bartt88 Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Jak w temacie:) najlepiej tam gdzie mozna cos konkretnego zlowic:) lin,karaś,karp itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukcio1234 Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Jak w temacie:) najlepiej tam gdzie mozna cos konkretnego zlowic:) lin,karaś,karp itp. Zapraszamy na Łowisko Spacjalne w Jedlance kolo Ostrowa Lubelskiego, otwarcie sezonu 1 Maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Można w Mełgwi, ale tam podobno w tym roku biednie. Ale ja polecam zbiornik retencyjny w Rybczewicach. Co druga ryba to 1, 2, 3 kg, a zdarzają się i kolosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syllwek Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam.Jestem tu nowy i mam pytanko w sprawie tego zbiornika retencyjnego w Rybczewicach.Czy jest to zbiornik ogólno dostępny czy trzeba wykupywać jakieś dodatkowe rzeczy jakieś dopłaty czy coś?(Posiadam tylko ten znaczek na wody nizinne.)Nie ukrywam,że znudzilo mnie już siedzenie nad zalewem i łapania jakiś małych rybek.Chciał bym w końcu złowić jakąś większą rybkę.Proszę o wyrozumiałość i informacje na temat tego zbiornika. Pozdrawiam Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Witaj na forum Syllwek. Czy jest to zbiornik ogólno dostępny czy trzeba wykupywać jakieś dodatkowe rzeczy No trzeba. . 25 zł za dobę lub 160 zł rocznie. Nie ukrywam,że znudzilo mnie już siedzenie nad zalewem i łapania jakiś małych rybek. Mówisz o Zalewie Zemborzyckim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Jak byś miał jeszcze jakieś pytania to "wal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeżeli masz legitymację PZW to możesz jeszcze pojechać nad jezioro Dratów. Właściwie to lepiej Ci będzie dojechać no i za darmo. Ja to jezioro nazywam królestwem leszcza. W jeziorze tym przeważają leszcze i koluchy. Rybki też są sporawe. Pare dni temu facet mi opowiadał jak złowił tam leszcza 50-pare cm - ok 3 kg. Osobiście Dratów to moje łowisko numer 1. Na drugim miejscu są Rybczewice, ale tam trzeba bulić - a po co jak i tak składki w pzw płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Ja to jezioro nazywam królestwem leszcza królestwem leszcza jest lubelski zalew zemborzycki dratów słynie z medalowych karasi i karpi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 dratów słynie z medalowych karasi i karpi!! SŁYNIE... ale przynajmniej w moim przypadku karaś, czy karp to co piąta rybka - same leszcze prawie łowie. Ale nie przeczę, są tam piękne karaśie i karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Pare dni temu facet mi opowiadał jak złowił tam leszcza 50-pare cm - ok 3 kg. Witam! Nad Zalewem Zemborzyckim złapałem w czerwcu 2 leszcze odpowiednio 56cm i 54cm i nie miały nawet 2kg więc te 50cm i 3 kg tego Pana ,,troszkę nie chce mi się wierzyć. Co do tego Zbiornika - chodzi o Zalew na Lubelszczyźnie chyba nie ma lepszego łowiska leszczowego - niestety szkoda że jest za dużo małych osobników Co do Dratowa to fakt - najczęściej Karaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 więc te 50cm i 3 kg tego Pana ,,troszkę nie chce mi się wierzyć. Nie 50cm tylko "leszcza 50-pare cm". Nie pamiętam ile miał dokładnie. Mógł mieć 51, a mógł mieć 59cm. A co do wagi to zależy też od stopnia najedzenia ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syllwek Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Mówisz o Zalewie Zemborzyckim? Dokładnie chodzi mi o Zalew Zemborzycki.W tym roku jakoś ciężko mi idzie.Może złe miejsce wybieram albo zły zestaw mam(koszyczek);/W wakacje siedziałem często w okolicy wysepki/rękawa i cienko ja nic nie złowiłem nad Zalewem kolega tylko węgorza z wysepki jak na noc był.Będąc na działce często chodziłem nad jezioro Sumin i nawet w samo południe przy ponad 30'C upale i turystach w jeziorze ciągnąłem co 10/15min leszczyki/płotki/koluszki/okonki ,ale żadna rybka nie przekroczyła 25cm długości ;/Powiedzcie mi proszę gdzie pojechać na ryby żeby nacieszyć się jakimś dłuższym holem i piękną ryba na haku.Dodam że wchodzi dojazd max+/-30km ponieważ podróżuję skuterkiem,a jak by to była woda PZW to wogóle super bo jestem uczniem. Pozdrawiam.Połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atrurrejro Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 A jak sandaczyk na zalewie, trafia się co nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Ja ostatnio kilka maluszków i jednen pięćdziesiątak... Atrurrejro z brzegu ciężko, mając łódkę można zdziałać dużo więcej. Łowisz na spina czy trupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabel Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Witam czy jest ktoś kto wie co się dzieje na zachaikah lub mostach? czy są tam jeszcze rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 lub mostach Wiem ze lapia na mostach szczupaki i to ladne jednak z brzegu nie zawojuje sie za bardzo i przypominam ze obowiazuje dodatkowa oplata roczna na tym akwenie nie wystarczy tylko karta wedkarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 i przypominam ze obowiazuje dodatkowa oplata roczna na tym akwenie nie wystarczy tylko karta wedkarska. Pierwsze słyszę. Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć DAWID ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Pierwsze słyszę. Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć DAWID ? Normalna opłata okolo 100 zł za zbiorniki retencyjne na kanale wieprz krzna czyli i mosty, tak jak za lowiska specjalne cos w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Aha, wielkie dzięki DAWID, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 co do zbiornika retencyjnego w Rybczewicach - gdzie uiszcza się opłaty nad wodą czy gdzieś trzeba podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoot22 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 co do zbiornika retencyjnego w Rybczewicach - gdzie uiszcza się opłaty nad wodą czy gdzieś trzeba podjechać kilka lat temu jak tam bywałem to gość chodził i pobierał opłaty. Jak z rybami na tym zbiorniku, bo mam chęć się tam wybrać i wysokość opłat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 mozna tez na jez glebokie w miejsc. glebokie 8zl za dzien i duzo ryby gl ploc leszcz koluch ale i karpiki liny okon szczupak...karta pzw nie jest wymagana. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi