Skocz do zawartości
Dragon

Dlaczego nie Jaxon

Kostek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
gdy oddawał kolejny zamach wędzisko pękło w trzech miejscach.
Doskonale - dawajcie dalej - faktycznie można się uśmiać :lol: Jednak Jaxon potęgą jest i basta :mrgreen:
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 229
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
gdy oddawał kolejny zamach wędzisko pękło w trzech miejscach.
faktycznie ciekawa historia z tym Jaxonem tylko jak jest mozliwe złamanie przy zamachu wedziska w trzech miejscach bardzo prosze jakiegos fizyka o wyjasnienie takiego zjawiska. Przy zamachu działa siła na kij i peka ale skąd biorą sie następne siły-energia-czy inne zjawiska paranormalne łamiące juz złamane czesci :idea:

No chyba ze kij sie złamał i zawiedziony uzytkownik połamał reszte na kolanie.

No ale teria Jaxona okazuje sie byc nie tylko ze jest do d...py ale i ze zrobili go marsjanie lub inni znający takie sztuczki.

Mozna sie usmiac :lol::lol::lol::lol::lol: naprawde mozna.

Napisano

Siła może sie wziąć z naprężeń. Sam nie raz widziałem drewniany miecz pękający w 2, 3 a nawet 4-rech miejscach przy cięciu - nim lub w niego. Więc jest to możliwe - przynajmniej teoretycznie. (Piękny avatar keri! ;))

Napisano
Piękny avatar keri! ;)

Podzielam zdanie przedmówcy, Keri przystojny jak nigdy :mrgreen:

A co do Jaxona to mam jedynie siatę, i na szczęście nie trzyma, być może nie miała na czym się rozedrzeć :roll:

A no i teściu ma jakiegoś kręcioła, jak na razie się sprawuje dobrze mimo, iż pożyczany wytrzymuje jakoś daje radę w damskiej dłoni :smile:

Mimo wszystko jak się tutaj naczytałam, to jednak kasiorkę wydam na coś innego o ile zdarzy mi się robić grubsze zakupy w wędkarskim :???:

Napisano
Siła może sie wziąć z naprężeń.

Ehhhh... widać ze i Panowie od softu na "alma mater"( czy jakos tak ;) ) wydymalke maja ... hehe ... ehh wydymała ... waruneczek był to teraz jakos sentyment no i nawet wiedza sie zostala jakas ;)

potwierdzam ... peknięcie kija w 3 miejscach jest mozliwe przy strukturze włóknistej i budowie która ma powodować równe naprężenia na kazdym odcinku ... a tak są budowane kije własnie - stożkowo ... im bliżej dolnika to wiekszy moment i odpowiednio wiekszy przekrój ... wiec napręzenia na szytówce i dolniku mają porównywalne wielkości ... pomimo parabolicznego ugięcia :)

Napisano
Ehhhh... widać ze i Panowie od softu na "alma mater"( czy jakos tak ;) ) wydymalke maja ... hehe ... ehh wydymała ... waruneczek był to teraz jakos sentyment no i nawet wiedza sie zostala jakas
Widac moja wiedza pozostała na etapie ze tylko kije Jaxona pekają w trzech miejscach przy zamachu zestawem na płotke czyli jak mniemam ok 2-3gram. :lol:

No ale Panowie Docenci i Inżynierowie macie racje. :cool: szacunek

Keri przystojny jak nigdy
Czy mam sie obrazic czy cieszyć :lol::lol::lol::lol:

Zawsze przystojny :cool: Buzka Madi :wink:

Napisano

No Tomaszek to juz inżynier ( szacuneczek ) ja docentem zostałem "ochszczony" jeszcze w pierwszej klasie liceum ... po lekcji fizyki na ktorej prawie sie poklucilem z nauczycielka na lekcji - miałem inne zdanie odnośnie środka cięzkości jakiejs bryły czy coś .... na nastepnych zajęciach mnie przeprosiła postawiła piąteczke i ogolnie ach och jak jej glupio i fajnie ze sie sprzeciwiłem wiedzac ze mam racje ... no tak juz docentem zostalem ... hehe

a inż. mam nadzieje ze za ok 1,5 roku ... z tym ze nie od softu a od wody i gów.... (sanitarny)

Napisano
Czy mam sie obrazic czy cieszyć :lol: :lol: :lol: :lol:

Zawsze przystojny :cool: Buzka Madi :wink:

No wiesz :?: Cieszyć się :!:

No i buźka Keri :wink:

Napisano
wędzisko pękło w trzech miejscach

???Nie wiem jak to jest mozliwe, ale gratuluje. Proponuje kupic cos drozszego, to peknie tylko w jednym miejscu. A z tego polamanego Jaxona zrób sobie trzy podlodówki i sprzedaj je po 60 zl za szt. Jeszcze zarobisz :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

To był bacik 7m. Jaxon Orion, a pękł naprawde w trzech miejscach!!

Aż sam byłem w szoku!! Alew pękł pod naporem wiatru i siły zarzutu.

pzdr.

Napisano
To był bacik 7m. Jaxon Orion

:lol::lol::lol: sam bylem swiadkiem polamania tego modelu bata na moich oczach bat polamal sie w 2 czesci liczac od dolnika podczas bezwietrznej pogody wyszlo z winy posiadacza ale zamiar nie był hardcorowy tym bardziej ze byl w posiadaniu wedkarza kolo 40 lat z nie malym doswiadczeniem wiec tu mozna powiedziec ze ta seria jest nie do uzytku :lol::lol::lol:

Napisano

A właśnie sobie przypomniałemm kumpel miał spinning Jaxon Orion, i też pękł nad szczytówka, ale nie wiem jak dokładnie, ale co jaxon to jaxon.

Syf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pzdr.

Napisano

no wlasnie...takie posty jak powyzej powodują negatywne nastawienie,innych.....

ludzie...jeden czy dwa baty jaxona polamane gdzies na kresach nie muszą o niczym swiadczyc,i oczywiscie nie swiadczą...

na marginesie,poprosilbym o fotki tego zlamanego bata,bo jako zywo sam jestem zainteresowany...

odkąd zyje i lowie widzialem i sam lamalem dziesiątki szczytówek w roznych kijach ,roznych marek,ale nigdy nie widzialem wędki zlamanej przy dolniku lub chocby w polowie swej dlugosci,przy zarzucie!!! w dodatku w 3 miejscach,i wdodatku jedynej znienawidzonej firmy!!!!

czlowieku trafiles jak 6 w totolotka....w trzech miejscach i w dodatku jaxon..... :lol::lol::lol:

jak cos sie takiego pisze to dawajcie ludzie foty!!! pozdrawiam

aha moja dziewucha(mgr matematyki),liczy wlasnie na moja prosbe rachunek prawdopodobienstwa ....wyniki niebawem..:)pozdro

Napisano
sam lamalem dziesiątki szczytówek w roznych kijach
to znaczy że kupowałeś sam badziew jak Jakxon to po pierwsze
nigdy nie widzialem wędki zlamanej przy dolniku
to znaczy że mało widziałeś
wdodatku jedynej znienawidzonej firmy
oczywiście że przez większość w tym również mnie znienawidzonej bo sam miałem kilkakrotnie BARDZO złe doświadczenia z ta firmą.
Napisano

mikado temptation 700-badziew

robinson tele match(sorki nie pamietam modelu) za 260 zl-badziew

jaxon fantom 430--badziew

jaxon ripper spin 2,7-badziew

Trudno nazwac badziewiem s przęt ktory sluży nienagannie przez nawet 13 lat,(ten przedostatni)

a za umiejetnosci innych ja nie odpowiadam,jak ktos nie potrafi rzucic kijem to niech sie nauczy.

mozna zepsuc takze kulkę od lożyska,dla niektorych to nie problem,

Lary ,przykro sie czyta takie posty gdyz brak w nich argumentow...

pozdrawiam

Napisano
przykro sie czyta takie posty gdyz brak w nich argumentow...
jeśli prześledzisz temat od początku to zorientujesz się ze wcześniej już pisałem co u mnie nie grało z Jaxsonem. Myślę że gdybyś Ty miał kilka razy złe doświadczenia z jakąś firmą też byś jej nie polecał i miał wyrobione zdanie, bo dlaczego mam zakupić kolejny sprzęt tej firmy i zastanawiać się czy coś nie nawali :?:
Napisano

tak..parasol,ok naprawde nie chopdzi mi o spieranie sie co lepsze,tylko o nieuzasadnione uprzedzenia wobec czegos ,zresztą i tak kazdy ma swoje zdanie,a wędkarstwo to hobby ponad podzialami :wink:

pozdrawiam

Napisano

mozna zepsuc takze kulkę od lożyska,dla niektorych to nie problem,

Ano można .... kiedyś w moim pierwszym góralu w tylnym kole pękły mi dwie kuli jedna po drugiej ... skonczylo sie całkowitym zablokowaniem tynego kola na szutrowym zakrecie ... obeszlo sie bez przyziemienia ... rower Bianchi, teoretycznie dobra firma ale chyba w tych wyczynowych wersjach... a co do tematu : mam i sporadycznie uzywam bata Jaxona jakas tania 700 kupiony z allegro za 30 PLN. Kupilem 2 sztuki bo jeszcze dla kumpla ... po pol roku przy wyrzucie złamała mu sie najgrubsza cześć w miejscu gdzie sie klinuje następny element. Wiec moze z tym Jaxonem nie do konca jest tak fajnie ... co prawda rolka taśmy izolacyjnej spowodowała ze kij sprawuje sie juz 3 sezon bez zarzutu aczkolwiek daje domyślenia ...chociarz mam pewną teorie odnośnie Jaxona...

Może ten sprzet nie jest taki zły ... znaczy nie twierdze ze to jakas wysoka półka ale gdyby nie był taki tani to pewnie poczatkujący wędkarze by go nie urzywali. A jak wiadomo poczatkujący popełniaja wiele błędów i takie tanie kije w ten sposob musza przezyc wiecej extremalnych zdarzen ... co tu wiele mowic ... mam spining MIKADO 270 nie owiem dokladnie jaki ale na weglu i mi sie złamał bo nie potrafilem sie z nim obchodzic - bylem a raczej jestem poczatkujacym spiningistą ( jakos mnie nie wciagnelo ). Wiec moze warto spojrzec na to w ten sposob ze po prostu z racji ceny ten sprzet:

1) nie moze byc bardzo dobr gatunkowo

2) jest narazony na niedoswiadczonych uzytkownikow

wiec moze trzeba spojrzec na stosunek jakość/cena ale okiem osoby ktora uzywala ( i polamala ) nie jedenego kija.

Nie uwazacie ze takie podejscie ma ses ??

Napisano
zresztą i tak kazdy ma swoje zdanie,a wędkarstwo to hobby ponad podzialami
i tutaj się z tobą zgadzam w 100% pozdrawiam Lary :cool:
Napisano
mikado temptation 700-badziew

robinson tele match(sorki nie pamietam modelu) za 260 zl-badziew

jaxon fantom 430--badziew

jaxon ripper spin 2,7-badziew

front247, jkeżeli tyle kiji połamałeś różnych firm, to w takim razie, albo masz za dużo kasy, siły, albo za bardzo nie umiesz się obchodzić ze sprzętem.

Narzekam na jaxona bo to naprawde syfmiałem już pare kiji różnych firm i tylko jaxony się łamały, a więc coś w tym jest nie tak!!

A zdjęć niestety nie mam, ale mam świadka, który także pisze na tym forum!!

Tak więc nie broń tej firmy, bo kiji nie warto u nich kupować.

pzdr.

Napisano
Tak więc nie broń tej firmy, bo kiji nie warto u nich kupować.

Tu to juz chyba przesadzasz. Kazdy ma prawo wypowiadac swoje zdanie i nie bedziesz narzucal nikomu swoich pogladow. Jak juz sie zdazyles zorientowac oprocz ludzi narzekajacych sa tu i tacy ktorym jaxon sprawdza sie dobrze i wcale nie zamierzaja go na nic innego zamieniac.

Napisano
,tylko o nieuzasadnione uprzedzenia wobec czegos
Frontiero - to niech mgr od matematyki policzy prawdopodobieństwo że ktoś na jednym z forów wędkarskich napisze kolejnego posta że Jaxon go zawiódł - złamał się przy dolniku, podbierak popękał, proca się rozerwała a kołowrotek.... Moim uzasadnieniem jest właśnie odsetek raportów o rozmaitych awariach i to czasem dosłownie porażającycj (mnie np. rozgiął się haczyk od wagi do 15kg na ciężarze 5kg) - dlatego tak jak inni nie zamierzam kupować już niczego tej firmy i szukac własnych uzasanienień. Jeśli na 100 rozwalonych "przedmoitów" wędkarskich 80 czy 70 to Jaxon - to dla mnie to już jest wystarczające uzasadnienie. I nie zmyje tego nawet to że komuś służy wędka tej firmy 20lat. Bo ja mam większą szansę być.... zgadnij w której grupie? Ze statystyki, z prawdopodobieństwa....
Napisano
nigdy nie widzialem wędki zlamanej przy dolniku lub chocby w polowie swej dlugosci,przy zarzucie!!!

mówisz i masz

36ee4f1cd4750b33med.jpg

ecb707034ef2746b.jpg

Konger za jakieś 100zł

łowiłem na nią może z pięć razy, pękła miesiąc temu, podczas zarzucania przy silnym wietrze.

A co do Jaxona to póki co nie mogę złego słowa o tej firmie powiedzieć. Mam trzy pickery:

(Jaxon Concerto telepicker, Jaxon winklepicker i Jaxon orion picker), dwa kołowrotki: jaxon fm, którym łowię już 6lat i dalej mi służy i jaxon penax i jak do tej pory nic mi się nie dzieję ani z wędkami ani z kołowrotkami.

w tym sezonie kupiłem sobie też bata 7m- crystalis ace, łowiłem na niego kilka razy i też nie narzekam, no może mógłby być trochę sztywniejszy.

Jaxon jest tani i za tę cenę nie można spodziewać się cudów.

Mi takie wędki wystarczą, zaspokaja wszystkie moje (wędkarskie :wink: ) potrzeby.

Pozdrawiam

Napisano

Po przeczytaniu tylu anty-Jaxonowych postów moge stwierdzic, ze jestem jakis niezdolny debil, bo nie potrafie zlamac zadnego z moich osmiu Jaxonow. Wszyscy lamia a ja nie potrafie :mrgreen: .Katuje sprzet, przekraczam cw., piasek, deszcz, obijaja sie w aucie i nic. Ale dla usprawiedliwienia powiem, ze dawno temu zlamalem Dam-a Recorda 100, ale dalej twierdze ze to dobre kije.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.