kisux Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Może ktoś z forumowiczów wie coś na temat tej wody - będe tam od 3 maja - i chciałbym "zasięgnąć języka" i zapytać o wasze spostrzeżenia na temat tej wody
Nocny Łowca Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Jak widzę po temacie odwiedziłeś już te wody Napisz jak tam wyniki? Jeżeli chciałeś wiedzieć jak wygląda ta woda to na tę porę roku polecam południowy kraniec J.Łagowskiego - jezioro w tym miejscu jest zdecydowanie płytsze głębokość średnio sięga od 3m do 5m łowi się tu piękne liny, płocie i ładnego szczupaka, czasami trafi się ładny karp - jeżeli chodzi o leszcza to dużego tu nie złapałem to samo jeżeli chodzi o węgorza. Jeżeli będziesz w miejscowości Łagów to polecam jezioro Trześniowskie (najpiękniejsze jezioro jakie w życiu widziałem) - głębokie polodowcowe jezioro miejscami schodzące do głębokości 59m - strome stoki utrudniają położenie zanęty, ale jak już trafisz na półkę o głębokości 6 - 8m to dopiero zaczyna się łapanie - niestety byłem tam kilkanaście razy i jezioro jest bardzo chimeryczne - czasami jest tak że całe dnie wraca sie o kiju Polecam podkarmiać makaronem i łubinem, pszenicą (żadnej drobnicy) po kilku dniach leszcze powyżej 60cm to żadna rewelacja, ponad 2kg liny i przepiękna płoć powyżej 30cm. Jeżeli chodzi o drapieżnika - dużo szczupaka na głębokości 6 - 8 m czasami w toni - okoń dużo i duży - albo mały żywiec, albo gumka prowadzona w dół po stromych stokach dna - piękne garbusy łapałem od strony poligonu (północna część jeziora) Jezioro ma tez wadę - wszędobylscy turyści, rowery wodne, kajaki, hałas, zgiełk - w zasadzie można połapać tylko z samego rana i w nocy.
wojtek chudak Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 planujemy z zoną tygodniowy wyjazd do łagowa w wakcję. proszę o padanie wszelkich informacji o jeziorach trześniowskim i łagowskim, wszczegolności dotyczące obowiązujących przepisów oraz wysokości oplat. Warto tam jechać na rybki? bede mial lodkę z silnikiem elektrycznym.
czeburaszka710 Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam . Jeziora należą do PZW Zielona Góra , na ich stronie są informację . Ps. jeziorka są ok .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.