zdrapek Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 To było pierwsze co zrobiłem i najbliżej mam do Gliwic - dlatego napisałem że tam skoczę. Poczekam jeszcze do targów, może będzie coś ciekawgo. Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Poczekam jeszcze do targów, może będzie coś ciekawgo. Też czekam na targi ,może tam znajdę prawdziwy parasol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 A ja odkryłem że w Szczecinie jest hurtownia Yorka więc tam ponegocjuję troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 i znalazł ktoś i sprawdził coś fajnego ?? tez zbieram sie do zakupu parasola, i tak myślę za jak ma mieć boki to odpinane.. a jak wogóle sie zachowuje taki parasol z bokami przy silnym wietrze- czy nie przewraca go?? przecierz powierzchnia na którą wieje jest znacznie większa jak w parasolu bez bokjów.. macie jakies doświadczenia..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Mam problem. Chciałbym kupić parasol, ale najczęściej łowię na żwirowni, a na brzegu jest ziemia z kamieniami i ciężko go wbić do ziemi. Co poradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 a nie spotkałes sie z parasolem zakończonym gwintem takim jak w solidnych podpórkach ?? jeśli nie to mozna zawsze cos takiego dorobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Mam od jakiegoś czasu parasol kongera 2,5m średnicy z dopinanymi bokami, ostatni wypad 4h non stop deszcz, śladow przecieku nie zauważyłem. Gdy mocno wieje troche nim szarpie, a jak już bardzo mocno wieje to go zwijam Ma coś ala gwint do wkręcania i rzeczywiście przydaje się ten dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Mam od jakiegoś czasu parasol kongera 2,5m średnicy z dopinanymi bokami, Czy taki ze srebrnym nalotem od spodu ,niestety zmartwię cie na jesieni będzie przeciekał.Gdy mocno wieje troche nim szarpie,Są odciągi ,wystarczy trzy "śledzie"i trochę linki.W sumie nie drogi i w miare dobry parasol .Ja ciągle szukam parasola Zebko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Czy taki ze srebrnym nalotem od spodu ,niestety zmartwię cie na jesieni będzie przeciekał. Właśnie taki jak piszesz, jeśli zacznie puszczać, wyprobuje sposob z butaprenem. W tej cenie prawdopodobnie lepszego się nie znajdzie, dlatego go wziąłem. Ja ciągle szukam parasola Zebko gdzieś mi przemknął w trakcie poszukiwań, jak przypomne sobie gdzie dam cynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Mnie intryguje parasol York'a ale poczekam na jakieś opinie użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 kocur, Mam parasolek York'a. 3 sezony i nie przecieka ( ogólnie nic mu nie dolega). Testowany naprawdę w trudnych warunkach ( na rybkach średnio 3 dni w tygodniu od marca do połowy grudnia ). Oczywiście z bokami ( 9 sledzi i odciągi w zestawie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 hubal, dzięki za info, pogłębiasz moją wiarę w tą firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redlupota Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Mam od jakiegoś czasu parasol kongera 2,5m średnicy z dopinanymi bokami, Czy taki ze srebrnym nalotem od spodu ,niestety zmartwię cie na jesieni będzie przeciekał.Gdy mocno wieje troche nim szarpie,Są odciągi ,wystarczy trzy "śledzie"i trochę linki.W sumie nie drogi i w miare dobry parasol .Ja ciągle szukam parasola Zebko Własnie miałem taki kupic - ze srebnym podbiciem ale jak przeczytałem że ma cieknąc to mam watpliwości ... Chce kupić parasol z bokami . Dla mnie ważna jest jakość. Wolę wydac więcej a dłużej używać . Te Kongery sa dośc tanie nawet ale co z jakościa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redlupota Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Aha i czy brać 2,20 czy 2,50 ? Dla 2 osób na kilkugodzinne zasiadki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 redlupota, Bierz ten większy ,pamiętaj ,ze producenci podają wymiar parasola po zew. czaszy i w efekcie 2,5m nie ma 2,5 m tyle trochę mniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 wojtt, Wielkie dzięki za linka w sprawie parasola Zebko ,właśnie 'przyjechał" z reklamowanych średnic 2,5m w rzeczywistości ma 2,1m [2,5m to mierząc po obwodzie.]Czy zda ostry egzamin ,to się jeszcze muszę przekonać w terenie.Jak go [parasol] podrasuje to wrzucę fotki i opisze czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 maniek, oby zdał egzamin Moj parasol na ostatnim wyjeździe przeszedł test na wytrzymałość wietrzną, nie pomogły odciągi, śledzie itp, zerwała się taka wichura że sztyca wygięła się jakby była z plasteliny.Czasza wytrzymała, ale sztyca w przyszłości do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 ale sztyca w przyszłości do wymiany.Mówisz o tej dolnej wysuwanej ,jeśli tak to zmierz średnice i mi podaj ,jak będzie pasować z starego to masz u mnie gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Mówisz o tej dolnej wysuwanej właśnie ta, średnica 19mm, to masz u mnie gratis. stawiam dobrego chmiela nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 właśnie ta, średnica 19mm, Jak zjadę do domu to zmierzę i ci na PW napisze czy pasuje ,ale wydaje mi się ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Od jakiegoś czasu mam zamiar kupić parasol wędkarski. Najbardziej jestem zainteresowany parasolem wędkarskim Konger. maniek, czy to srebrne "coś" naprawdę przemaka Czy ta gwintowana sztyca poradzi sobie z bardzo twardym brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 maniek, czy to srebrne "coś" naprawdę przemaka Chodzi ci o osłonę czy czasze ,generalnie szwy w tym modelu nie sa podklejane i podczas długotrwałego deszczu ciekną ,należy je od razu zabezpieczyć ,ale prawdę powiedziawszy parasol za tą cenę z taką jakością jest OK.Co do sztycy ,to dobrze radzi sobie z twardym podłożem ,choć trzeba użyć nie co siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 maniek, chodzi o osłonę. Gdy pada to na ogół się na ryby nie wybieram. Parasol jest potrzebny, żeby schować się pod nim w razie opadów, które zaskoczą mnie na łowisku. Jeśli zacznie padać, to i tak siedzę jeszcze tylko dwie, może trzy godziny(no chyba, że się dopiero rozłożyłem). Więc parasol nie powinien stać na deszczu dłużej niż 4h. Ogólnie parasol będzie częściej używany jako schronienie przed słońcem(na "moim" łowisku nie ma żadnych drzew), oraz na nockach, jako osłona przed zimnem. Jako parasol przeciw deszczowy będzie służył sporadycznie, tylko wtedy gdy deszcz zaskoczy mnie podczas zasiadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Kubiak jeśli chodzi o wkręcanie w twarde podłoze, daje rade, z tym że warto pomoc sobie prętem lub śrubowkrętem, ktory wkładasz w otwor w sztycy. Bez tego dobre wkrecenie jest praktycznie niemożliwe. Ogolnie za tą cene parasol ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 maniek, chodzi o osłonę. Gdy pada to na ogół się na ryby nie wybieram. Parasol jest potrzebny, żeby schować się pod nim w razie opadów, które zaskoczą mnie na łowisku. Jeśli zacznie padać, to i tak siedzę jeszcze tylko dwie, może trzy godziny(no chyba, że się dopiero rozłożyłem). Więc parasol nie powinien stać na deszczu dłużej niż 4h. Ogólnie parasol będzie częściej używany jako schronienie przed słońcem(na "moim" łowisku nie ma żadnych drzew), oraz na nockach, jako osłona przed zimnem. Jako parasol przeciw deszczowy będzie służył sporadycznie, tylko wtedy gdy deszcz zaskoczy mnie podczas zasiadki. Na takim wędkowaniu sprawdzi ci sie doskonale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi