Skocz do zawartości
tokarex pontony

Starorzecza bugu koło Łochowa i Liwec koło Kamieńczyka

jaxon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Interesują mnie starorzecza bugu w okolicach Łochowa a konkretnie te przy miejscowości Szumin. Czy ktoś tam łowi i mógłby przybliżyć charakter łowiska?Podobno można tam złowić karpia? Interesuje mnie czy da się tam dojechać samochodem.

Chciałbym ,również odwiedzić ujście Liwca w okolicy Kamieńczyka , ale nie wiem czy warto i na co się nastawiać.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Mam tam działkę :) Tzn. niedaleko Kamieńczyka przy ujściu Liwca.

Podobno można tam złowić karpia?

Podobno się da - ale ja nie widziałam.

Widziałam za to piękne sumy :mrgreen:

Generalnie łowisko bardzo trudne ale i urocze, samochodem do ujścia się dojechać nie da - albo podmokłe łąki albo pastwisko, a i o atak byka nie trudno... Ja przeżyłam jakoś, ale nieźle mnie zmęczył bydlak goniąc po łące... :P

O starorzeczach Bugu nie mam pojecia - jakoś tam nie dotarłam, zdaje się że bez szczegółowej mapy ciężko - szukalismy, ale nie znaleźliśmy...

ale słyszałam że właśnie w Szuminie padają rekordowe okazy i karpi i szczupaków.

• 2 weeks later...
Napisano
Interesują mnie starorzecza bugu w okolicach Łochowa a konkretnie te przy miejscowości Szumin.

za Kamieńczykiem udajesz się prsto na most na Liwcu po przejechaniu tego mostu jedziesz dalej prosto czyli jakbyś jeechał do miejscowosci Nadkole.Po jakimś 1,5 moze 2 kilometrach jest tak jakby skrzyżowanie czyli asfald do Nadkola prosto a ty dajesz ww lewo w las ( droga leśna ) i prosto tą drogą do miejscowości SZUMIN

:lol: JAK UDA CI SIĘ TRAFIĆ DO SAMEJ MIEJSCOWOSCI SZUMIN TO JUŻ W SZUMINIE JAK SPYTASZ O STARORZECZE BUGU KŻDY Z LETNIAKÓW CI POWIE pisze letniaków bo tam raczej mało zostało miejscowych a działki jedna przy drugiej POZDRAWIAM :lol:

Napisano

Dzięki za tak szczegółowy opis dojazdu :grin: .Zapewne sie wybiorę .Pytanie tylko czy ci,,letnicy" nie wyłowili jeszcze wszystkiego z tych starorzeczy :sad::?:

Napisano

powiem ci tak kolego nie da się raczej opisać szczegółowo drogi przez las którą dojedziesz do Szmina jak niby mam ci to przedstawić za siódmą brzózką z rzędu skręcasz w lewo ????????????? jak z asfaldu zjedziesz w tą leśną sam zobaczysz że nieda się szczegółowiej tego opisać A CO DO RYB I TEGO STAROŻECZA TROSZKĘ INNYM RAZEM COŚ NAPISZĘ BYŁEM TANM NAWET TERAZ NA TEJ MAJÓWCE

POZDRAWIAM

• 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
Napisano

Byłem dwa czy trzy razy na starorzeczu w Szuminie. Jest totalna nędza - nigdy nie złowiłem tam nic większego od dłoni. Ostatni raz byłem w maju u na 20 chłopa przez kilka godzin padł chyba jeden leszczyk. Generalnie odradzam - dużo lepiej powalczyć z Narwią lub z Zalewem.

• 4 months later...
Napisano

Czesc,bylem na tym starorzeczu w ta niedziele,ogulnie lipa.Ale jest tam ryby troche,z tym ze trzeba sie nakombinowac zeby ja zlapac,rada jak cos to prubuj w nocy wendkować.Ładna pogoda,jasne dni,to daj sobie na luz.połapałem tam tylko w nocy i to albo przy silnym wietrze albo dużym deszczu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.