falkoneti1 Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Witam.mam pytanko czy mozna odrazu łowić kukurydzą zaraz po odwarciu puszki. ? Bo tak mi koles doradzil, a ja łowiłem cały dzien i nawet nie pykneło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Witam.mam pytanko czy mozna odrazu łowić kukurydzą zaraz po odwarciu puszki. ? No a kiedy niby masz nią łowić? na drugi drugi dzien jak juz będzie fermentowała ? a ja łowiłem cały dzien i nawet nie pykneło a tak to juz bywa w wedkarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 a co ty jeszcze z ta przynęta chcesz zrobic???? tego nieda sie ugotowac nieda sie nic z tym zrobi oprócz stwierdzenia czy jest to KUKURYDZA -SłODKA -GOSZKA itp... musisz wiedzie że wędkowanie to nie jest takie proste RYBY TO TAK JAK KOBIETY ZMIENNE I KAPRYSNE .heheheh spróbuj w tym łowisku zanecac kukurydza oczywiście w jakiejś zanęcie jako dodatek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 a co ty jeszcze z ta przynęta chcesz zrobic???? tego nieda sie ugotowac nieda sie nic z tym zrobi oprócz stwierdzenia czy jest to KUKURYDZA -SłODKA -GOSZKA itp... A to nie do końca prawda. Kukurydzę się zamraża i po odmrożeniu staje się bardzo krucha i dużo lepiej na nią rybki biorą. Kto próbował ten wie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 A to nie do końca prawda. Kukurydzę się zamraża i po odmrożeniu staje się bardzo krucha i dużo lepiej na nią rybki biorą. Kto próbował ten wie. A to ciekawe chyba kupię jeszcze puszkę i porównam wtedy. Taka pozamrażalnikowa to i na haczyk i do zanęty, czy lepiej nią nęcić a na haczyk taką niezamrażaną? I jeśli chcę ją aromatyzować olejkiem waniliowym to przed lodówką czy po? Jakbyś mógł to napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Po wyjęciu z puszki mieszasz z aromatem i do zamrażalnika. Przez noc skruszeje i przejdzie atraktorem. Spróbuj zobaczysz, że naprawdę lepiej biorą na mrożoną kukurydzę. Oczywiście nęcimy i łapiemy na taką samą. A jeszcze radzę zmieszać z prażonymi i mielonymi konopiami. Duże płotki i liny dostają wtedy szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Tylko z tymi tańszymi aromatami w płynie to radził bym ostrożnie-są strasznie gorzkie,karpiarze mieszają je 50/50% ze słodzikiem w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 heh tam gdzie ja łowię większość daje olejek waniliowy taki do ciasta do kuku :] A co jeszcze dodać do kuku lub zanęty, jeśli na łowisku przeważa karp i amur, ew. karasie srebrzyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 A co jeszcze dodać do kuku lub zanęty, jeśli na łowisku przeważa karp i amur, ew. karasie srebrzyste? Nic Kukurydza sama w sobie świetnie wabi. Jeżeli wszyscy dodają wanilię, to może się okazać, że skuteczny okaże się naturalny zapach kukurydzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Jeżeli wszyscy dodają wanilię, to może się okazać, że skuteczny okaże się naturalny zapach kukurydzy Heh boje się zaryzykować Ostatnio jedna z tańszych zanęt+kuku+ten olejek fajnie wabi amurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 ja uważam kukurydze za słabą przynęte przynajmiej tam gdzie ja łowie czyli na wiśle, o wiele lepiej sprawdza sie biały robaczek czy czerwony, a kukurydza na zanęte właśnie dobra bo tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 A to nie do końca prawda. Kukurydzę się zamraża i po odmrożeniu staje się bardzo krucha i dużo lepiej na nią rybki biorą. Kto próbował ten wie. - a z tym sie zgodzę, wczoraj kolega łowił na zwykła a ja na mrożoną no i on nic a ja dorodna 28cm płoć może bym więcej złapał jak bym posiedział z jakieś 2 godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 są strasznie gorzkie,karpiarze mieszają je 50/50% ze słodzikiem w płynie. kurczę faktycznie ostatnio spróbowałem takiego olejku-zostawia gorzki posmak. Jaki to ma być słodzik i gdzie go kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Witam.mam pytanko czy mozna odrazu łowić kukurydzą zaraz po odwarciu puszki Jasne można łowić od razu. a ja łowiłem cały dzien i nawet nie pykneło Tak to czasem jest, ja łowię cały czas na kukurydzę z puszki i brania są Nie kupuję żadnej kukurydzy zapachowej z wędkarskiego, używam tylko zwykłej kuku ze spożywczaka. Ewentualnie gdy chce nadać jej jakiś zapach to maczam ją w dipie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 są strasznie gorzkie,karpiarze mieszają je 50/50% ze słodzikiem w płynie. kurczę faktycznie ostatnio spróbowałem takiego olejku-zostawia gorzki posmak. Jaki to ma być słodzik i gdzie go kupić? Słodzik w płynie kupisz chyba w każdym wędkarskim ja kupuje TB 100mll kosztuje koło 8 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Słodzik w płynie kupisz chyba w każdym wędkarskim ja kupuje TB 100mll kosztuje koło 8 zł.Ten sam słodzik kupisz w supermarkecie też za 8 pln tyle że ma 250ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Ten sam słodzik kupisz w supermarkecie też za 8 pln tyle że ma 250m W jakim supermarkecie? W moim zad... znaczy wygwizdowie jest tylko lidl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 W jakim supermarkecie?:Akurat kupuje w Kauflandzie ale nie wykluczone że i w lidlu mają ja tam nie zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 a jakiej konkretnie etykietki szukać? bo tych słodzików to sporo chyba jest, nie znam się na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Słodzik w płynie kupisz chyba w każdym wędkarskim ja kupuje TB 100mll kosztuje koło 8 zł.Ten sam słodzik kupisz w supermarkecie też za 8 pln tyle że ma 250ml Niestety u mnie niema w marketach słodzika w płynie tylko jakiś w pastylkach. A szukam od jekiegoś czasu w kauflandach,carfourach,tesco i niestety NIEMA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reaktivv Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Po wyjęciu z puszki mieszasz z aromatem i do zamrażalnika. Przez noc skruszeje i przejdzie atraktorem. Spróbuj zobaczysz, że naprawdę lepiej biorą na mrożoną kukurydzę. Oczywiście nęcimy i łapiemy na taką samą. A jeszcze radzę zmieszać z prażonymi i mielonymi konopiami. Duże płotki i liny dostają wtedy szału. Zgadzam się w 100 procentach , atraktor polecam Dragon Truskawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 hmm a co sądzicie, żeby taka kukurydze zostawić na noc z czysta melasa?? ale odrobinkę tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 lin ja robiłem coś takiego: Słoik litrowy, a w nim kuku z puszki. 5 łyżeczek atraktoru lin-karaś i zalałem gorącą wodą. Kuku po 1,5 dnia bardzo ładnie pachniała i lekko zmieniła kolo na ciemniejszy. Co najlepsze po wyciągnięciu z wody dalej miała swój zapach - chociaż mniej pachniała, to i tak było czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 no ciekawe ciekawe, a co sądzisz o tej melasie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Hmmm... nie próbowałem, więc Ci raczej nie pomogę. Trochę zapachu powinno przejść, ale czy się utrzyma itd... nie wiem I jeszcze jedno - tamta kuku ze słoika zrobiła się twardsza - idealnie miękka była, ani się nie rozłaziła, ani nie była za twarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi