oI0 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Może jeżeli starczą ci tylko zarysy linii brzegowej to skorzystasz z google earth , bardzo ładnie widać cały zalew zegrzyński. Porób sobie zbliżenia tych miejsc które Ciebie interesują, wydrukuj i pozaznaczaj sobie "ręcznie" metoda sprawdzona i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam998 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 coś takiego znalazłem http://rapidshare.com/files/251053848/_kanaly.info_zalew_Zegrzynski_mapa.jpg.html moze się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Witam chciałbym się zapytać czy ktoś z kolegów może łapał na Zegrzu karpiki??A jeśli łapał to gdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purchawson Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Ja polecam Rynie...wspaniałe miejscówki...dużo brań... połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grey Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 czy taka mapa nie istnieje, czy jest pilnie strzeżona ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5208c71cf0b42ee8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasielewskis Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Planuję w najbliższą niedzielę tj. 27 lutego wybrać się nad Zalew na lód w okolicach Nieporętu. Prośba o wskazówki odnośnie zanęty, przynęty i miejsca (będę miał 2 wędki: na mormyszki i wahadłówki). Może koś również planuje wypad - serdecznie zapraszam p.s. Czy ktoś się orientuje jak aktualnie jest grubość lodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skip2myloo Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Jesli chodzi o ta Rynie to Wojskowy Osrodek Wypoczynkowy? Kiedys tam bywalem ale rekreacyjnie i faktycznie byl nawet jakis pomoscik... Ktos wie jak tam teraz jest? No chyba ze jakas inna fajna miejscowka? Wole raczej wode stojaca niz nurt rzeczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam po dłuższej przerwie ... Mam pytanko ... Czy orientuje się może któryś z kolegów/koleżanek co mówią przepisy na temat łowienia nad Zalewem Zegrzyńskim w nocy ?? Chodzi mi o to czy jest jakiś okres w którym w nocy nie wolno wędkować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Nie ma takiego okresu. Chyba, że spod lodu zimą, czy z łodzi ( z łodzi to jest tak, że na zb. zaporowych i rzekach nie wolno nigdy w nocy, a na jeziorach to w miesiącach letnich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 kasko43, Jest to gdzieś wyszczególnione w regulaminie ... ?? Szukałem i nie mogłem znalezc ... Zapomniałem właśnie dodać że chodzi o łowienie z łodzi ... Trochę mnie zastanawia to co napisałeś ponieważ od kilku lat wędkuje na Z. Zegrzyńskim nocą w miesiącach letnich i jakoś nigdy nikt się o to nie przyczepił ... A pytam ponieważ namierzyłem fajną miejscówkę sandaczową na nocki i puki w miare ciepło to chciałbym połowić bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasielewskis Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Jak wygląda aktualnie sytuacja z lodem? Czy są jeszcze miejsca, gdzie można bezpiecznie wejść. Pytam bo zamierzam w weekend powędkowac, a już od ładnych kilku dni na plusie temperatura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszFZS6O0 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Witam , wie ktoś jak tam z leszczem w zalewie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merkusz Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Witam , wie ktoś jak tam z leszczem w zalewie ? Jest ale trzeba necić przez pare dni wtedy sa wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszFZS6O0 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 No właśnie byłem wczoraj tak na 4 godzinki z kuzynem i tylko jeden mały leszczyk Dzisiaj chyba pojedziemy nad Narew w stronę Nowego Dworu zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Mam pytanie do szanownych forumowiczów w szczególności spinningistów z okolic Zalewu Zegrzyńskiego. Będę przez pięć dni w Legionowie i popołudniami będę mógł kilka godzin przeznaczyć na rybki. Proszę abyście polecili mi jakąś miejscówkę do porzucania z brzegu. Sprzęt mam i na szczupaka i na sandacza i na okonia . Patrząc na zdjęcia satelitarne wytypowałem kilka miejscówek nad zalewem. W Izbicy chciałbym porzucać za sandaczem i mam pytanie, czy spokojnie da radę sięgnąć tam z brzegu do starego koryta? Dwie następne miejscówki to ujście kanału żerańskiego - przystanie i kładki - to z myślą o okoniu i szczupaku oraz ujście Rządzy - czy warto się tam wybierać na szczupaka? Na zdjęciach widać sporo grążeli poniżej i powyżej mostu, ale rzeczka tam w miarę szeroka. Jak z dostępem do brzegu? A i jeszcze jedno. Poniżej mostu w Zegrzu są jakieś stare zalane konstrukcje i rosną tam grążele - wygląda to ciekawie. Będę wdzięczny za odpowiedzi i za inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
over86 Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Witam wszystkich, chciałbym z kumplami wybrać się nad zegrze na noc na ryby. Pare dni temu byłem w okolicach serocka i znalazlem jakaś jedną małą plażę na której można by się rozstawić. Może ktoś podrzuciłby jeszcze jakąś lokalizację gdzie można podjechać dość blisko samochodem i połowić z gruntu? bedę bardzo wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi