jaxon Napisano 16 Kwietnia 2008 Napisano 16 Kwietnia 2008 Interesują mnie starorzecza bugu w okolicach Łochowa a konkretnie te przy miejscowości Szumin. Czy ktoś tam łowi i mógłby przybliżyć charakter łowiska?Podobno można tam złowić karpia? Interesuje mnie czy da się tam dojechać samochodem. Chciałbym ,również odwiedzić ujście Liwca w okolicy Kamieńczyka , ale nie wiem czy warto i na co się nastawiać.
trini Napisano 16 Kwietnia 2008 Napisano 16 Kwietnia 2008 Mam tam działkę Tzn. niedaleko Kamieńczyka przy ujściu Liwca. Podobno można tam złowić karpia? Podobno się da - ale ja nie widziałam. Widziałam za to piękne sumy Generalnie łowisko bardzo trudne ale i urocze, samochodem do ujścia się dojechać nie da - albo podmokłe łąki albo pastwisko, a i o atak byka nie trudno... Ja przeżyłam jakoś, ale nieźle mnie zmęczył bydlak goniąc po łące... O starorzeczach Bugu nie mam pojecia - jakoś tam nie dotarłam, zdaje się że bez szczegółowej mapy ciężko - szukalismy, ale nie znaleźliśmy... ale słyszałam że właśnie w Szuminie padają rekordowe okazy i karpi i szczupaków.
lutek Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 Interesują mnie starorzecza bugu w okolicach Łochowa a konkretnie te przy miejscowości Szumin. za Kamieńczykiem udajesz się prsto na most na Liwcu po przejechaniu tego mostu jedziesz dalej prosto czyli jakbyś jeechał do miejscowosci Nadkole.Po jakimś 1,5 moze 2 kilometrach jest tak jakby skrzyżowanie czyli asfald do Nadkola prosto a ty dajesz ww lewo w las ( droga leśna ) i prosto tą drogą do miejscowości SZUMIN JAK UDA CI SIĘ TRAFIĆ DO SAMEJ MIEJSCOWOSCI SZUMIN TO JUŻ W SZUMINIE JAK SPYTASZ O STARORZECZE BUGU KŻDY Z LETNIAKÓW CI POWIE pisze letniaków bo tam raczej mało zostało miejscowych a działki jedna przy drugiej POZDRAWIAM
jaxon Napisano 1 Maja 2008 Autor Napisano 1 Maja 2008 Dzięki za tak szczegółowy opis dojazdu .Zapewne sie wybiorę .Pytanie tylko czy ci,,letnicy" nie wyłowili jeszcze wszystkiego z tych starorzeczy
lutek Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 powiem ci tak kolego nie da się raczej opisać szczegółowo drogi przez las którą dojedziesz do Szmina jak niby mam ci to przedstawić za siódmą brzózką z rzędu skręcasz w lewo ????????????? jak z asfaldu zjedziesz w tą leśną sam zobaczysz że nieda się szczegółowiej tego opisać A CO DO RYB I TEGO STAROŻECZA TROSZKĘ INNYM RAZEM COŚ NAPISZĘ BYŁEM TANM NAWET TERAZ NA TEJ MAJÓWCE POZDRAWIAM
Filippos Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 Byłem dwa czy trzy razy na starorzeczu w Szuminie. Jest totalna nędza - nigdy nie złowiłem tam nic większego od dłoni. Ostatni raz byłem w maju u na 20 chłopa przez kilka godzin padł chyba jeden leszczyk. Generalnie odradzam - dużo lepiej powalczyć z Narwią lub z Zalewem.
karol21 Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Czesc,bylem na tym starorzeczu w ta niedziele,ogulnie lipa.Ale jest tam ryby troche,z tym ze trzeba sie nakombinowac zeby ja zlapac,rada jak cos to prubuj w nocy wendkować.Ładna pogoda,jasne dni,to daj sobie na luz.połapałem tam tylko w nocy i to albo przy silnym wietrze albo dużym deszczu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.