Skocz do zawartości
tokarex pontony

Złamał sie Jaxon Phantom Light Spin 2,7, mimo to...

wake_up_jk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!! To taka ciekawostka z serii about Jaxon. Kiedyś na forum czytałem o pękających spiningach tej marki i z tej serii. Jestem od pewnego czasu bardzo negatywnie nastawiony do tej marki (po dość niemiłych doświadczeniach), jednak tego spinna broniłem jak własnego dziecka, bo wiedziałem co potrafi. Pisali wędkarze, że łamał się pod niewielkim obciążeniem, a mój wyginałem do granic wytrzymałości i nawet nie zgrzytnął (oczywiście z zaczepu przynętę uwalniałem/zrywałem na wyprostowanym kiju, a nie trzymając kij jak podczas holu, ale zdarzało się, że sprawdzałem go bez litości). Ostatnio wybrałem się z kolegom na spinning w okolicy Zalewu Koronowskiego i tam wydarzyło się to, o czym pisali inni posiadacze tego kija. Podczas przesuwania kija w tył, przy wiązaniu przynęty złapałem go w pół i dolnik posunąłem dalej od siebie... Wtedy nastąpił trzask i kij się złamał w połowie jak zwykły patyk. No ale nic, kij odsłużył swoje i przez 5 lat spisywał się rewelacyjnie (jak na moje potrzeby): był lekki, szybki, dobrze leżał w dłoni i ładnie wyglądał...

Dziś jestem starszy, mam lepszą pracę, teochę większe doświadczenie i kupię sobie Dragona Millenium Super Fast 2,7m 5-25g i wiem, że to będzie bardzo dobry wybór. A ten złamany kijek poskładałem i będzie nadal służył, choć teraz tylko jako ostateczna rezerwa i zawsze będę go miło wspominał jako jedna z niewielu rzeczy marki Jaxon, które się udały :wink:

Pozdrawiam...

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam tez mam kija z serii phantom tylko ze master spin 2.7m c.w. 10-30 gr.

I mam pytanie czy wszystkie kije pekaja z serii phantom czy tylko te co opisales czyli light spin. :roll: Ja jestem zadowolony z tego kija ma dobra akcje i jest szybki...

Musze na niego uwazac, mam go juz 5 lat i jest naprawde ok :smile:

pozdrawiam

Krzysiek

Napisano

Kolega widać ciągnął go na zawadzie wiec kiedyś musiał pęknąć :???: Najlepiej wyrywac przynęty z zawadów sama ręka a nie kijem tak to wędzisko dłużej wytrzyma i nie powinno pęknąć :wink:

• 2 weeks later...
Napisano

Hej.

Nie wiedziałem że będzie kiedyś jakiś post o tym kijku. Ja sam posiadam kilka kijów nawet o bardzo podobnych parametrach. Jednak Phantom Master 10 - 30 g. to mój jedyny kij Jaxona, który mam ponad 5 lat i jest darzony przeze mnie największym zaufaniem, choć bardzo rzadko teraz nim łowie. Złowiłem nim najwięcej szczupaków w tym też największego dlatego też nigdy się z nim nie rozstanę :)

Napisano
kupię sobie Dragona Millenium Super Fast 2,7m 5-25g i wiem, że to będzie bardzo dobry wybór
Rozumiem że ty wszystko musisz robić "hard way". Więc opinie że to szajs też (jak i poprzednio) nic nie zmienią. Sam kupisz i dopiero się przekonasz :mrgreen:
  • 2 years later...
Napisano

Witam. Niedawno kupiłem wędkę jaxon persues 2.4 do 25g. Czytałem wcześniejsze posty o łamiących się kijach jaxona i słabym wykonaniu. Nie miałem okazji go jeszcze przetestowac. Przeczytałem przeprowadzony test, który został zamieszczony na jednej ze stron internetowych na tej wędce i nie było tam nic niepokojącego. Przeznaczenie wędki to głównie pstrągi i nie duże szczupaki oczywiście jak się trafią. Co mnie przekonało do zakupu tej wędki:

-cena

-sztywny mocny kij

-9 przelotek z tego 2 są na 2 stopkach

-sztywny blank

-dobra akcja szczytowa

-poprawne wykonanie ogólne

-kij wydaje się byc szybki

-jednolity korek na rękojeści,wydaje się byc dobrej jakości

-dolnik zakończony gumą

-gwarancja 12 miesięcy(bez rewelacji ale zawsze coś)

Proszę osoby posiadające ten kij o swoje wypowiedzi na formu.Pozdrawiam wszystkich wędkarzy :)

Napisano
czy wszystkie kije pekaja z serii phantom
ja mam takiego co ma już z 7 lat i nigdy jakoś na niego nie uważałem, do dziś służy bez problemów.
Napisano

Ja miałem 2,40 10-32 i łowiło się nim bardzo dobrze, niestety złamałem go ze swojej winy. Oddałem go do naprawy , a stamtąd już nie wrócił ( koleś co zaopatruje sklep go zgubił).

Napisano

Mój ma 2,7 cw. 2-15 ale jest chyba krótszy o jakiś 7 cm bo ze 3 lata temu złamałem w drzwiach w domu przed ostatnią przelotką, to został skrócony do tej przedostatniej i nie widzę żadnej różnicy.

Napisano

Ja obecnie posiadam Perseus Ultra Spin 2,4m do 32g i powiem że kijaszek leży mi idealnie w dłoni, nic innego na chwilę obecną nie chce, tylko jakieś 5cm ułamałem idąc na ryby ale przelotkę przykleiłem i nie czuje jakiejś różnicy w łowieniu nim. Do tej pory też łapałem w połowie jak zmieniałem przynętę ale od tej pory to się zmieni :cool:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.