Skocz do zawartości
Dragon

Łagów - jez. Łagowskie

kisux

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może ktoś z forumowiczów wie coś na temat tej wody - będe tam od 3 maja - i chciałbym "zasięgnąć języka" :?: i zapytać o wasze spostrzeżenia na temat tej wody :?:

• 4 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jak widzę po temacie odwiedziłeś już te wody :) Napisz jak tam wyniki?

Jeżeli chciałeś wiedzieć jak wygląda ta woda to na tę porę roku polecam południowy kraniec J.Łagowskiego - jezioro w tym miejscu jest zdecydowanie płytsze głębokość średnio sięga od 3m do 5m łowi się tu piękne liny, płocie i ładnego szczupaka, czasami trafi się ładny karp - jeżeli chodzi o leszcza to dużego tu nie złapałem to samo jeżeli chodzi o węgorza.

Jeżeli będziesz w miejscowości Łagów to polecam jezioro Trześniowskie (najpiękniejsze jezioro jakie w życiu widziałem) - głębokie polodowcowe jezioro miejscami schodzące do głębokości 59m - strome stoki utrudniają położenie zanęty, ale jak już trafisz na półkę o głębokości 6 - 8m to dopiero zaczyna się łapanie ;) - niestety byłem tam kilkanaście razy i jezioro jest bardzo chimeryczne - czasami jest tak że całe dnie wraca sie o kiju :( Polecam podkarmiać makaronem i łubinem, pszenicą (żadnej drobnicy) po kilku dniach leszcze powyżej 60cm to żadna rewelacja, ponad 2kg liny i przepiękna płoć powyżej 30cm.

Jeżeli chodzi o drapieżnika - dużo szczupaka na głębokości 6 - 8 m czasami w toni - okoń dużo i duży - albo mały żywiec, albo gumka prowadzona w dół po stromych stokach dna - piękne garbusy łapałem od strony poligonu (północna część jeziora)

Jezioro ma tez wadę - wszędobylscy turyści, rowery wodne, kajaki, hałas, zgiełk - w zasadzie można połapać tylko z samego rana i w nocy.

• 10 months later...
Napisano

planujemy z zoną tygodniowy wyjazd do łagowa w wakcję. proszę o padanie wszelkich informacji o jeziorach trześniowskim i łagowskim, wszczegolności dotyczące obowiązujących przepisów oraz wysokości oplat. Warto tam jechać na rybki? bede mial lodkę z silnikiem elektrycznym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.