Supersobi Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 utrzymanie jak najdłużej rekordu będzie myślę największą satysfakcją dla rekordzisty oraz wyzwaniem dla innych użytkowników. rekina od tomaszka sie nie prześcignie... a wg zasad adiego by mniał tylko 3 punkty hihi wole wersje adiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 wole wersje adiego hehe ale i tak zeby teraz ustanowic rekord musiał by rekina jeszcze raz złapac (serdecznie mu tego zycze) Ale trzeba wybrac jedna wersje i mi osobiscie bardziej sie podoba to co napisał tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Ta taabela ma wady w wersie boleń za różna wymiary są zawsze 3 pkt (trzy ostatnie) gdzie tu logika Za suma 95 cm są 3 pkt za złowienie suma 1,5 m łowca też dostanie trzy punkty. W niektórych gatunkach punktowane są okazy a w innych punktacja zaczyna się od wymiaru ochronnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 myśle że każde przekroczenie 3 punktów o 10 cm może dawać kolejny punkt lub 2 i to tez w zaleznosci od ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 może coś takiego już było, ale myślę że można by przyznawać punkty na zasadzie proporcji w stosunku do rekordu Polski. Np. rekord Bolenia 85cm[zmyślam] jest naszym punktem odniesienia- to 10 pkt, a jak ktoś złowi 70cm, to będzie 85x=700, x~8pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 tak to by było wypasione rozwiązanie tylko to wszystko trzeba było by obliczyć i gdzieś zapisać , chyba najbardziej sprawiedliwe by to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 każdy zgłaszający rybę liczyłby sobie to sam, i podawał razem z ,,rybą". Może wydaje mi się, że to już było, bo już kiedyś o tym pomyślałem, ale grand prix było zawieszone to się nie odzywałem Tylko oczywiście na stronie haczyka trzeba by podać tabelę z rekordami uznawanymi na naszej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Tak wiec trzeba sie tym zajac. Tabele sie poprawi i bedzie mozna startowac I trzeba napisac regulamin Są chetni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 I trzeba napisac regulamin Są chetni Myślę że mógłbyś spróbować uderzyć z tym do Lesio On ma dobrą głowę do przepisów... i może by mu się chciało za to wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Prosze zgłaszac swoje propozycje co do "progu" zgłaszania ryb, czyli jakie ryby od jakiego wymiaru mozna zgłaszac. I w ten sposob stworzymy tabelke do ktorej nikt nie bedzie mial zastrzezen. Czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 To moze ja rzuce pierwsze propozycje Płoć-25 cm Karaś-30cm okoń-25cm jaź-30cm klen-35cm ukleja-17cm Co wy na to?? prosze o dalsze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 boleń - od 60 cm Szczupak - od 60 cm Sum - od 90 cm pstrąg (którego brakuje w tabeli podobnie jak lipienia i troci) - od 40 cm Troć - od 50 cm sandacz (też go nie widzę ) - od 60 cm To na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 artech zlituj się - nawet po uwzględnieniu polskiego bezrybia, szczupak przynajmniej od 80 powinien się zaczynać. Ukleje, karasie czy płocie to wogóle należy sobie darować żeby ktokolwiek poważnie traktował to Grand Prix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Można zaczerpnąć tabelkę z konkursu "Sukcesy i Rekordy" http://www.haczyk.pl/haczyk/konkurssukcesy.html i ewentualnie dostosować wymiary do GPFH np - 10 - 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Ukleje, karasie czy płocie to wogóle należy sobie darować żeby ktokolwiek poważnie traktował to Grand Prix To ma byc zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Ukleje, karasie czy płocie to wogóle należy sobie darować żeby ktokolwiek poważnie traktował to Grand Prix Oj Tomaszek, Tomaszek Połowiłeś trochę dużych ryb i te ci śmierdzą Co jest większym wyczynem- złowienie jedynego w życiu szczupaka na metr czy regularne łowienie medalowych płoci i karasi? A może zwabienie i utrzymanie w łowisku stada uklei? Gdybyś choć raz spróbował to zobaczyłbyś, że to dużo trudniejsze niż złowienie szczupaka A w temacie- jak już koniecznie chcecie igrzysk, to może skorzystajcie z mojego pomysłu, który rzuciłem przy okazji planów pojedynku Maniek-Radek Jak już dalej brniecie w konkurs jest prosty sposób:- przyjmujemy normy np. długościowe Wędkarskiego Świata - zgłoszenia kolegów przeliczamy jako procent rekordu Polski dla danego gatunku. Przykładowo rekord szczupaka wynosi 137 cm (strzelam z głowy ) Radek złowił szczupaka 100 cm co daje ok. 73% rekordu Polski rekord Polski w płoci wynosi 52 cm (strzelam jw. ) Maniek złowił płoć na 42 cm co daje ok. 81% rekordu Polski Co już bardzo łatwo porównać bez względu na gatunek i teraz po zgłoszeniu danej ryby procenty zamieniamy na punkty i albo wybiera się najwyższą notę w całym roku, albo sumuje punkty. I jeszcze jedno- odpuście sobie miarki przy rybie i tym podobne pomysły Co ryby są winne, że ludzie chcą się ścigać nad wodą Ustawianie ryb do zdjęcia z miarką spowoduje niepotrzebne dla nich cierpienia. Jak rozumiem to ma być zabawa, więc powinna się opierać na zaufaniu. Jeżeli kogoś będzie cieszyć oszukana nagroda to.... A jeżeli chcecie mieć 100% pewności- musicie założyć komisję gier i zakładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 omek1 napisał/a: Jak już dalej brniecie w konkurs jest prosty sposób: - przyjmujemy normy np. długościowe Wędkarskiego Świata - zgłoszenia kolegów przeliczamy jako procent rekordu Polski dla danego gatunku. Przykładowo rekord szczupaka wynosi 137 cm (strzelam z głowy ) Radek złowił szczupaka 100 cm co daje ok. 73% rekordu Polski rekord Polski w płoci wynosi 52 cm (strzelam jw. ) Maniek złowił płoć na 42 cm co daje ok. 81% rekordu Polski Co już bardzo łatwo porównać bez względu na gatunek Jestem za tym w 100%ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 przynajmniej od 80 powinien się zaczynać tak no to przez cały rok bgędzie zgłoszony może z jeden.., chyba za dobrze Tomaszek nie znasz polskich realiów jeśli cos takiego napisałeś, jestem za propozycją Artecha I jeszcze jedno- odpuście sobie miarki przy rybie i tym podobne pomysły Co ryby są winne, że ludzie chcą się ścigać nad wodą Ustawianie ryb do zdjęcia z miarką spowoduje niepotrzebne dla nich cierpienia.Jak rozumiem to ma być zabawa, więc powinna się opierać na zaufaniu. Jeżeli kogoś będzie cieszyć oszukana nagroda to.... A jeżeli chcecie mieć 100% pewności- musicie założyć komisję gier i zakładów :lol: tak to już pisałem , tez nia pasowało mi to zdjęcie z miarką przeciez komu by się chciało oszukiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Mi tez sie wszystko bardzo podoba wiec proponuje zrobic liste uczestnikow i do dzieła i mysle ze lepszym rozwiazaniem bedzie sumowanie punktow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 ja moge wbic na liste jbc..... chętnie sie w to pobawie, będzie fajnie i kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Czyli jest nas dwóch... jak bedziesz w Białej to bedziemy razem "punktowac" na krznie Kto zrobi liste?? Trzeba moda zeby mogł edytowac i dopisywac nowych uczestnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 krznie dopływasz kanałem do Wieprza i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Jaką listę uczestników? Każdy będzie mógł zgłosić swoją rybę. Już pracuję nad kategorią Skoncentrujcie się na kryteriach zgłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Gatunek ryby: Długość: Łowisko: Przynęta (ew. zanęta): sprzęt: Godzina złowienia: Pogoda: metoda: Tak mniejwiecej powinno wyglądać zgłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Proponuję ----- Metoda,sprzęt - będzie mniej zamieszania i Długość(ew. waga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi