Skip2myloo Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 i jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nuk Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 dotarliśmy jednak na żerań a nie kiełpin sorry za off top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 dajcie znać co i jak, czy coś się tam w ogóle dzieje, bo chciałbym się wybrać, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Byłem dziś na grunt i odległościówkę (rosówka, biały) Na rosówkę jedno branie zerwany przypon, coś dużego bo aż wędkę odgieło. Na odległościówkę sporo małych i średnich płotek. Zdecydowanie widać ruch w interesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Może jakieś karpisko lub inny potwór Ci sprzęt zaatakował...albo sumisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Nastawiałem się na drobne, średnie i duże płocie więc zestawy raczej delikatne. Niestety po drugiej stronie jeziorka trwała chyba impreza z muzyką więc długo nie posiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Czyli nad jeziorkiem normalka....zrobiło się ciepło i chołota przyjeżdża robić sobie imprezki pod chmurką....eh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Wczoraj na wieczór sobie przyjechałem na parę godzin i jednego skubnięcia nie miałem. Próbowałem na kukurydzę, ciasto truskawkowe i konopie. Z gruntu na koszyczek i na odległościówkę. Łowiłem od strony łomianek/warszawy. Trzeba było wziąść białego robaka Tymczasem drobnica gotowała wodę jak nęciłem konopiami... Jak tam fotki z zarybiania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Drodzy Koledzy, jak tam sytuacja na jeziorku??? Skute lodem pięknie??? Właśnie, jak tam temat zarybienia??bo od zeszłego roku temat zaginął gdzieś...Ma Ktoś jakieś info ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragster3 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Witam Byłem w ostatnią niedzielę, ok. 50cm lodu. Padło z piętnaście płotek,żadna nie większa od dłoni,pięknie padał deszcz i równie pięknie zmokliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Czyli jeziorko mamy z głowy co najmniej do końca marca....super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Co do zarybiania, to w zeszłym roku wpuszczono trochę karpia kroczka i kilkanaście sztuk od 2 do 4 kg. Odkąd wieść się rozniosła był problem trafić miejscówkę przez cały zeszły sezon. Z lokalnych opowieści to większość z tych większych sztuk już została wyłowiona, a o kroczkach na razie cicho-sza. Ja sam próbowałem kilkakrotnie zasadzić się na karpika (łącznie z czterodniowym nęceniem i całonocną zasiadką) ale bez rezultatów. W tym roku planowany jest amur bo jeziorko nam strasznie zarasta (zwłaszcza od strony północnej), ale jak będzie to nie wiem na pewno. Postaram się o jakieś info i wtedy napiszę o konkretach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 bobiniarz, niech mnie dunder ściśnie - Ty żyjesz!!!! ....niestety tak to już jest, dostaną ludziki info i odrazu ruszają nad wodę, a ryby ogłupiałe brały pewnie jak młode pelikany ....a pokrywa lodowa schodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Żyje, Żyje. Że się nie odzywam nie znaczy że mnie nie ma. Z lodem to nie wiem bo dawno nie byłem. może w weekendzik zrobię mały rekonesans to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 I jak?? Jest jakieś info co do sytuacji nad jeziorkiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 W wielu miejscach przy brzegu są otwarte kawałki wody gdzie można by było przysiąść ze spławiczkiem, ale ogólnie jeszcze masa lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Witajcie Ludziska Jak tam?? Był Ktoś ostatnio na jeziorku ?? Coś się dzieje w tej "martwej" wodzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sociu Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Majówka- tłum, pełno śmieci i muzyka z bagażników golfów. Rybki muszą poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 z zarybienia w tym roku : karp od narybku po 3kg sztuki Amur około 20szt wielkości 20cm Szczupak od 30cm Trochę białej ryby miks . Na dziekanowskie wpuściliśmy Karpia Kilka sztuk amura Sum 67 sztuk. łącznie na zarybienie wydaliśmy w tym roku 10000zł Polecam nad kiełpińskie zabrać jakieś pływadełko i porzucać za okoniem , piękne 40 cm się trafiają , a dla cierpliwych karpie ( w tym roku największy 10,60kg ) w którym miejscu i na co nie mogę zdradzić , jednak najważniejsze , że pływa dalej i to nie z przypadku złowiony Ps. pamiętajcie o zabieraniu po sobie opakowań po zanętach czy robakach i sprzątaniu - dzień po zawodach połączonych ze sprzątaniem jeziora znowu był syf :/. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych wędkarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 w sobotę popołudniu odwiedziłem w końcu z wędka łowisko kilka zerwanych zestawów przez karpie , jeden maluch 1,5kg i około 30 płotek do 17cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sociu Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Dziś spinning. 1 pistolet i 1 okonek na 3 godziny i przejście jeziora dookoła. Mizeria. Uwaga zaczyna pylić topola jezioro pod białym kożuszkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Witam Jaka cisza odnośnie jeziorka No to może zachęcę was do odwiedzania. Największe ryby złowione w ciągu ostatniego miesiąca ( te o których wiem i zostały potwierdzone zdjęciami ) Karp pełno łuski - 10,60kg + kilka od 2kg do 6kg Amur - prawie 18kg Okonek 39cm Szczupaki 60 - 80cm Lin - 1,56kg Karasie około 1kg Co odwiedzam jezioro - to pusto miejsc pełno do wędkowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 No to mnie zaintrygowałeś Sam tak połowiłeś czy to jakiś zbiorowy wynik? I takie pytanko, dotąd łowiłem tylko na dziekanowskim, kiełpińskie jest zarośnięte czy można wybrać się z pickerkiem na koszyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 No to trzeba będzie się tam przejechać pewnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Konriz Wynik jest zbiorowy ( wszystkie złowione przez kolegów ) moje są najmniejsze karpie ( po weekendzie mam nadzieję , że się dopiszę z większą rybą ) . Jeżeli chcesz łowić na pickera musisz wyszukać niezarośniętego dna przez rogatkę ( od armii poznań najwięcej będzie takich miejsc ) od strony zajezdni niestety buna roślinność ale jest sposób aby to ominąć , albo pop-upy na długim przyponie ( spokojnie 150cm) albo kuku ze styropianem , lub metoda spławikowa . Niektórzy czyszczą sobie miejsca mechanicznie - niestety jest to ścisły rezerwat przyrody i jak kogoś złapią "na gorącym uczynku " może być mandat, więc lepiej już podpatrzeć gdzie była rogatka ściągana . Większość sypie gotowany groch oraz konserwową kukurydzę, więc łatwo się wpasować w nęcone miejsce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi