Gość primo Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Mam pytanie dotyczące tego łowiska- ogulnie to chodzi mi o informacje dotyczace warunków ,opłat i dojazdu nad to łowisko. Ktokolwiek tam łowił i może mi pomóc to z góry Z racji tego ze daleko nie mam, wyskoczylbym na kilka dni, moze ktos napisac cos wiecej na temat tego zbiornika ? Jak to jest z oplatami ? Bo podobno okreg katowicki ma porozumienie z opolskim w sprawie lowisk , wiec bede musial wnosic oplaty czy tez nie ? Mozna podjechac samochodem pod sam zbiornik ? rozstawic namiot czy tez camping ? Kazda cenna wskazowka sie przyda oto ten zbiornik http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e686043521a98f64 Byl ktos ? W ktorym miejscu najlepiej sie rozkladac ? Czy mozna podjechac samochodem i przyczepa campingowa pod samo jezioro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policja997997 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Byłem łowisko to znajduje sie odemnie ok 15 km Opłaty trzeba dokonac w sklepie mysliwskim na ulicy Sądowej w Kozlu. Kosz wynosi 20zł (Niewiem Czy chcesz na weekend czy na rok) .Opłaty musisz dokonac poniewaz jest to łowisko specjalne. Samochodem raczej mozna podjechac pod samo łowisko lecz niewiem jak z namiatem poniewaz wszystko zalezy nma jakie miejsce trafisz ze bedzie wolne. Miejscówki najlepsz według mnie sa od strony renskiej wsi. Tu podam opis łowiska Zbiornik położony jest przy drodze nr 40 i 45 łączącej Kędzierzyn Koźle z Raciborzem. Właścicielem akwenu jest gmina Kędzierzyn Koźle, zaś gospodarzem - koło PZW Reńska Akwen zarybia się także sandaczami, sumami, szczupakami, karasiami oraz węgorzami, więc Dębowa nie jest łowiskiem wyłącznie dla karpiarzy. Mogą tu wypoczywać łowcy innych ryb z całymi rodzinami. Do dyspozycji są łodzie, kajaki, rowery wodne, piękne kąpieliska oraz parking niewiem czy teraz wypozyczaja łowdzie.. Ponadto nad brzegiem zbiornika góruje wspaniała rybaczówka o nazwie „Hula Gula", w której można bardzo tanio i smacznie zjeść posiłki. Na co łowić w Dębowej? Powinniście mieć kulki proteinowe o zapachu małży kraba, ryby oraz truskawki i Tutti-Frutti. „Uniwersalna" kukurydza już nie jest tutaj tak skuteczna jak kiedyś. Na Dębowej można wywodzić zestawy i zanętę środkami pływającymi. Polecam również łowienie na pellet. Jest on tutaj bardzo skuteczny. Dno jest piaszczysto muliste, srednia glebokosc to 2,5 do 4,5metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policja997997 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Czy masz jeszcze jakies pytania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Czy masz jeszcze jakies pytania?? pytań nie, raczej sugestię, żeby opis łowiska nie twojego autorstwa oznaczyć, jako cytat.... chyba, że sam to napisałeś - to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policja997997 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dobrze masz racje lecz wiecej niz pare informacji zmieniłem poniewaz niewiedziałem czy sa pewne [ Komentarz dodany przez: sinus: 15-05-08, 20:38 ] ok - już oznaczyłem to jako cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość primo Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Czesto tam bywasz ? jak teraz z rybkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policja997997 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Z wizytami bywa ciężko swego czasu jeżdziłem co 2 dni lecz teraz trochę mi sie nie opłaca bo znalazłem inne łowisko lecz leszczowe. Jak teraz z rybkami to nie wiem ale za niedługo sie z wujkiem wybieramy ponieważ on tam woduje łódz. Postaram sie dowidzieć jak teraz z rybami na dębowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilek01 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 może mi ktoś udzielić więcej informacji na temat tego zbiornika? wyczytałem tutaj ze niby trzeba tam płacić za łowienie, ale w regulaminie tamtego łowiska nic takiego nie wyczytałem. Byłem tam ostatnio na nocce i powiem tyle że porażka. same małe płocie, a na kulkę proteinową nawet brania nie miałem. A łowisko miałem dobrze zanęcone. Gdzie są tam najlepsze miejsca i jak tam łowić żeby coś złowić. czym nęcić, co na hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidek954 Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Ostatnio tam byłem to koleś złowił amura 16 kg i karpia 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sydzio Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Witam, wybieram się na ten zbiornik w najbliższym czasie na dłużą zasiadkę. Głównym celem jest karp i amur. Ma ktoś może jakieś sugestie dotyczące miejscówki, bądź smaku kulek/peletu, czy może skuteczniejsza jest kukurydza? Był ktoś może z kolegów już tam w tym roku ? Jak rezultaty ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwasiek Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Mam pytanie nie na co tylko gdzie? Chodzi o to czy koniecznie trzeba daleko czy bliski rzut z pva zdaje egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi