki Jeśli maiłbym coś polecić to Radomka poniżej Domaniowa tak do samego Jedlińska. Warunek : trzeba się wybrać z jedną wędką i na konkretną rybę. Jest to rzeka raczej selektywna - nie każdy potrafi tam złowić rybę, lecz jak coś złapie to szczęka opada. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1996 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 lub polecam jeszcze wejście do domaniowa rzeki w rogowej. tam w lutym i marcu biorą jazie leszcze i płotki ładne. z federami sie można wybrać i biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 wejście do domaniowa rzeki w rogowej byłem w maju co prawda ze spinnem ale widziałem i tyczkarzy i klasycznych spławikowców którzy narzekali na bezrybie...łowili również w tzw. końskich dołach chwaląc sobie ładne liny ale w tym dniu bez efektu. p.s. zaryłem się tam tak pięknie autem że bez ciągnika się nie obyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati_fs Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Witam, Z ciekawszych łowisk mogę podpowiedzieć Wisła; Solec ale drugi brzeg (przepawa- prom w Kłudziu) szczupaka sporo jak na Wisłę i bolenia. Jeśli coś spokojnego żeru to okolice ujścia Radomki przynęty to pinka czasem kukurydza. Radomkę w Marcelowie i Lisowie jest okoń, japoniec i płoci sporo (wędkarzy też). Brody Iłżeckie wiosną i wczesnym latem tak do lipca, zasiadka na węgorza i sandacza w nocy żadko bywa bez brania. Pozdrawiam mati_fs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi